"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.2 C
Trikala

Ο εργασιακός μεσαίωνας στα Τρίκαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Απλήρωτη υπερ-εργασία -ούτε λόγος για κυριακάτικα, νυχτερινά και επιδόματα·, μεροκάματα πολύ χαμηλά , αδήλωτη εργασία , παραβίαση του ωραρίου των εργαζομένων , είναι κάποια από τα  στοιχεία της κατάστασης όπως αυτή διαμορφώνεται και στην Τρικαλινή αγορά εργασίας

Όλο και περισσότερο στα Τρίκαλα οι ελαστικές μορφές απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα  εξαπλώνονται  με επακόλουθο την καταβαράθρωση των μισθών στα όρια των επιδομάτων.

Έχει πλέον καταργηθεί στην πράξη το λεγόμενο πενθήμερο ή το 8ωρο  και υπό τον εφιάλτη της ανεργίας, καλούνται εκβιαστικά  εργαζόμενοι να αποδεχτούν ατομικές συμβάσεις, μετατροπής βασικών όρων της εργασιακής σχέσης όπως περικοπή ωρών εργασίας με αντίστοιχη ή μεγαλύτερη περικοπή αποδοχών.

 Ο εργασιακός μεσαίωνας παίρνει στα Τρίκαλα μορφή χιονοστιβάδας  καθώς χιλιάδες συμβάσεις μετατράπηκαν μονομερώς από συμβάσεις αορίστου χρόνου σε μερικής απασχόλησης και εκ περιτροπής απασχόλησης, ενώ οι περισσότερες  επιχειρήσεις καθυστερούν να πληρώσουν τα δεδουλευμένα.

Το σπαστό ωράριο είναι η νέα μόδα της εργασιακής ζούγκλας που έχει κατακλυστεί από ευέλικτους, κακοπληρωμένους ή και απλήρωτους εργαζομένους ενώ αποτελεί παρελθόν το οκτάωρο 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης