"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Ο Κούγιας βάλει κατά Πλεξίδα και La Farm – Θα τα πούμε στα δικαστήρια δηλώνει ο Τρικαλινός

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Θερμό προδιαγράφεται το καλοκαίρι στην κόντρα του Τρικαλινού επιχειρηματίας Βαγγέλη Πλεξίδα, πρώην ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ, και του νυν ιδιοκτήτη της Λαρισινής ομάδας Αλέξη Κούγια.

Μετά τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο πρώτος, καθώς όπως αναφέρει, δεν του καταβλήθηκε το τίμημα της πώλησης από τον δεύτερο, ο Κούγιας έκανε και εκείνος ασφαλιστικά μέτρα αλλά και μήνυση για απάτη, υποστηρίζοντας ότι βρήκε αρκετά χρέη στην ΠΑΕ που αγόρασε και εξ αυτού του λόγου μόνο 100.000 ευρώ χρωστάει στον Πλεξίδα. Μάλιστα ο Κούγιας βάλει, περιέργως, με υπονοούμε κατά της επιχείρησης La Farm του Πλεξίδα. εμπλέκοντας τον Τρικαλινό πρώην υπουργό Σωτήρη Χατζηγάκη και την επίσης πρώην υπουργό του ΠαΣοΚ Κατερίνα Μπατζελή! «Η αλήθεια θα φανεί στα δικαστήρια, τα οποία εγώ δεν φοβάμαι», απαντά ο Τρικαλινός επιχειρηματίας. 

Την Κυριακή η πλευρά Κούγια προχώρησε και άλλο το θέμα, καλώντας τους αδερφούς Πλεξίδα και τους δικηγόρους τους σε …δημόσιο ντιμπέϊτ επί του θέματος των οφειλών.!…

Αναλυτικά:

Ο Αλέξης Κούγιας υποστηρίζει στη μήνυση για απάτη ότι όταν είχε υπογράψει συμβόλαιο αγοράς της ομάδας, το συμβόλαιο ανέφερε ότι δεν υπάρχουν χρέη αλλά τελικά, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, υπήρχαν 480.000 ευρώ χρέη εκ των οποίων τα 270.000 ευρώ πληρώθηκαν και τώρα κάνει ασφαλιστικά μέτρα για τα υπόλοιπα 210.000 ευρώ. Τα ασφαλιστικά της La Farm θα εκδικασθούν στις 21 Ιουλίου, ενώ του κ. Κούγια στις 27 Ιουλίου. Μάλιστα σχολιάζοντας την πρωτοβουλία Πλεξίδα να διεκδικήσει τα χρήματά του ο κ. Κούγιας δήλωσε:

 «Είναι κρίμα δύο άνθρωποι για μικρό ποσό, περίπου 100.000 ευρώ, να φθάνουν στα άκρα. Γνωρίζω πολύ καλά τι έγινε με την κ. Μπατζελή και τον κ. Χατζηγάκη παλαιότερα αλλά δεν θέλω να επεκταθώ. Πιστεύω ότι θα κερδίσουμε την υπόθεση. Αν δεν εξοφλούσαμε τις υποχρεώσεις της προηγούμενης ιδιοκτήτριας εταιρίας η ομάδα δεν θα έπαιρνε αδειοδότηση. Πληρώσαμε μέχρι και ακάλυπτες επιταγές». 

Στα παραπάνω ο Βαγγέλης Πλεξίδας απάντησε ως εξής: «Λυπάμαι γι’ αυτά που δήλωσε ο κ.Κούγιας. Ειδικά γι’ αυτά που είπε για την εταιρία μου που είναι υπόδειγμα σε όλη την Ελλάδα και το γνωρίζει καλά και ο ίδιος. Αν ήθελε να μην υπάρχουν αντιδικίες από μέρους μου δεν θα έπρεπε εδώ και ένα χρόνο να με βρίζει παντού όπου βρεθεί. Εγώ δεν έπραξα ποτέ αυτό, γιατί άραγε; Φιλία σημαίνει σεβασμός και όχι αντιδικίες και ύβρεις σε ραδιόφωνα. Λυπάμαι πολύ, εγώ πλήρωσα και επιταγή στον κ. Πηλαδάκη για τη διαλυτική αίρεση των εγκαταστάσεων των Δένδρων γιατί το θεώρησα υποχρέωσή μου παρότι έφευγα από την ομάδα. Γνωρίζοντας μάλιστα την αγάπη των Λαρισαίων φιλάθλων προς την ομάδα δεν θέλησα ποτέ να διαταράξω την ηρεμία της και γι’ αυτό δεν δημοσιοποίησα κανένα γεγονός πριν τελειώσει το πρωτάθλημα για να πανηγυρίσω και εγώ μαζί τους την κατάκτηση του τίτλου και την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα. Για τα εξώδικα του κ.Κούγια μπορώ να πω πολλά, δεν θέλω όμως να συνεχίσω την αντιπαράθεση γιατί αρμόδια για να λύσουν διαφορές είναι τα δικαστήρια. Εκεί λοιπόν θα κριθούν όλα. Και όσον αφορά τις δικαστικές ενέργειες γνωρίζει ο κ. Κούγιας ότι και εναντίον του έχουν γίνει τα ίδια. Προσωπικά εμένα δεν με φοβίζουν οι δικαστικές αίθουσες. Δεν επιθυμώ αντιπαράθεση άλλων δηλώσεων η οποία μόνο επικοινωνιακά άλλοθι μπορεί να δίνουν σε αυτούς που το επιδιώκουν…». 

Μονομαχία στο …Ael radio

Μετά από όλα τα παραπάνω αλλά και τα Κυριακάτικα δημοσιεύματα, ο Κούγιας επανήλθε καλώντας σε …μονομαχία τους αδελφούς Πλεξίδα!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος, το οποίο νομικά και ουσιαστικά είναι ανύπαρκτο και αφορά στα ασφαλιστικά μέτρα της εταιρίας LA FARM για το προπονητικό κέντρο των Δένδρων, σε μια περίοδο που η ΑΕΛ χρειάζεται την απόλυτη ηρεμία για να επιλύσει τα πραγματικά προβλήματα που αφορούν στο μέλλον της και αυτά είναι,

Μια έντιμη συμφωνία με τη Γήπεδο ΑΕ και τον κ. Πηλαδάκη για να συμφωνήσουμε για τη μόνιμη έδρα της ομάδας μας,

Τη δημιουργία μιας ισχυρής ποδοσφαιρικής ομάδας, με μόνιμη βάση ποδοσφαιριστών και μόνιμο προπονητή, η οποία θα κατακτήσει και πάλι τίτλους,

έρχονται δημοσιεύματα τα οποία υποκινούνται και πάλι από συγκεκριμένο άνθρωπο, για να δημιουργήσει ανασφάλεια στους οπαδούς μας, τα οποία αφορούν στο ιδιόκτητο προπονητικό κέντρο των Δένδρων.

Επειδή ο άνθρωπος αυτός που δημιουργεί αυτά τα δημοσιεύματα και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι πρωτίστως η δική του προσωπική και δευτερευόντως η επαγγελματική του προβολή, αδιαφορώντας για το καλό της ΑΕΛ, το ΔΣ της ΠΑΕ ΑΕΛ, προσκαλεί εντός 24 ωρών τους κ.κ..Σωτήριο και Ευάγγελο Πλεξίδα, ιδιοκτήτες της εταιρίας LA FARM, συνοδευόμενους από τους νομικούς τους, σε δημόσια συζήτηση ενώπιον των εκπροσώπων όλων των ΜΜΕ, ώστε χωρίς καμία επιφύλαξη, να ενημερωθούν όλοι και μέσω αυτών και όλοι οι οπαδοί μας για το τι ακριβώς έχει συμβεί μέχρι σήμερα, τόσο με τα όσα δημοσιοποίησε η εφημερίδα Ελευθερία, πόσα χρήματα έχει εισπράξει μέχρι σήμερα η εταιρία LA FARM, πόσα χρήματα όφειλε η LA FARM σε ποδοσφαιριστές, προπονητές, ΙΚΑ, εφορία, γήπεδο Αλκαζάρ, πολεοδομία κ.α., όσο αυτή είχε στην ιδιοκτησία της την ΠΑΕ ΑΕΛ, πόσα χρήματα έχουν πληρωθεί μέσω τραπεζών σε όλους αυτούς που αναφέρονται και όφειλε η LA FARM, πόσα χρήματα οφείλονται ακόμα από την ΠΑΕ ΑΕΛ για χρέη που δημιουργήθηκαν στο χρόνο που τη διαχειρίστηκε η LA FARM κι εφόσον προκύψει η παραμικρή οικονομική διαφορά υπέρ της LA FARM το ΔΣ της ΠΑΕ ΑΕΛ και η ιδιοκτησία της δεσμεύονται να καταβάλουν αυτό το ποσό σε χρονικό διάστημα 3 ημερών στον τραπεζικό λογαριασμό της LA FARM.

Παρακαλούμε την ιδιοκτησία της LA FARM όπως αυτή καθορίσει τη μέρα και ώρα που θα γίνει αυτή η δημόσια συζήτηση στην αίθουσα τύπου του AEL FC ARENA, ώστε να είναι επαρκής για όλα τα ΜΜΕ, κι εμείς θα είμαστε εκεί παρόντες (παρακαλούμε για απογευματινές ώρες).

Η δημόσια αυτή συζήτηση θα μεταδοθεί από το ραδιόφωνο της ΑΕΛ όσο και από οποιοδήποτε άλλο μέσο το επιθυμεί, ώστε κανείς μετά τη δημόσια συζήτηση να μη δικαιούται να διαδόσει οποιοδήποτε ψέμα.

Εφόσον η πλευρά της LA FARM αρνηθεί να προσέλθει σε αυτό το δημόσιο διάλογο θα παρακαλούσαμε όλα τα ΜΜΕ να εξαφανίσουν αυτό το θέμα από την ειδησεογραφία τους, γιατί προκαλεί ανασφάλεια στους οπαδούς μας αλλά δημιουργεί και τεράστιο πρόβλημα στη δημόσια εικόνα της ΠΑΕ ΑΕΛ, η οποία δημιουργήθηκε το τελευταίο 10μηνο με οικονομική συνέπεια και σωστές αποφάσεις κι έχουμε φτάσει στο σημείο να θέλουν να εργαστούν σε αυτήν όλοι οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές της Ελλάδος και να μη θέλουν να αποχωρήσουν από αυτήν, είτε προπονητές είτε ποδοσφαιριστές οι οποίοι εργάζονται σε αυτή.

Το ΔΣ της ΠΑΕ ΑΕΛ παρακαλεί δημοσίως τους δικηγόρους της οικογένειας Πλεξίδα να πάρουν πρωτοβουλία ώστε να λυθεί άμεσα αυτό το θέμα που μας στενοχωρεί όλους και δυσφημεί τόσο την ΠΑΕ ΑΕΛ όσο και την εταιρία LA FARM.»

kosmoslarisa.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δεν κάθεται ο καθένας στον τομέα του : ο Πλεξιδας στα γαλατα κι ο Κουγιας στις δικαστικές αίθουσες!
    Ας αφήσουν το ποδόσφαιρο να βρει το δρόμο του χωρίς αυτούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης