"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Παράδοση-παραλαβή από τον Κώστα Σκρέκα στον νέο Υπουργό Ανάπτυξης Γιώργο Σταθάκη.

lafarm

Σχετικά άρθρα

00

Σε εξαιρετικά καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης η τελετή παράδοσης-παραλαβής του Υπουργείου Ανάπτυξης, από τον απερχόμενο Υπουργό, Βουλευτή Ν. Τρικάλων της Ν.Δ. κ. Κώστα Σκρέκα, στον νέο κ. Γιώργο Σταθάκη.Κάνοντας έναν μίνι απολογισμό του έργου του ο κ. Κώστας Σκρέκας στάθηκε ιδιαίτερα στην απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ, λέγοντας ότι «η Ελλάδα το 2014 ήταν ανάμεσα στις τρεις πρώτες χώρες της Ευρώπης σε απορροφητικότητα στο ΕΣΠΑ πετυχαίνοντας ένα ποσοστό απορρόφησης της τάξης του 89%, όταν το 2012 η Ελλάδα ήταν 13η σε ρυθμό απορρόφησης» και συμπλήρωσε ότι Υπουργείο είναι έτοιμο ώστε «να μη χαθεί ούτε μια μέρα, ούτε ένα ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ. 26 δισεκατομμύρια ευρώ για την επόμενη προγραμματική περίοδο, είναι έτοιμα να μπούνε στην ελληνική οικονομία. Ήδη έχουμε περίπου απορροφήσεις 150 περίπου εκατομμυρίων ευρώ ως προκαταβολές για έργα συνεχιζόμενα. Άρα πολύ γρήγορα μπορούν τα έργα τα οποία είναι σε εξέλιξη να συνεχίσουν και πολύ γρήγορα μπορεί να γίνει η εξειδίκευση των νέων προγραμμάτων ώστε ξαναλέω να μη χαθεί ούτε μέρα, ούτε ευρώ. Και αυτά τα χρήματα να μπούνε στην οικονομία, να βοηθήσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και άρα να βοηθήσουν τη δημιουργία θέσεων εργασίας και να βοηθήσουν την ανάπτυξη».

00

Κατά τη διάρκεια της τελετής ο κ. Σταθάκης υπογράμμισε ότι πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η αλλαγή της σχέσης με το μνημόνιο και την τρόικα καθώς όπως τόνισε σε διαφορετική περίπτωση η αναπτυξιακή δυναμική της οικονομίας μπορεί να πνιγεί.

Ανέφερε τους τρεις τομείς στους οποίους η νέα κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να επαναπροσανατολίσει τις πολιτικές προτεραιότητες του υπουργείου που, όπως είπε, μέχρι τώρα ήταν η απορρύθμιση των αγορών, οι αποκρατικοποιήσεις και η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης