"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.7 C
Trikala

Ο παραλογισμός στο μεγαλείο του

lafarm

Σχετικά άρθρα

karamanos
Ηλίας Καραμάνος : Από τη μια, η νέα κυβέρνηση βρίσκεται λίγο πριν την υπογραφή ενός νέου Μνημονίου με τους δανειστές της χώρας και από την άλλη, την ίδια στιγμή, η ίδια κυβέρνηση στήνει Εξεταστική Επιτροπή για τα παλιά Μνημόνια.
Αντί να κάτσουν και να ασχοληθούν σοβαρά από πότε, πώς και γιατί η χώρα έφτασε στο χάλι του 2009, αυτοί έχουν αποφασίσει ότι όλα άρχισαν το 2009 και έχουν ήδη βρει τους ενόχους: Παπανδρέου, Σαμαράς, Βενιζέλος.
Υπάρχει κάποιος, που να μπορεί να πει στους ψηφοφόρους καθαρά, ότι εδώ δεν φτάσαμε σε μια στιγμή, επειδή κάποιοι ντόπιοι «προδότες» αποφάσισαν να καλέσουν τους ξένους «τοκογλύφους» για να κάνουν τη χώρα «αποικία»;
Γιατί να μη βγει ο Σαμαράς, ή ο Τσίπρας, ή ο Κάποιος αυριανός πρωθυπουργός και να παραδεχτεί ότι για το χάλι μας φταίμε εμείς, που ψηφίζουμε, κυβερνάμε, αποφασίζουμε;

Γιατί να μη βγουν και να πουν την ωμή αλήθεια, ότι οι ξένοι κάνουν τη δουλειά που έκαναν πάντα, δηλαδή ότι κοιτάζουν το συμφέρον τους; Ότι μας «πουλάνε» χρήμα, με σκοπό να κερδίσουν, και ότι εμείς πρέπει να το πληρώσουμε και μάλιστα πολύ ακριβά;
Γιατί πρέπει ντε και καλά να αναζητούμε την οποιαδήποτε κακοδαιμονία μας και τη κακοδιαχείρισή μας πάντα σε κάποιους ξένους; Παλιά εχθροί μας ήταν οι Αμερικανοί («φονιάδες των λαών» φωνάζαμε τότε στις πορείες). Και όταν οι Αμερικανοί ήταν οι εχθροί μας, είχαμε φίλους τους Γερμανούς και τους Γάλλους. Βέβαια ήταν καλή τότε η ΕΟΚ και η ευρωζώνη και εξίσου καλά τα ΜΟΠ, τα πακέτα Ντελόρ και τα δις των κοινοτικών κονδυλίων.
Σήμερα που είναι φίλοι μας οι Αμερικανοί ( με τέτοιους φίλους βέβαια τι τους θέλεις τους εχθρούς), έχουμε νέους εχθρούς, τους Γερμανούς και λιγότερο κάποιους άλλους εταίρους μας από την Ευρώπη. Και γιατί όλο αυτό; Επειδή δεν μας δίνουν λεφτά, όπως εμείς θέλουμε, δηλαδή χωρίς μέτρα, χωρίς δεσμεύσεις.
euro draxmi
Ξεχνάμε φυσικά πως όταν μας τα δίνανε για «ανάπτυξη», εμείς μόνο «ανάπτυξη» δε τα κάναμε. Και φυσικά, εμείς οι ίδιοι τα καταναλώσαμε σε συντάξεις-μαϊμού, σε μισθούς-μαμούθ, σε επιδοτούμενα εικονικά προγράμματα απασχόλησης, φτιάξαμε την τάξη των «golden boys», κάναμε περιττές προσλήψεις, τα ξοδέψαμε σε ταξίδια αναψυχής, σε διακοπές, σε «δεύτερο» αυτοκίνητο, σε εξοχικό.
Ένας μεγάλος αριθμός Ελλήνων έκλεβε τον ΦΠΑ και τα κλεμμένα όπως επίσης και τα «μαύρα» τα διοχέτευσε στο εξωτερικό. Αυτούς σήμερα ετοιμάζονται να τους συγχωρήσουν και να τους «επαινέσουν» αν τα φέρουν πίσω. Φυσικά για όλα αυτά φταίει Μέρκελ, ο Σόιμπλε και οι άλλοι.
Και μέσα σε αυτόν τον παραλογισμό υπάρχουν, κάποιοι που έρχονται ως τιμητές των πάντων και απορούν για το χάλι μας και τη κατάντια μας, ενώ συνεχίζουν να «βλέπουν» παντού εγχώριους προδότες και ξένους εχθρούς.

Το παράλογο είναι ότι μερικοί από αυτούς τους «κάποιους», που τα «χώνουν» ανερυθρίαστα στους ξένους «τοκογλύφους» και τα Μνημόνιά τους, ζητούν επίμονα από τον Τσίπρα να προχωρήσει με νέο Μνημόνιο και μαζί τους να κάνει και κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, για να μην καταρρεύσει η χώρα.
Μας πουλάνε και το παραμύθι την ίδια στιγμή, ότι η χώρα κατέρρευσε μόνο από το Μνημόνιο του 2009 του Παπανδρέου και όχι από την παροιμιώδη και προκλητική αδιαφορία του Καραμανλή που προηγήθηκε.

Αυτό το παραλογισμό βιώνουμε καθημερινά. Αυτή η σχιζοφρένεια συνεχίζει να χαρακτηρίζει τη πολιτική ζωή του τόπου μας. Και ενώ η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής «ψάχνεται» με τα Μνημόνια του 2009, ο πρωθυπουργός προσπαθεί να πείσει τους δικούς του, ότι δεν πρόκειται για υπογραφή νέου Μνημονίου, αλλά για μια «έντιμη έως εντιμότατη συμφωνία» του 2015.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης