"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Ο… αμφιλεγόμενος κύριος Πλεξίδας!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο Βαγγέλης Πλεξίδας ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας της ΠΑΕ ΑΕΛ και το gazzetta.gr συγκέντρωσε και παρουσιάζει όσα έχει κάνει ο επιχειρηματίας από τα Τρίκαλα όσο βρίσκεται στην ομάδα της Λάρισας.

Η πορεία του Πλεξίδα στο ποδόσφαιρο αρχίζει από την ανάμιξή του στα Τρίκαλα, στην ομάδα της περιοχής του. Ο επιχειρηματίας έφερε την ομάδα από τα πλέι οφ της Football League στην Δ’ Εθνική λόγω μιας πλαστής εγγυητικής και ουσιαστικά ανάγκασε την ιστορική ομάδα των Τρικάλων να παλεύει τόσα χρόνια στις μικρές κατηγορίες.

Στη συνέχεια, αποφάσισε να στραφεί στην ΑΕΛ, μια ομάδα με σαφώς μεγαλύτερη ιστορία και απαιτήσεις. Η πορεία του στην ιστορική ΑΕΛ δείχνει αρχικά ότι είναι καλύτερη, καθώς κατάφερε να ανεβάσει την ομάδα στην Football League, αλλά και να κατακτήσει το Κύπελλο Γ’ Εθνικής. Ωστόσο, από πέρσι έχουν φανεί οι περίεργες επιλογές του…

Θέλει να ελέγχει τα πάντα!

Ο κ. Πλεξίδας είναι ένας άνθρωπος που θέλει να ελέγχει τα πάντα όπου βρίσκεται! Όπως στην εταιρία του, την «LAFarm», έτσι και στις ομάδες που αναμειγνύεται θέλει να έχει άποψη για όλους και για όλα.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα από την περσινή πορεία του στην ομάδα είναι αρχικά το γεγονός πως ήθελε να επιβάλει κάποια φιλικά αντί για προπονήσεις στους προπονητές, γεγονός που ήταν και ο λόγος της αποχώρησης του Παναγόπουλου. Επίσης, επί παρουσίας Τζαναβάρα, ο Έλληνας τεχνικός ναι μεν δεν είχε πρόβλημα για τα φιλικά του προέδρου, ωστόσο είχε δώσει ρεπό Μ. Παρασκευή και Δευτέρα του Πάσχα στους ποδοσφαιριστές του κάτι που δεν άρεσε στον Πλεξίδα.

Συγκεκριμένα, όταν ενημερώθηκε για τα ρεπό, είπε χαρακτηριστικά στον προπονητή της ομάδας ότι «η ομάδα του Πλεξίδα δεν θα έχει ρεπό Μ. Παρασκευή και Δευτέρα του Πάσχα»! Όπως φαντάζεστε αυτά τα ρεπό είχαν αλλάξει!

Πρώτα στον Πλεξίδα και μετά στον… γιατρό!

Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός πως αν ένας ποδοσφαιριστής της ομάδας ήταν τραυματίας θα έπρεπε πρώτα να ενημερωθεί ο πρόεδρος και μετά να γίνουν εξετάσεις. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι ποδοσφαιριστές να περιμένουν κάποιες μέρες για να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις κάθε φορά, καθώς έπρεπε πρώτα ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ να δώσει το «πράσινο φως» για να βγουν λεφτά από τα ταμεία και μετά να προχωρήσει η διαδικασία.

Κάμερες στα αποδυτήρια και αλλαγή προπονητών σαν τα… πουκάμισα!

Το ότι ποτέ δεν μπήκε στη λογική του μεγέθους της ΑΕΛ, είναι προφανές. Αυτό φαίνεται ακόμα και από το γεγονός πως είχε βάλει κάμερες στα αποδυτήρια της ομάδας, χωρίς κανείς να ξέρει το γιατί, αλλά και από τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει όλους τους προπονητές της ομάδας.

Η Λάρισα φέτος έκανε τις περισσότερες μεταγραφές της χωρίς να έχει προπονητή. Ποιος τις έχει κάνει; Κανείς δεν ξέρει… Και όταν η ομάδα απέκτησε προπονητή, τον Αλέκο Βοσνιάδη, αυτός αποχώρησε μετά από το πρώτο του επίσημο παιχνίδι γιατί έχασε από τον Ολυμπιακό Βόλου!

Ο Παναγόπουλος επέστρεψε στην ομάδα, αλλά και αυτός αποχώρησε απλά με ένα τηλεφώνημα… Τι και αν η ομάδα είχε μια καλή εικόνα, αυτό δεν εμπόδισε τον Πλεξίδα από το να τον διώξει χωρίς ουσιαστικά ποτέ να του πει το γιατί και να φέρει τον Γράφα.

Μάλιστα, την προηγούμενη εβδομάδα και μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό Βόλου, κάποιες φήμες έκαναν λόγο για συνάντηση του μεγαλομετόχου της ΑΕΛ με τον Σάκη Τσιώλη κάτι που αν ισχύει θα κάνει και το πέρασμα του Γράφα σύντομο…

Άπειρος και χωρίς ανθρώπους του χώρου δίπλα του

Σε όλα αυτά πρέπει να βάλουμε και την απειρία του από μεγάλες κατηγορίες και τη νοοτροπία ανθρώπου που έχει συνηθίσει να κάνει το… κομμάτι του στα τοπικά. Δεν λειτουργεί ποδοσφαιρικά και επίσης δεν έχει δίπλα του ανθρώπους που θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν.

Όλα αυτά δεν αφήνουν ανεπηρέαστους τους ποδοσφαιριστές της ομάδας που πολλές φορές μεταξύ τους έχουν εκφράσει την έκπληξη και την ενόχλησή τους για τις επιλογές του κ. Πλεξίδα. Σε ένα από τα ξεσπάσματά του, άλλωστε, είχε απειλήσει ότι θα διώξει… μέχρι και 10 παίκτες! Δείγμα το πόσο μη ποδοσφαιρικές είναι οι αποφάσεις του.

Πολλά «όχι» εξαιτίας Πλεξίδα

Η παρουσία του Πλεξίδα σε συνδυασμό με τις επιλογές του στην Λάρισα, έχουν φέρει και πολλά… όχι σε διάφορες προτάσεις συνεργασίας που έχουν γίνει. Τελευταία αυτή του Νίκου Νταμπίζα, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι λόγω του μεγαλομετόχου της Λάρισας αρνήθηκε την θέση του τεχνικού διευθυντή στην ομάδα.

Στο όνομα της εταιρίας του το προπονητικό!

Σε αυτά που καταλογίζονται στον Πλεξίδα είναι και το θέμα με το προπονητικό, αλλά και αυτό του γηπέδου. Σε ό,τι αφορά το προπονητικό στα Δένδρα, πρέπει να αναγνωρίσουμε τα έργα βελτίωσης που έχει κάνει σε αυτό ο μεγαλομέτοχος της ομάδας, ωστόσο αυτό πλέον δεν ανήκει στην ΠΑΕ ΑΕΛ, αλλά στην εταιρία του Πλεξίδα. Αυτό σημαίνει πως αν αποχωρήσει από την ομάδα θα πάρει μαζί του και το προπονητικό κέντρο!

Αναφορικά με το AEL FC Arena τώρα, η πλευρά Πλεξίδα με αυτή του κ. Πηλαδάκη είχαν φτάσει κοντά σε συμφωνία, ωστόσο την τελευταία στιγμή ακυρώθηκε αυτή. Η επίσημη ενημέρωση είναι πως το deal δεν έγινε λόγω εξόδων της ΠΑΕ και του ότι δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει σωστά το υπερσύγχρονο γήπεδο της Λάρισας.

Πηγή gazzetta.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης