"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.8 C
Trikala

Ο Νίκος Ανδρουλάκης για το θάνατο του Χρ. Οικονόμου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με θλίψη αποχαιρετώ τον Χρήστο Οικονόμου, έναν αφοσιωμένο αγωνιστή της Δημοκρατικής Παράταξης και βαθιά δημοκράτη, που έφυγε από τη ζωή.

Ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, εκλεγόταν ανελλιπώς βουλευτής επί 23 χρόνια, αφήνοντας σπουδαία παρακαταθήκη ως υφυπουργός Υγείας επί Ανδρέα Παπανδρέου με την τεράστια και πολύτιμη συνεισφορά του στην οργάνωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, μίας εκ των μεγαλύτερων μεταρρυθμίσεων του ΠΑΣΟΚ.

Η εντιμότητα, η εργατικότητα και το πολιτικό του ήθος ήταν στοιχεία, που τον ξεχώριζαν τόσο εντός όσο και εκτός του στίβου της πολιτικής, από τον οποίο αποχώρησε οικειοθελώς, μένοντας πάντοτε όμως, μέχρι και την τελευταία στιγμή, στο πλευρό του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης με τις προοδευτικές του θέσεις και ιδέες.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του”.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

Η Ν.Ε. Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ

Ο Χρήστος Οικονόμου ήταν η ζώσα ιστορία του ΠΑΣΟΚ Τρικάλων.

Εκλέχτηκε πρώτη φορά βουλευτής το 1977 και έκτοτε εκλεγόταν αδιαλείπτως μέχρι το 2000.
Διετέλεσε υφυπουργός Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου.

Ευρύνους, μαχητικός, καλλιεργημένος, διεισδυτικός, ευγενής, παροιμιωδώς κοινωνικός αλλά και ευφυώς διακριτικός, ζωηρό πολιτικό πνεύμα, με ευθυκρισία και παρρησία, γενναιόδωρος σε όλα.

Άνηκε στη γενιά που έχτισε το μεγάλο ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ με τις ισχυρές ρίζες στην κοινωνία. Ήταν παρών σε όλες τις μάχες του κινήματος. Στις μεγάλες νίκες και στις δύσκολες ήττες.

Εκτός από την πολιτική ιδιότητα, και ως γιατρός πρόσφερε πολλά στην τοπική κοινωνία.

Δυναμικός σε όλα, καλός οικογενειάρχης, υποδειγματικός πολίτης.

Ως ΝΕ ΠΑΣΟΚ Τρικάλων εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Θα είναι πάντα μαζί μας.

 

Συλλυπητήρια Παπαστεργίου για τον θάνατο του πρ. Υπουργού Χρήστου Οικονόμου

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου εκφράζει με μήνυμά του τη βαθύτατη θλίψη του για τον θάνατο του πρώην Υπουργού και Βουλευτή Τρικάλων Χρήστου Οικονόμου.
Ο κ. Παπαστεργίου επισημαίνει ότι “ο Χρήστος Οικονόμου άφησε ανεξίτηλο το πολιτικό, ιατρικό και κοινωνικό του αποτύπωμα σε όλη την τρικαλινή κοινωνία. Με κοινωνική και πολιτική δράση και προσφορά, με ιατρική συνεισφορά, με άνω των 20 χρόνων παρουσία στα έδρανα του Κοινοβουλίου και με κυβερνητικό αξίωμα ως Υφυπουργός Υγείας, εκπροσώπησε και βοήθησε τον τόπο αποτελώντας σημείο αναφοράς, όχι μόνο για τον πολιτικό χώρο, με τον οποίο από νωρίς αγωνίστηκε για τα ιδανικά που πρεσβεύει, αλλά και για τους τρικαλινούς πολίτες γενικότερα”.
”Εκφράζω”, συνεχίζει ο κ. Παπαστεργίου “τα πλέον ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Χρήστου Οικονόμου”.

Συλλυπητήριο μήνυμα Χρήστου Μιχαλάκη για την απώλεια του Χρήστου Οικονόμου

 

Ένας μαχητής της ζωής, της επιστήμης και της πολιτικής. Ένας άνθρωπος που άφησε ισχυρό το στίγμα του στα δρώμενα του τόπου επί σειρά ετών, μέσα από μία πολύμορφη διαδρομή και ένα αξιόλογο έργο. Ένας πολίτης που υπηρέτησε πιστά τα ιδανικά του και τους συμπολίτες του. Αυτός ήταν ο γιατρός και πολιτικός Χρήστος Οικονόμου.

Στεκόμαστε λυπημένοι και ολιγόλογοι μπροστά στην απώλειά του και αφήνουμε την ιστορία να καταγράψει την μακρόχρονη πολιτική και κοινωνική του πορεία, που μένει ως παρακαταθήκη στην οικογένειά του, στην πόλη, το Νομό.

Θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

Χρήστος Μιχαλάκης

Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Όταν βγήκε βουλευτής ο αείμνηστος Χρήστος το 1977, ο κ. Ανδρουλάκης ήταν -2 ετών. Όταν βγήκε για τελευταία το 2.000, ήταν 21. Πότε τον γνώρισε και εκφέρει γνώμη; Βασίζεται σε γνώμες τρίτων, όπως για τον Ανδρέα πχ;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης