"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Ούτε τώρα μπόρεσαν Σαμαράς – Βενιζέλος

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με 168 θετικές ψήφους, 131 “παρών” και μία απουσία ολοκληρώθηκε η δεύτερη ψηφοφορία στη Βουλή για την προεδρική εκλογή.

Η κυβερνητική πρόταση συγκέντρωσε 8 επιπλέον βουλευτές σε σχέση με την πρώτη ψηφοφορία, ανεβάζοντας τον πήχη, αλλά όχι αρκετά για την απαιτούμενη πλειοψηφία των 180 βουλευτών.

Συνολικά 13 ανεξάρτητοι βουλευτές τάχθηκαν υπέρ της κυβερνητικής πρότασης.

Υπέρ της υποψηφιότητας Δήμα, ψήφισαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές που είχαν υπερψηφίσει και κατά την πρώτη ψηφοφορία: οι προερχόμενοι από τη ΔΗΜΑΡ, Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός και Κατερίνα Μάρκου, ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Αηδόνης και ο προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ, Γιώργος Νταβρής.

Σε αυτούς προστέθηκαν οι δύο πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Στάθης Μπούκουρας και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, τέσσερις πρώην βουλευτές των ΑΝΕΛ, Μίκα Ιατρίδη, Παναγιώτης Μελάς, Κώστας Γιοβανόπουλος και Γιάννης Κουράκος, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κασαπίδης και ο πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Βασίλης Οικονόμου.

«Παρών» για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας ψήφισαν όσοι ανεξάρτητοι βουλευτές το είχαν πράξει και κατά την πρώτη ψηφοφορία, ο προερχόμενος από τη ΝΔ, Βύρων Πολύδωρας, ο προερχόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Τατσόπουλος, οι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ, Μίμης Ανδρουλάκης, Θεοδώρα Τζάκρη, Μάρκος Μπόλαρης και Θεόδωρος Παραστατίδης, οι προερχόμενοι από τους ΑΝΕΛ, Βασίλης Καπερνάρος, Χρυσούλα Γιαταγάνα και Ραχήλ Μακρή και οι προερχόμενοι από τη ΔΗΜΑΡ, Πάρις Μουτσινάς και Οδυσσέας Βουδούρης, στους οποίους προστέθηκε και η ανεξάρτητη, πλέον, Νίκη Φούντα.

Όπως και στην πρώτη ψηφοφορία, δεν υπήρξαν διαφοροποιήσεις βουλευτών, σε σχέση με τις αποφάσεις των κοινοβουλευτικών ομάδων τους.

Έτσι, οι 127 βουλευτές της ΝΔ και οι 28 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υπερψήφισαν, ενώ οι 71 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι 16 της Χρυσής Αυγής, οι 12 του ΚΚΕ και οι 9 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ ψήφισαν “παρών”.

Από τους 12 βουλευτές των ΑΝΕΛ, στην ψηφοφορία παρέστησαν οι 11, ψηφίζοντας «παρών», ενώ η βουλευτής τους, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, δεν παρέστη (από το κόμμα της θεωρείται δικαιολογημένα απούσα) και παρότι με επιστολή της δήλωσε πως αν βρισκόταν στη Βουλή θα ψήφιζε «παρών», αυτή η επιστολή δεν προσμετράται στο τελικό αποτέλεσμα.

Συγκαλείται στο Μαξίμου Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ προηγήθηκε και κατ’ ιδίαν συνάντηση ανάμεσα σε Σαμαρά- Βενιζέλο. Εν γένει επικρατεί ικανοποίηση στην κυβέρνηση από το αποτέλεσμα της δεύτερης ψηφοφορίας.
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης