"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.5 C
Trikala

Ο δήμος ετοιμάζεται για το CityMobil3

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σημαντική ημέρα η αυριανή για τον Δήμο Τρικκαίων. Οκτώ μήνες μετά τη λήξη του προγράμματος «Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό», γίνεται η παρουσίαση της συνέχειάς του: από το CityMobil2 στο CityMobil3. Η παρουσίαση εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, ακριβώς επειδή η βιώσιμη μετακίνηση και τα οφέλη του Λεωφορείου, σχετίζονται με τον κάθε πολίτη. Το κυρίαρχο σύνθημα, εξάλλου, αφορά στην οικονομία και στα οφέλη στην τοπική αγορά, όχι μόνο από τη βιώσιμη κινητικότητα, αλλά και συγκεκριμένα από τη χρήση του Λεωφορείου Χωρίς Οδηγό.
Το παγκόσμιας εμβέλειας πρόγραμμα, που για πρώτη φορά υλοποιήθηκε στα Τρίκαλα, συνεχίζεται αυτή την περίοδο στη γαλλική πόλη Λιόν. Αλλά ο Δήμος Τρικκαίων ετοιμάζεται ήδη για το επόμενο βήμα. Στην αυριανή παρουσίαση του προγράμματος (στις 13:00, στη Δωροθέα Σχολή, από την e- trikala AE) θα γίνει αρχικώς μια ενημέρωση για τα συμπεράσματα του CityMobil2. Στη συνέχεια θα γίνει η σε γενικές γραμμές παρουσίαση του CityMobil3, που αφορά στη χρήση πολύ μικρών αυτοκινήτων, για δημόσια χρήση, με αυτοματοποιημένο τρόπο κίνησης.
Εκδηλώσεις παντού
Οι αυριανές εκδηλώσεις, πάντως, έχουν ως ταυτόχρονη απόδειξη της ωφελιμότητας των ήπιων μέσων μεταφοράς, την ποδηλατοβόλτα. Αυτή θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί από το Δημαρχείο και θα ακολουθήσει τη διαδρομή του νέου ποδηλατόδρομου, υπενθυμίζοντας σε όλους, ότι αφορά μόνο σε ποδηλάτες.
Το απόγευμα, οι δράσεις συνεχίζονται με αναρρίχηση κάτω από την κεντρική γέφυρα και με αγώνα χόκεϊ επί ασφάλτου στην πλατεία Παλαιού Δεσποτικού.
Η ημέρα, όμως, έχει και μια έκπληξη για τους τρικαλινούς καταναλωτές. Σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Τρικάλων, θα γίνονται προσφορές σε είδη καταστημάτων. Με αυτόν τον τρόπο επιβεβαιώνεται το ότι η εύκολη πρόσβαση στην τρικαλινή αγορά, βελτιώνει την αγοραστική κίνηση.
Και η μέρα κλείνει όμορφα, με διάφορες μουσικές εκδηλώσεις σε σημεία της πόλης. Λάτιν ρυθμοί και χορευτές, σε 4 σημεία του κέντρου αι της αγοράς, θα δώσουν έναν εορταστικό τόνο: στη γωνία των οδών Καρανάσιο και Ι. Αδάμ, στην Απόλλωνος, στο Πνευματικό Κέντρο, στη διασταύρωση των οδών Καραϊσκάκη και Πλούτωνος… η χορευτική μουσική θα δημιουργήσει κλίμα γιορτής για τη γιορτή του ποδηλάτου!. Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:
•    10.00: Ποδηλατοβόλτα στον αστικό ποδηλατόδρομο με σημείο εκκίνησης το Δημαρχείο Τρικάλων.
•    13.00: Παρουσίαση του Προγράμματος “CITY MOBIL 3”, στη Δωροθέα Σχολή, από την e- trikala.
•    17.00: ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ κάτω από την Κεντρική Γέφυρα Τρικάλων, από τον ΣΟΧΤ.
•    18.00: Αγώνα χόκεϊ επί ασφάλτου, στην Πλατεία Παλαιού Δεσποτικού.
ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
o    Bazaar προσφορών από τον Εμπορικό Σύλλογο Τρικάλων στο ωράριο καταστημάτων με παράταση έως τις 10.00 μ.μ.
o    21.00:  Μουσικά  happening σε κεντρικά σημεία της  πόλης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης