"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.1 C
Trikala

Ουρές για τον τέως έξω από τη Μητρόπολη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τίτλοι τέλους για τον τελευταίο κληρονόμο της δυναστείας των Γλίξμπουργκ που επέφερε πολλά δεινά στον τόπο μας. Ιδιωτική κηδεία με δημόσια κόλλυβα. Εκατοντάδες πολίτες, από διάφορα μέρη της Ελλάδας, έχουν συγκεντρωθεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου. Παρούσα η φιλοβασιλική δεξιά.

Εκατοντάδες πολίτες στο μοναρχικό σόου της «κηδείας του ιδιώτη» με δημόσιο χρήμα, μισό αιώνα από τότε που έκλεισε το κεφάλαιο μοναρχία για την Ελλάδα. 

Αν και τυπικά δεν εγκρίθηκε το αίτημα της οικογένειας Γκλίξμπουργκ για λαϊκό προσκύνημα, η σορός του έκπτωτου μονάρχη βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας για πέντε ώρες (6 π.μ. – 11 π.μ.) στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης.

Στο Παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών η σορός η του τέως βασιλιά ΚωνσταντίνουΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Πολίτες, πολλοί εξ’ αυτών με με φιλοβασιλικά αισθήματα (και μεγάλης ηλικίας), συρρέουν για το τελευταίο αντίο με κάποιους από αυτός να κρατούν ελληνικές σημαίες, φωτογραφίες του τέως και σύμβολα μια άλλης εποχής που έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. 

Από τα ξημερώματα και μέχρι τις δυο το μεσημέρι έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το μήκος της Μητροπόλεως και σε τμήματα της Αιόλου και της Ερμού.

ΕΦ.ΣΥΝ./Μάριος Βαλασόπουλος

Εκτός από τον Αντώνη Σαμαρά στην κηδεία αναμένεται να παραστούν ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης και ενδεχομένως ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης αν και θα ήθελε δεν θα παραστεί καθώς απουσιάζει στο εξωτερικό. Στην κηδεία έχουν δηλώσει επίσης ότι θα πάνε και οι βουλευτές της Ν.Δ., Μεσσηνίας Μίμης Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, Β’ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο βουλευτής Βορείου Τομέα Αθηνών Γιώργος Κουμουτσάκος και η ευρωβουλευτής της Ν.Δ., Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, που είναι βαφτισιμιά του τέως.

Στις 12 το μεσημέρι θα τελεστεί η Εξόδιος Ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, ενώ θα συμμετάσχουν και οι συνοδικοί αρχιερείς-μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Κατόπιν επιθυμίας της οικογένειας, πρόσβαση στον Μητροπολιτικό Ναό θα έχουν αυστηρά οι προσκεκλημένοι της.

Η τελετή αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 13:00 και εν συνεχεία θα ξεκινήσει η αυτοκινητοπομπή προς το Τατόι, όπου ο τέως θα οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία.

efsyn.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης