"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.3 C
Trikala

Ο Ροβεσπιέρος …. του «ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στους παλιότερους είναι γνωστός ως στέλεχος της Νομαρχιακής Επιτροπής Λαϊκής Επιμόρφωσης «ΝΕΛΕ», στις αρχές της δεκαετίας του ’80 με αντικείμενο την Διεύθυνση του Κέντρου Επιμόρφωσης Ριζώματος και των γύρω χωριών, να μοχθεί για την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών και την αντικατάστασή τους με ποιοτικά αγροτικά προϊόντα, ερχόμενος σε αντίθεση με το ισχύον τότε πελατειακό κράτος, με αποτέλεσμα την παραίτησή του. Συγχρόνως Πρόεδρος του «Εκπολιτιστικού Συλλόγου Πυργετού» και συντονιστής των πολιτιστικών συλλόγων των συνοικιών και των συνοικισμών των Τρικάλων.

Ως Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Τρικκαίων την περίοδο 1982-1986 κατέστη πολέμιος της διαπλοκής και της αυθαιρεσίας αγωνιζόμενος για ένα κράτος δικαίου, με αποτέλεσμα ο τότε Δήμαρχος Τριγώνης, με τον οποίον συμπορεύονταν την εποχή εκείνη, να τον αποκαλεί «Ροβεσπιέρο» και «Ρομπέν των συνοικιών και των συνοικισμών». Τότε μάλιστα είχε αποκαλύψει την καταπάτηση και την παράνομη οικοπεδοποίηση της περιοχής «Βαρκό», αποτρέποντας  την ένταξή της  στο σχέδιο πόλης

Στο Δήμο Τρικκαίων αγωνίστηκε για την δημιουργία Εταιρείας Λαϊκής Βάσης, σύμφωνα με τον Νόμο του τότε Υπουργού Εσωτερικών Γιώργου Γεννηματά στην Κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου, με την συμμετοχή της οικογενειακής γεωργίας, για την παραγωγή, την μεταποίηση και εμπορία οπωροκηπευτικών και την προώθησή τους στην Ευρωπαϊκή αγορά.

Με την ίδρυση του ΤΣΜΕΔΕ στα Τρίκαλα, ήταν αυτός που ως συμβασιούχος το οργάνωσε και το ανέπτυξε πλήρως, αναλαμβάνοντας την Διεύθυνσή του επί μία πενταετία έως το έτος 1988. Όμως για πολιτικούς λόγους όχι μόνο δεν μονιμοποιήθηκε, αλλά απολύθηκε κιόλας!

Με την αποχώρηση από το ΤΣΜΕΔΕ, όλοι τον θυμούνται να ασχολείται επαγγελματικά με την αγροτική παραγωγή και την εμπορία οπωροκηπευτικών προϊόντων, καταθέτοντας συγχρόνως με μεράκι προτάσεις μεταρρύθμισης της αγροτικής οικονομίας και ανάπτυξης των Τρικάλων, με ενεργή την παρουσία του στη «Λαϊκή Αγορά» των Τρικάλων.

Ασυμβίβαστος αγωνιστής, ανιδιοτελής και αδιάφθορος, κοινωνικός και φερέγγυος, φιλικός και προσηνής, απλός άνθρωπο του λαού, κράτησε σταθερές αρχές σε όλη του την πορεία και δεν αναζήτησε θέσεις και αξιώματα. Οικονομολόγος, πτυχιούχος της ΑΣΟΕΕ, συμμετείχε ενεργά στο αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα και στην λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973.

Κατέθεσε και αυτός την υποψηφιότητά του για τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές  με τον ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων, ανάμεσα σε άλλους συνυποψηφίους του εκπαιδευτικούς, φαρμακοποιούς κλπ.

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι: Θα επιλεγεί ο Χρήστος Μπουλογιώργος ως μοναδικός υποψήφιος προερχόμενος από τον αγροτικό τομέα σε μια καθαρά αγροτική περιοχή της χώρας, έχοντας την πλήρη και ειλικρινή στήριξη της κοινωνίας;  Ή θα θριαμβεύσει για άλλη μια φορά η σκοπιμότητα και η συναλλαγή; 

Βέβαια πολλοί Τρικαλινοί και Τρικαλινές που τον γνωρίζουν καλά, στοιχηματίζουν ότι η άδολη και ανιδιοτελής κοινωνική προσφορά δεν έχουν θέση στο σημερινό πολιτικό σύστημα, στο οποίο επικρατούν οι κολλητοί…

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Άσχετα με το αν διαφωνεί κάποιος ιδεολογικό, αυτός είναι συνεπής αριστερός, όχι σαν τις μεταγραφές, τους ανιψιούς, τις νύφες και τις σχέσεις, του ΣΥΡΙΖΑ.

    • Για δες καιρό (Τσικνοπέμπτη) που διάλεξε, η Τύχη να συμφωνήσω με τον POLITIS. Όντως, είναι ο ορισμός του πραγματικού, ιδεολογικού αριστερού. Τον έζησα στην καθημερινότητα για χρόνια, τον γνωρίζω καλά.Το βαθύ ερώτημα όμως είναι: δύνανται οι καλοί κ΄αγαθοί άνθρωποι να ”μπούνε” στα βαθειά;
      Υ.Γ. Α ρε …Μπούλε, άργησες, σε έφαγε ο Χρυσοκέρης στην ΑΣΟΕΕ.

  2. Ο Μπουλογιώργος δεν έχει καμμία τύχη να είναι υποψήφιος βουλευτής..προηγούνται οι έχοντες Porsche Cayenne και μπαμπάδες που τα χώνουν και οι έχοντες πεθερουλήδες που ελέγχουν τον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ..

    • Άκου νεαρέ και λειψέ πνευματικά, δυστυχώς κάποιοι σαν εσένα ψηφίζουν και οδήγησαν την χώρα στην χρεωκοπία.
      Αν ήταν όλοι σαν τον Μπουλογιώργο η χώρα δεν θα χρεωκοπούσε… Ποσώς βέβαια σε ενδιαφέρει αυτό, αλλά μόνο πως θα τα κονομήσεις.
      Πάντως αν ήταν να μπει, πρώτο θα έβγαινε ποδήλατο και μετά η Porsche Cayenne και η διαπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ…

  3. Όμοιος ομοίω αεί πελάζει. Πως να σε βάλουν στο ψηφοδέλτιο Χρήστο. Είσαι τυχοδιώκτης; Όχι.
    Είσαι δεξιός; Όχι. Είσαι διεφθαρμένος; Όχι.
    Πως θέλεις τότε να σε βάλουν; Θα βάλουν τους ομοίους τους, όσους προσχώρησαν όψιμα στην Αριστερά και όσους κυνηγάνε αξιώματα χωρίς αρχές και αξίες!
    Σε τιμάει εάν δεν σε βάλουν,γιατί δεν θα είσαι σαν αυτούς…!

  4. Πες του τα ρε φίλε, διότι εμέ δεν με ακούει… Τιμή του θα είναι, εάν δεν τον βάλουν. Άθελα τους, θα αποδείξουν την θεωρία μου για το στημένο παίγνιο.
    Υ.Γ. Έχουν ξεπεράσει και τον …Αχιλλέα στο στήσιμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης