"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Ο πρόεδρος του e-trikala Γ. Κωτούλας, ομιλητής στο 3ο αναπτυξιακό συνέδριο Μαγνησίας

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

 

Την εμπειρία και τις πρακτικές των Τρικάλων στην καινοτομία και την τεχνολογία, μετέφερε στους κατοίκους της Μαγνησίας ο Δήμος Τρικκαίων. Με τη συμμετοχή του προέδρου της e-trikala ΑΕ Κκαι δημοτικού συμβούλου κ. Γιάννη Κωτούλα στο 3ο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Μαγνησίας (το διήμερο 11 και 12 Νοεμβρίου2017 στο Συγκρότημα Τσαλαπάτα στον Βόλο), ο κ. Κωτούλας αποτύπωσε τα όσα έχουν συμβεί στον Δήμο Τρικκαίων το τελευταίο διάστημα. Μιλώντας σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Ο ρόλος της Τεχνολογίας – Καινοτομίας στην ανάπτυξη της περιοχής» και προσκεκλημένους, στελέχη εταιρειών και καθηγητές πανεπιστημίου, ο κ. Κωτούλας δεν στάθηκε μόνο στα τεχνολογικά επιτεύγματα.
Διατύπωσε την άποψη, ότι αυτά τα επιτεύγματα (wifi, smart Trikala, ATM πιστοποιητικών) είναι μόνο ένα τμήμα της προσπάθειας που καταβάλλει ο Δήμος. Αυτή η προσπάθεια συνίσταται στον σχεδιασμό, υλοποίηση και προώθηση καινοτομιών σε όλο το φάσμα των υπηρεσιών προς τους πολίτες: από τη μείωση εξόδων μέσω του ελέγχου του στόλου απορριμματοφόρων, μέχρι τη συνέργεια για δράσεις υπέρ της προσβασιμότητας των ΑμεΑ. Και από τη σύμπραξη με την τοπική κοινωνία για το μέγιστο θεματικό χριστουγεννιάτικο πάρκο της χώρας, τον Μύλο των Ξωτικών, μέχρι τους χιλιάδες εκπαιδευθέντες για την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση.
 Ο κ. Κωτούλας, μάλιστα, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, μεταφέροντας τη συζήτηση, από την «έξυπνη», στη σύγχρονη πόλη, η οποία φροντίζει και για θέματα αναπτυξιακά, συνενώνοντας την παράδοση, τον τουρισμό, την τεχνολογία, την ίδια την κοινωνία. Όπως, για παράδειγμα, με το Σχέδιο Ασκληπιός ή με την αξιοποίηση του Ιαματικού Πόρου Ριζώματος. Ή με τη βελτίωση των αθλητικών υποδομών και τη δημιουργία δωρεάν στούντιο ηχογραφήσεων για όσους ασχολούνται με τη μουσική.
«Η συνεργασία και η διάθεση για αλλαγή, δημιουργούν τα δεδομένα που προϋποθέςτουν αγάπη για την πόλη και πίστη στο ότι όλα μπορούν να αλλ’άξουν, αν αλλάξουμε πρώτοι εμείς», επεσήμανε ο πρόεδρος της e-trikala.

Το 3o Συνέδριο Ανάπτυξης της Μαγνησίας , είχε ως τίτλο «Σχεδιάζουμε τη Μαγνησία των επόμενων 20 ετών» διοργανώθηκε από τον Όμιλο Καρεκλίδη με την υποστήριξη της 24ΜΕDIA.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης