"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξελέγη 9ος πρόεδρος της ΝΔ

lafarm

Σχετικά άρθρα

MITSOTAKIS

Καθαρή νίκη του Κυριάκου Μητστοτάκη δείχνει η δυναμική που διαμορφώνεται από τη ροή των αποτελεσμάτων των εκλογών στη ΝΔ.

Όσο ενσωματώνονται τμήματα από την Αττική και την Κεντρική Μακεδονία, η εικόνα ξεκαθαρίζει υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι ενδεικτικό ότι ο κ. Μητσοτάκης κερδίζει ακόμη και την Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης, με πιο χαρακτηριστικό το εκλογικό κέντρο του Βελλίδειου και τις Σέρρες.

Οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη λένε ότι το αποτέλεσμα θα κλείσει από το 53%-47% μέχρι το 55%-45%. Η συμμετοχή πλησίασε τους 325.000 ψηφοφόρους, ξεπερνώντας το 80% του πρώτου γύρου.

Από το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη έκαναν νωρίτερα λόγο για επικράτησή του με ποσοστό 53,2% έναντι 46,8% του κ. Μεϊμαράκη, ενώ, αντίθετα, συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη μιλούσαν για νίκη του δικού τους υποψήφιου με ποσοστό 50,4% έναντι 49,6%, ρίχνοντας ωστόσο συνέχεια τις εκτιμήσεις τους και καταγράφοντας επίσης το ρεύμα νίκης του κ. Μητσοτάκη.

Με την ενσωμάτωση των εκλογικών τμημάτων στο 52,7%, στις 21:00 ο κ. Μητσοτάκης είχε περάσει μπροστά με 50,2%, έναντι 49,8% του κ. Μεϊμαράκη, σηματοδοτώντας και επισήμως τη «στροφή» των αποτελεσμάτων.

Συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη έκαναν λόγο για «καθαρή νίκη» του κ. Μητσοτάκη, με προβάδισμα ακόμα και στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στην Κρήτη. Ασφαλής εκτίμηση για τα αποτελέσματα αναμένεται να υπάρξει μετά τις 10 το βράδυ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης