"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.8 C
Trikala

Ο Κουρέτας που χλευάστηκε από κάποιους για τον κορονοϊό σήμερα δικαιώνεται

lafarm

Σχετικά άρθρα

Έχω να γράψω μήνες για τον κορονοιο .
Απόψε ομως θα γράψω .
Βλέπουμε τα κρούσματα να έχουν φτάσει τα 1000 την ημέρα . Όπως εξήγησα και προχθές στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ είναι φυσικό γιατί είμαστε στο δεύτερο επιδημικο κύμα .

Γίνονται περίπου 15000 δείγματα τη μέρα , τις τελευταίες μέρες λίγο παραπάνω . Άρα όταν γίνονταν 1300-1500 δείγματα τη μέρα τον Μάρτη είχαμε 100 κρούσματα . Άρα τώρα αυξήθηκαν γιατί κάνουμε πολλά δείγματα . Λογικό .


Σήμερα έγιναν 500 rapid tests τυχαία στην πλατεία της Λάρισας με 10 θετικά . Άτομα ασυμπτωματικα. Αυτά τα τυχαία δείγματα πρέπει να αυξηθούν για να καταλάβουμε επιτέλους τι γίνεται στην κοινότητα σε τυχαία και όχι στοχευμένη δειγματοληψία .


Βρισκομαστε στο δεύτερο επιδημικο κύμα .
Γίνονται πολλά τεστ και πρέπει να γίνουν περίπου 30.000 τη μέρα . Ευρεία ιχνηλάτηση . Μπορεί η πρόταση μου στις 17 Μαρτίου να μην έγινε πράξη τότε , όμως φαίνεται ότι ήταν σωστή . Μπορεί τότε από κάποιους να χλευάστηκε αλλά τώρα βαδίζουμε στην υλοποίηση της .


Σε αυτό πρέπει να παίξουν ρόλο και τα πανεπιστήμια με τις αντίστοιχες σχολές . Όπως γίνεται σε πολλές ιατρικές των ΗΠΑ .
Επίσης τα πανεπιστήμια εκτός από την τηλεκπαίδευση μπορούν κάποιοι φοιτητες με την κατάλληλη εκπαίδευση να συμβάλλουν στην σωστή ενημέρωση του κόσμου .


Τα μοντέλα που κυκλοφόρησαν σήμερα λένε ότι η χρήση μάσκας παντού θα φτάσει τα κρούσματα σε 200 σε ένα μήνα .

Τα περί success story της Ελλάδος δεν έχουν κάτι να πουν .
Η χώρα δεν αποτελεί εξαίρεση του τι συμβαίνει σε όλο τον πλανήτη .
Η χρήση μάσκας πρέπει να επεκταθεί γιατί ο χειμώνας θα είναι δύσκολος .
Δεν τρομάζουμε .
Απλά προσέχουμε.
Τα κόμματα και οι νεολαίες τους είναι απόντα .

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Oι προτάσεις που αφορούσαν ευρεία διενέργεια tests την άνοιξη, δεν ήταν ρεαλιστικές λόγω υψηλής ζήτησης αντιδραστηρίων στην παγκόσμια αγορά, και παρακράτησης τους από τις χώρες που παράγονται. Τότε επίσης δεν υπήρχαν ακόμη rapid tests , που αδειοδοτήθηκαν αργότερα.
    Οπότε δεν υπήρξε δικαίωση, απλά τώρα πια είναι ρεαλιστική η υλοποιήση των προτάσεων αυτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης