"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Ο πλούτος της Θεσσαλικής γης στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων

lafarm

Σχετικά άρθρα

moyseio

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων-Μουσείο Μανιταριών στα πλαίσια των πρωτοβουλιών του για την ανάδειξη του φυσικού μας πλούτου, διοργανώνει έκθεση προϊόντων της θεσσαλικής γης από 1 έως 20 Αυγούστου του 2015.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «Η φιλοσοφία του Μουσείου, επιβάλλει μία συνεχή προσπάθεια σύνδεσης της φυσικής μας κληρονομιάς, με τον αγώνα των παραγωγών να προωθήσουν τους καρπούς των κόπων τους, ιδιαίτερα σήμερα που οι συνθήκες είναι ασφυκτικές για όλους.

Δεν είναι όμως μόνον η οικονομική πλευρά της προσπάθειας. Μέσα απ’ αυτήν την παρουσίαση, προβάλλεται η ανάγκη της στροφής σε αγνά φυσικά προϊόντα, που διασφαλίζουν μια υγιεινή διατροφή, με καταπληκτικές γεύσεις, χωρίς πρόσθετα και ουσίες, και προβάλλουν τη δυνατότητα της φύσης να παράγει εξαιρετικούς καρπούς, αρκεί να την προστατεύουμε.

Ταυτόχρονα, η δραστηριότητα αυτή, λαμβάνει χώρα στην “καρδιά του καλοκαιριού” για να δώσει τη δυνατότητα γνωριμίας, αφενός μεν των ξένων επισκεπτών με τα προϊόντα της ευρύτερης περιοχής, και αφετέρου των ντόπιων επισκεπτών προκειμένου να γνωρίσουν το μεγάλο πλούτο της περιφέρειάς τους, αλλά και το μεράκι εκείνων που τον μεταμορφώνουν και τον προσφέρουν μέσα σε εξαιρετικές συσκευασίες.

Στη βάση αυτή, όποιος μεμονωμένος παραγωγός ή εταιρεία, επιθυμεί να συμμετάσχει θα πρέπει να απευθυνθεί στο Μουσείο μέχρι 15 Ιουλίου, προκειμένου να δηλώσει τη συμμετοχή του καθώς και τα προϊόντα που θα εκθέσει» καταλήγει η ανακοίνωση.

Η διεύθυνση του Μουσείου είναι Πίνδου 20, Καλαμπάκα, ΤΚ 42200, το τηλέφωνο 24320 24959, το e-mail: info@meteoramuseum.gr, και η ιστοσελίδα του Μουσείου είναι: www.meteoramuseum.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης