"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17.5 C
Trikala

“Ο καλύτερος τρόπος να ελέγχεις την αντιπολίτευση είναι να την καθοδηγείς”(Βλαδίμηρος Ίλιτς Λένιν)

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το κύριο στοιχείο που χαρακτηρίζει την αυτοδιοίκηση (Α’ και Β’βαθμού) στο νομό Τρικάλων τα τελευταία χρόνια, είναι ουσιαστικά η ανυπαρξία αντιπολίτευσης. 


Η πλήρης κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ, που λανθασμένα φορτώθηκε όλες τις αμαρτίες της μεταπολίτευσης και η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να καταλάβει έγκαιρα το πολιτικό κενό που δημιουργήθηκε, συνετέλεσαν ούτως ώστε το δίδυμο Αγοραστός-Μιχαλάκης στη περιφέρεια και οι δεξιοί Δήμαρχοι, να επιτυγχάνουν θεαματικές εκλογικές νίκες και να απολαμβάνουν “ήρεμες” θητείες στα θεσμικά όργανα.

Άλλωστε σε μια Δημοκρατία, ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι κρίσιμος και χρήσιμος, αφού ελέγχει και κρίνει δημιουργικά τη συμπολίτευση.

Από την άλλη τα τοπικά ΜΜΕ, εξαρτημένα πλήρως από την εξουσία, προβάλουν το απόλυτο “τίποτα” , αδυνατώντας να λειτουργήσουν θεσμικά, για τους λόγους που όλοι γνωρίζουμε.

Είναι γεγονός ότι η ένδεια αυτοδιοικητικών στελεχών, που παρουσιάζει η κεντροαριστερά  το τελευταίο διάστημα στο τόπο μας, θα διαιωνίζεται δυστυχώς για πολύ καιρό ακόμη, έχοντας αρνητικό αντίκτυπο και στο παραχθέν έργο των αυτοδιοικητικών οργάνων. 

Οψόμεθα λοιπόν..!

Κωνσταντίνος Κουτσονάσιος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης