"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.8 C
Trikala

Ο Μητσοτάκης στην κυβέρνηση, η ακροδεξιά στην εξουσία

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με την υπουργοποίηση του Θάνου Πλεύρη στον πρόσφατο ανασχηματισμό σχηματίστηκε το παζλ της εικόνας: Τα άλλοτε πρωτοπαλίκαρα του ΛΑ.Ο.Σ και του Γιώργου Καρατζαφέρη, που πρωταγωνιστούσαν στον πλέον ακροδεξιό, εθνικιστικό, μισαλλόδοξο και ρατσιστικό πολιτικό λόγο, είναι πλέον υπουργοί στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όταν Πλεύρης, Βορίδης και Άδωνης ξεχείλιζαν από ρατσισμό! (Video) -  Documento

Βορίδης, Γεωργιάδης, Πλεύρης υπουργοί στην κυβέρνηση και ο Βελόπουλος αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος.

Το αλλήστου μνήμης ΛΑ.Ο.Σ, που «άνοιξε» το δρόμο για τον ερχομό της ναζιστικής-εγκληματικής Χρυσής Αυγής, μπορεί να διαλύθηκε οργανωτικά, όμως το ιδεολογικό του DNA διασκορπίστηκε ξανά στη ΝΔ, μετατοπίζοντας την «δεξιά πολυκατοικία» ακόμη δεξιότερα.

Είναι εμφανές ότι στην προσπάθειά του να «μαντρώσει» ψηφοφόρους από το ακροδεξιό-υπερσυντηρητικό πολιτικό φάσμα, ο πρωθυπουργός δεν διστάζει να υπουργοποιήσει ολόκληρο το ΛΑ.Ο.Σ, ενσωματώνοντας στην κυβέρνησή του πρώην «τσεκουροφόρους», υμνητές του Λεπέν, διαφημιστές των βιβλίων του αρχιφασίστα Κων/νου Πλεύρη, συνομιλητές του χουντικού Παττακού, υστερικές φωνές που άλλοτε τσίριζαν για την βύθιση σκαφών με μετανάστες και πρόσφυγες…

Δεν πρέπει να προκαλεί εντύπωση. Από τα χρόνια της μεταπολίτευσης η ΝΔ αποτελούσε και αποτελεί διαχρονικά την πολιτική «μήτρα» της ακροδεξιάς, την πολιτική «κολυμβήθρα» κάθε ακροδεξιού που θέλει να «ξεπλυθεί» για το παρελθόν του και να ακολουθήσει κυβερνητική καριέρα.

Μοναδική απάντηση στους «Πλεύρηδες», τους «Γεωργιάδηδες» και τους «Βορίδηδες», είναι η ενίσχυση και το δυνάμωμα του εργατικού – λαϊκού κινήματος και των δυνάμεων εκείνων που παλεύουν ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα, τη μήτρα δηλαδή της ακροδεξιάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης