"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας μπορεί να ιαθεί.

lafarm

Σχετικά άρθρα

Floga
Η 15η Φεβρουαρίου έχει οριστεί ως παγκόσμια ημέρα για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας. Ίσως το ότι διαφέρει μία μόνο ημέρα από την 14η Φεβρουαρίου, γιορτή γνωστή και εξαιρετικά εμπορική, χαρούμενη και ξέγνοιαστη, ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου βλέπετε, κάνει τους περισσότερους να την ξεχνούν και γιατί όχι φυσικά, αφού όλοι μας θεωρούμε το «παιδικό καρκινάκι» στενάχωρο θέμα. Ας είμαστε όμως ρεαλιστές και ας δούμε τι μας δείχνει αυτή η μέρα.

Η παγκόσμια , λοιπόν, μέρα για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον για τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον πλανήτη. Υπολογίζεται ότι , στον κόσμο , κάθε χρόνο , 250.000 παιδιά νοσούν από καρκίνο , από τα οποία μόνο ποσοστό 20% έχει δυνατότητα πρόσβασης σε σωστή ιατρική φροντίδα. Το 80% από αυτά , προέρχεται από τις αναπτυσσόμενες χώρες, στις οποίες δεν υπάρχει δυνατότητα διάγνωσης και σωστής θεραπείας. Πάνω από 150.000 θάνατοι κάθε χρόνο, θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί , εάν υπήρχε δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης και εξειδικευμένης θεραπείας σε όλα τα παιδιά. Στην Ελλάδα, υπολογίζεται ότι 350 παιδιά περίπου νοσούν από καρκίνο κάθε χρόνο. Τα τελευταία χρόνια , με την πρόοδο της Ιατρικής, τα 3 στα 4 παιδιά που νοσούν μπορούν με εξειδικευμένη θεραπεία να ιαθούν .
Floga
Η Φλόγα είναι Πανελλήνιος Σύλλογος γονέων παιδιών με καρκίνο και εκπροσωπεί χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, με γραφεία στις μεγαλύτερες πόλεις(Αθήνα, Βέροια, Βόλος, Ηγουμενίτσα, Ιωάννινα, Κατερίνη ,Κυπαρισσία, Λάρισα, Πάτρα, Πρέβεζα, Ρόδος, Ναύπακτος και Τρίκαλα). Αποκλειστικές πηγές χρηματοδότησης οι δωρεές των μελών της και χιλιάδων ευαισθητοποιημένων φίλων και φορέων. Εδώ και 33 χρόνια, από το 1982 που ιδρύθηκε η Φλόγα έχει να παρουσιάσει ένα ιδιαίτερα πλούσιο κοινωνικό έργο. Η Φλόγα βρίσκεται δίπλα στις οικογένειες, μοιράζεται τους φόβους και τις αγωνίες τους και στηρίζει με κάθε τρόπο τον αγώνα τους.
Η Φλόγα αγωνίζεται:
• Για τα δικαιώματα των παιδιών στη Ζωή και την Υγεία
• Την ποιότητα ζωής τους μέσα και έξω από τα νοσοκομεία
• Για να καθιερωθούν θεσμοί που να σέβονται τον αγώνα και την αξιοπρέπεια των παιδιών και των οικογενειών τους

Floga
Η Φλόγα τα τελευταία 8 χρόνια δραστηριοποιείται και στην πόλη μας και από την άνοιξη του 2014 με τη βοήθεια του Αντιπεριφερειάρχη κ.Μιχαλάκη έχει πλέον το δικό της γραφείο στην οδό Μπότσαρη 2,1ος όροφος(Πλατεία ΟΤΕ). Μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να επικοινωνήσει με τις εκπροσώπους στα τηλέφωνα : 6986623025(κ.Γκρόπα), 6989602009(κ.Κατσάκη).
Τον περασμένο χειμώνα η Φλόγα δέχτηκε αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια από την Τρικαλινή κοινωνία. Νιώθουμε την ανάγκη μέσα από αυτό το αφιέρωμα να ευχαριστήσουμε όλους τους φίλους Τρικαλινούς και Τρικαλινές που συνέβαλλαν στην ενίσχυση του συλλόγου μας τόσο ηθικά όσο και οικονομικά καθώς επίσης και όλους τους εθελοντές μας που βοήθησαν στο περίπτερό μας στο Μύλο των Ξωτικών κατά τη διάρκεια της Χριστουγεννιάτικης περιόδου.
Ένα τεράστιο ευχαριστώ στους παρακάτω για όλες τις διοργανώσεις προς τιμήν και ενίσχυση της Φλόγας.
1. Το σύλλογο γονέων 31ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων
2. Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού παράρτημα Τρικάλων
3. Το Χορευτικό Όμιλο Τρικάλων και την οικογένεια του κυρίου Μάνου Παναγιώτη
4. Τα εκπαιδευτήρια Σακκά
5. Το Πολίτικο καφέ και την οικογένεια του κυρίου Στέφανου Πολυγένη
6. Το Art Gallery Hotel και την κυρία Σοφία Βλόντζου
7. Το Σύλλογο Φίλων της Μουσικής και τον κύριο Βαγγέλη Ρουσαμάνη
8. Τα παιδιά του 3ου Γενικού Λυκείου Τρικάλων «Οδυσσέας Ελύτης»
9. Το e-trikala, τον Δήμαρχο Τρικάλων κ.Δημήτρη Παπαστεργίου και το Δημοτικό Σύμβουλο κ.Μιχάλη Λάππα για την παραχώρηση του περιπτέρου στο Μύλο των Ξωτικών καθώς και την κ.Χήρα Αντονέλλα για το συντονισμό της παρουσίας της Φλόγας
10. Την ομάδα μπάσκετ «Δαναοί»
11. Τον πολυχώρο Ροδέα και την οικογένεια κ.Αγορής Σέγγη
12. Τη θεατρική ομάδα καθηγητών Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ιδιαιτέρως την κ.Βαριάμη Δήμητρα
13. Το Σύλλογο Εφοριακών Νομού Τρικάλων
14. Τη Φιλαρμονική Δήμου Τρικκαίων
15. Όλες τις σχολές χορού της πόλης μας που πλαισίωσαν τη μέρα της Φλόγας στο Μύλο των Ξωτικών στις 29/12/2014
16. Τα Μ.Μ.Ε του νομού μας για την κάλυψη των δραστηριοτήτων μας και ιδιαίτερα την κυρία Ελπίδα Κουτσογιάννη που στέκεται χρόνια δίπλα μας ,την κυρία Βιβή Μαργαρίτη και κυρία Ελένη Χολέβα-δημοσιογράφους

Τέλος, στις οικογένειες κ.Θωμά Ζαρογιάννη και κ.Βασταρούχα Κωνσταντίνου
που δώρησαν στη μνήμη αγαπημένων τους προσώπων χρηματικά ποσά(αντί στεφάνων) στο Σύλλογό μας ένα θερμό ευχαριστώ. Επίσης , δωρεά έγινε στη μνήμη της κ.Ελισάβετ Καρατζούλη.
Κλείνοντας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που είστε κοντά μας και μας στηρίζετε να συνεχίσουμε το έργο μας .
Σας ενημερώνουμε πως για την περίοδο του Πάσχα οι φίλοι και εθελοντές μας θα φτιάξουν πασχαλινές λαμπάδες με πολύ αγάπη τις οποίες μπορείτε να προμηθευτείτε κατόπιν επικοινωνίας με τις εκπροσώπους μας στα τηλέφωνα που αναφέρονται παραπάνω.
Σας θυμίζουμε κάτι…
Στον παιδικό καρκίνο δεν υπάρχουν νικητές και χαμένοι..υπάρχουν οι ήρωες, οι μαχητές και οι άγγελοι…(Χαρά Δεμίρη)

Εκπρόσωποι της Φλόγας Τρικάλων
Ευαγγελία Γκρόπα
Θάλεια Κατσάκη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης