"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Ο Ιστορικός του Μέλλοντος: Μεταμνημονιακά Χριστούγεννα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το 2018 ήταν τα πρώτα Χριστούγεννα στην μεταμνημονιακή εποχή. Έτσι η Ελλάδα εκτός από τον σωτήρα της ανθρωπότητας Ιησού Χριστό, αποφάσισε να τιμήσει και τον σωτήρα της χώρας, τον αριστερό πρωθυπουργό.

Αυτό εκφράστηκε με διάφορους τρόπους, που ήταν εμφανείς από τον στολισμό έως και τις εορταστικές εκδηλώσεις.

Τα χριστουγεννιάτικα δέντρα στις πλατείες ήταν χρώματος μοβ, αντί για μπάλες κρεμάστηκαν έρπητες και ευρώ και στην κορυφή το αστέρι ήταν από το σήμα του αριστερού κόμματος. Επίσης, στις φάτνες οι μάγοι αντί να πηγαίνουν χρυσό, σμύρνα και λιβάνι στον Χριστό, πήγαιναν πρωτογενές πλεόνασμα.

Τα παιδιά στα κάλαντα ήταν υποχρεωμένα να τραγουδάνε το μπέλα τσάο στην ελληνική διασκευή «σε αγαπάω» ειδάλλως έπρεπε να έχουν μαζί τους μηχάνημα POS έτσι ώστε να κόψουν απόδειξη.

Τέλος, στο Σύνταγμα είχε στηθεί γιορτή ανάλογη με αυτή του δημοψηφίσματος, όπου οι διοργανωτές πρόσφεραν ψημένες κότες τρίληρες και μακροπουπουλάτες αντί για την καθιερωμένη γαλοπούλα.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεώρησε ύβρεις τους συγκεκριμένους εορτασμούς, με συγκεκριμένες προεκλογικές σκοπιμότητες. Για αυτόν τον λόγο, πέρασε στην αντεπίθεση και στις δικές της εκδηλώσεις.

Το πρώτο που επιδίωξε ήταν να κερδίσει τον γυναικείο πληθυσμό. Έτσι ο πρόεδρος της κεντροδεξιάς παράταξης έκανε πασαρέλα στους δρόμους της Αθήνας, προσελκύοντας τις γυναίκες που ο άντρας τους είχε γίνει 120 κιλά, παράταγε τις κάλτσες του στις γωνίες του καναπέ και κατουρούσε το καπάκι της τουαλέτας.

Για να επιδείξει την αστική του ευγένεια, κερνούσε τους περαστικούς κουραμπιέδες, μια χορηγία του νουρ ουάν. Βέβαια όμως έπρεπε και τα υπόλοιπα στελέχη να επιδείξουν τα ταλέντα τους στο πνεύμα των εορτών.

Οι Βασίληδες του κόμματος ντύθηκαν Αγιοβασίληδες και μοίραζαν στα παιδάκια βιβλία λατινικών. Οι γυναίκες της παράταξης πήγαιναν στα χριστουγεννιάτικα ρεβεγιόν του καναλιού του Φαλήρου και έβαζαν μεταφορικά βόμβες με τα τσιφτετέλια τους.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της καρδιάς όλων των Ελλήνων συμμετείχε στη μουσικοχορευτική παράσταση «Χορεύοντας με τους Λυκοσυμμορίτες» στο παγοδρόμιο του μεγάρου με την ορχήστρα της ΔΑΠ.

Μετά απ’ αυτά, εναγωνίως περίμεναν την επόμενη δημοσκόπηση η οποία θα τους έβγαζε 20 μονάδες διαφορά από το κυβερνών κόμμα.

Τα συγκεκριμένα Χριστούγεννα ήταν πολύ ξεχωριστά και αυτό φάνηκε και από την συμπεριφορά όλων των Ελλήνων.

Τα πλούσια δώρα και επιδόματα τα οποία δόθηκαν, έστειλαν τους Έλληνες στα μαγαζιά της ΔΕΗ, των εταιριών τηλεπικοινωνίας και των Δ.Ο.Υ. για την εξόφληση οφειλών.

Με τα λεφτά που περίσσεψαν βγήκαν στις αγορές για να γεμίσουν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Τα φαγητά που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον ήταν τα μακαρόνια και οι φακές που ήταν σε προσφορά 10 πακέτα 5 ευρώ.

Ιδιαίτερα φαινόμενα παρατηρήθηκαν σε πολλές εκκλησίες της χώρας οι οποίες δεν λειτουργούσαν. Ο λόγος ήταν ότι πολλοί κληρικοί καθόντουσαν σπίτι τους και διάβαζαν για τις εξετάσεις του ΑΣΕΠ λόγω της  επικείμενης απόλυσης τους από το δημόσιο .

Αυτά τα Χριστούγεννα ήταν και τα πιο ερωτικά της τελευταίας 30ετίας.

Κύριο λόγο αποτέλεσε, η υπόσχεση του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης για παροχή 2000 ευρώ για κάθε παιδί που θα γεννιόταν, που μεταφράζεται σε πάνες και γάλατα για 3 χρόνια.

Εκτός των άλλων, το σεξ λειτούργησε ως ένας εναλλακτικός τρόπος θέρμανσης για τα νοικοκυριά.

Έτσι όλοι ήταν έτοιμοι για να υποδεχθούν το 2019 και τις πιο γραφικές εκλογές όλων των εποχών.

Παναγιώτης Φραγκούλης

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης