"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.6 C
Trikala

Ο θάνατος του δικηγόρου

lafarm

Σχετικά άρθρα

«Πεινάμε», έγραφε το πανό των εργαζομένων στον επισιτισμό που κρατούσε ο –προαχθείς στην αστυνομία- πρόεδρός τους Γ. Χόντζογλου. Δυστυχώς τη φράση την ακούω όλο και πιο συχνά από νέους δικηγόρους.

Ο βιολογικός θάνατος, ως απειλή λόγω πανδημίας, είναι μια προφανώς αποτρόπαιη διαδικασία σκέψης για κάθε πολίτη.

Η φράση που αποτυπώνεται στο μυαλό όλων είναι «ας ζήσουμε πρώτα και μετά βλέπουμε για όλα τα άλλα».

Υπάρχει όμως και η άλλη σκέψη, αυτή που ακολουθεί: Ο οικονομικός θάνατος, ο οικονομικός στραγγαλισμός , η επακόλουθη συρρίκνωση του βιοτικού επιπέδου, η κραυγαλέα διατύπωση μιας διαπίστωσης: «Πεινάμε», έγραφε το πανό των εργαζομένων στον επισιτισμό που κρατούσε ο –προαχθείς στην αστυνομία- πρόεδρός τους Γ. Χόντζογλου.

Δυστυχώς τη φράση την ακούω όλο και πιο συχνά από νέους δικηγόρους. Από τις χιλιάδες των ανθρώπων που ασκούν το συγκεκριμένο επάγγελμα – λειτούργημα , χωρίς τη χρυσόσκονη του «μεγαλοδικηγόρου».

Από νέα παιδιά με μεγάλα όνειρα και μικρά –ακόμα- γραφεία που οδηγούνται εκ των πραγμάτων σε κλείσιμο του γραφείου τους.

Η αριθμοί για τους δικηγόρους είναι αμείλικτοι: «Τον Μάρτιο τα γραμμάτια προείσπραξης μειώθηκαν κατά 70.353 (-94,18%), τον Απρίλιο τα γραμμάτια μειώθηκαν κατά 102.385 (-95,30%), τον Μάιο τα γραμμάτια μειώθηκαν κατά 53.622 (- 63,48%), ενώ κατά το μήνα Νοέμβριο τα γραμμάτια μειώθηκαν κατά 53.499 (- 45,29%) σε σχέση με τις αντίστοιχες περσινές περιόδους».

Τελικά, τώρα που το ξανασκέφτομαι η πανδημία και ο οικονομικός μαρασμός , το χειρότερο είναι ότι προκαλούν συρρίκνωση ονείρων.

Για μια ολόκληρη γενιά δικηγόρων…

Παναγιώτης Στάθης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης