"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

20.8 C
Trikala

‘Ο ζουρλομανδύας φέτος το χειμώνα θα είναι στη μόδα;

lafarm

Σχετικά άρθρα

Zωή Χατζηθωμά

η εικόνα προφίλ της Zoi Hatzithoma

Ρε σεις, τι ωραία που είναι η ζωή, έτσι χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Μόλις έκανα μία μεγάλη βόλτα στην πόλη, βήματα πάνω στον Αύγουστο που κάνει φινάλε.

Στα σοκάκια σε κάτι πεζούλια είδα μια παρέα παιδιών να γελάνε, τρώγοντας παγωτό και να πειράζονται πονηρά. Μια κυρία τους έκανε παρατήρηση, είχαν ξεσηκώσει τη γειτονιά. Ήταν στον τρίτο όροφο λίγο πιο πέρα, οι γνωστοί ‘τρίτοι όροφοι’, που θέλουν πάντα να βάζουν στον ουρανό ταβάνι.

https://youtu.be/SYTX__Dd_nE?t=6
Μην τους το χαλάς, μωρέ, αμαρτία είναι να βάζουμε φρένο στη χαρά και στα πεζούλια. Τα πεζούλια είναι καλό να τα ζεις δυνατά και στη ώρα τους, είναι αυτά που θα σε κάνουν να γλιτώσεις τα μελλοντικά κρεβάτια ψυχοθεραπείας.

Καλύτερα νωρίς το πεζούλι, παρά όταν είναι αργά το κρεβάτι. Καλύτερα τώρα μετωπική με το όνειρο, παρά αύριο να μιλάς με δηθενιές, να λες ψέματα ακόμη και στον εαυτό σου, γιατί πλέον κανείς δε θα μπορεί να σε καλύψει ή να σε βοηθήσει να αποδράσεις.
Σκέφτομαι τώρα πως είναι τύχη κάθε μέρα που ξυπνάμε και είμαστε από τους ζωντανούς.

Ευκαιρία να κάνουμε άλλη μια εκδρομη στους ανθρώπους. Κι ας μην έχουμε πολλά λεφτά. Και να είχαμε δηλαδή, τέτοιοι που είμαστε πάλι τα ίδια βλέπω να κάναμε. Έχουμε όμως τις στιγμές, λίγο το έχουμε αυτό; Τι σκαρώνει όμως η νύχτα…


Δεν υπάρχει χρόνος για τίποτα πια, αλλά υπάρχουν στιγμές που είναι τα πάντα. Έστω μικρές τρίλεπτες υπερβάσεις, όταν κοιτάζεις τον ουρανό. Τι υπάρχει άραγε πίσω από τα αστέρια; Νομίζω ότι είμαστε σε σωστό δρόμο.


Όπως τούτη η στιγμούλα, που σας μιλώ γλυκά και ψιθυριστά μέσα στη νύχτα, μη τυχόν και ταράξω τον ύπνο σας.

Συνέρχομαι για λίγο και μονολογώ:

‘Ο ζουρλομανδύας φέτος το χειμώνα θα είναι στη μόδα; Θα φορεθεί, και αν ναι, σε τι χρώμα;’

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κάτι ξέρει ο νεος Διοικητής ΓΝΤ και θέλει να φτιάξει Ψυχιατρική Κλινική…
    Δεν ξέρω αν κρίνει εξ ιδιων τα αλλοτρια ….αλλά για πληροτητα το βλέπω σιγουρακι!

  2. Γράφει κάποια έτυχε να περνά από ένα μέρος (τα σκουπίδια που αφήνουν πίσω τους οι δήθεν ρομαντικοί δεν τα βλέπουμε, που σε λίγο θα θέλουμε bob cat για να περνάμε) και προσβάλλει μία ολόκληρη συνοικία προς τέρψιν προυχόντων. Αγαπητή.
    Οι ψηφοφόροι της συνοικίας δεν ξεχνούν ούτε τις επιθέσεις από Αρχές και Τύπο, ούτε το πως περνούν τα βράδια τους από τις κραυγές των “ρομαντικών” μέχρι τις 6 το πρωί. Οι προσβολές στο σύνολό τους επιστρέφονται πίσω εις το σύνολό τους κι αυτό περί των οροφών, μάλλον εκεί πονάμε τελικά κι όχι στα ρομαντικά σκεπάσματα που ρίχνουμε σε ένα ακάθαρτο κρεββάτι. Γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται να ζήσουμε ξανά ήρεμα σε αυτή τη γειτονιά.
    Κοιτάξτε ή ρωτήστε στην Αστυνομία για τις προσαγωγές που γίνονται στη συνοικία ή απλά κάντε σωστή δημοσιογραφική δουλειά στο σύνολό της επί του θέματος. Πολύ μονόπλευρα τοποθετείστε σε μία γειτονιά που ούτε τα βυζαντινά μνημεία προστατεύονται.

  3. Λαός και Κολωνάκι!
    Αν ενοχλειται η συνοικία από τα αυθόρμητα και ρομαντικά παιχνίδια ας πάνε σε άλλες πιο λαϊκές συνοικίες να δουνε πώς βιώνουν κι αν τους αρέσει ας μετοικησουν.Φαντάζομαι πώς θα αισθάνονταν με τους πρόσφυγες στο Φρούριο! σαν πρώτη ύλη για σαπουνοποιια θα τους έβλεπαν.

    • Ποιός τις λέει αυτές τις σαχλαμάρες και το έχετε κάνει καραμέλα; Το να αφοδεύουν στον αύλειο εκκλησιών σε κοινή θέα κάνει τους κατοίκους που ενοχλούνται Κολωνακιώτες; Ελάτε στα συγκαλά σας. Έλλειψη παιδείας υπάρχει και σεβασμός στο συνάνθρωπο. Υπάρχει μία εγκατάσταση στη συνοικία για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Ακριβώς από κάτω τους, ξημερώματα, σα να είσαι στο γήπεδο. Είναι τα παιδιά αυτά ψωνισμένα; Ή πρέπει να πεθάνουν επειδή είναι ευαίσθητη ομάδα; Ξέρουμε ότι ο ρατσισμός πλέον έχει χτυπήσει κόκκινο, αλλά όχι κι έτσι! Λίγος σεβασμός δεν έβλαψε ποτέ κανένα!

  4. H ακρατεια του Κολωνακιου σε επιθέσεις πολιτισμού και ανθρωπισμου καλά κρατει!
    Ο σκοπός αγιαζει τα μέσα!
    Τα ΑΜΕΑ στην προπαγάνδα τους …οι εκκλησίες.. .τα βυζαντινά μνημεία!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης