"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Ο δήμος Τρικκαίων τίμησε τους ευεργέτες της πόλης

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τέσσερις ευεργέτες της πόλης των Τρικάλων τίμησε το βράδυ της Παρασκευής ο Δήμος Τρικκαίων,, με την αποκάλυψη ισάριθμων μπρούτζινων προτομών.

Στο πλαίσιο του εορτασμού τα Ημέρας Εθνικών Ευεργετών στις 30 Σεπτεμβρίου, ο Δήμος Τρικκαίων ανακάλυψε τις προτομές που βρίσκονταν σε αποθήκες και τις αποκάλυψε. Πρόκειται για τις προτομές των:
– Πόπης Καστρακίδου, στο Δημοτικό Ιστορικό Αθλητικό Μουσείο
– Μενάλου Καταφυγιώτη, στη Δωροθέα Σχολή
– Δημήτρη Κατσικογιάννη και Λέγκως Κατσικογιάννη, στην ομώνυμη Πινακοθήκη.
Η τελετή συμπυκνώθηκε στο πρόσωπο της Πόπης Καστρακίδου, της εθελόντριας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και στο Αθλητικό Μουσείο, όπου πραγματοποιήθηκε η σχετική τελετή.

Τα αποκαλυπτήρια έκανε ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, με τον εκπρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τρίκκη και Σταγών, αρχιμανδρίτη Αλέξιο Κανίνα, με παρόντες, τους πρώην Δημάρχους κ. Ταμήλο και Παπαστεργίου και τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη κ. Γ. Τσίγκα. Σημαντική η παρουσία τρικαλινών, που τίμησαν με τη σειρά τους, τους ευεργέτες.
Στη σύντομη ομιλία του, εντός του Μουσείου, που λειτουργεί πλέον ο Δήμος Τρικκαίων στο γνωστό «Καστρακίδειο», ο κ. Παπαστεργίου τόνισε ότι η σημασία των ευεργεσιών είναι μεγάλη, ότι οι προηγούμενες διοικήσεις στον Δήμο τίμησαν τους ευεργέτες, αλλά και ότι υπάρχει ακόμη δυνατότητα για όσους επιθυμούν, να συνεισφέρουν στην πόλη και στον Δήμο γενικότερα, με νέες ευεργεσίες.

Εμφάνιση EVERGETES2.JPG
Στη συνέχεια, σύντομο χαιρετισμό και ευχαριστίες, απηύθυνε ο εκπρόσωπος της οικογένειας Καστρακίδου, ο κ. Παπαδημητρίου.
Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα εθελοντισμού κ. Μιχάλης Λάππας, ο οποίος αναφέρθηκε εν συντομία στο έργο και τη ζωή των 4 ευεργετών της πόλης. Ταυτοχρόνως, συνέδεσε το έργο της Πόπης Καστρακίδου στον ΕΕΣ (παρούσες, μέλη του τμήματος Τρικάλων με την επίσημη στολή), με τη σύγχρονη έννοια του εθελοντισμού στις μέρες μας.

Εμφάνιση EVERGETES5.JPG

Από το γραφείο Τύπου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης