"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.3 C
Trikala

Ο Σκυριανός «Αχιλλέας» ήρθε Βόλο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Αγκυρα για το παρθενικό ταξίδι στη γραμμή Σκύρος – Βόλος – Β. Σποράδες σήκωσε το περασμένο σαββατοκύριακο ο Αχιλλέας. Το πλωτό καμάρι της «Σκύρος Ναυτική Εταιρεία» -της μοναδικής εταιρείας λαϊκής βάσης, η οποία έχει επιβιώσει στη χώρα- εξυπηρέτησε με ακρίβεια, ταχύτητα, αλλά και φιλικό πρόσωπο τους επιβάτες που αναχώρησαν νωρίς το πρωί της Κυριακής για Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο.

Ο Αχιλλέας είναι το πλοίο που αντικατέστησε το 2005 τον «Λυκομήδη». Μεγαλύτερο, ταχύτερο, με μεγαλύτερη χωρητικότητα σε επιβάτες και οχήματα, διαθέτει δύο σαλόνια τουριστικής και ένα διακεκριμένης θέσης, καθώς και τρία μπαρ, το ένα υπαίθριο στο κυρίως κατάστρωμα.

«Είμαστε ικανοποιημένοι από την αποδοχή του κόσμου», σχολίαζε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για το πρώτο δρομολόγιο ο πρόεδρος της «Σκύρος Ναυτική Εταιρεία» Εμμανουήλ Μιχάλης. Δάσκαλος στο επάγγελμα και διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Σκύρου, ο κ. Μιχάλης διανύει τη δεύτερη θητεία στο τιμόνι της εταιρείας, μετά την εκλογή του από τη γενική συνέλευση.

«Είναι η μοναδική εταιρεία λαϊκής βάσης που έχει επιβιώσει. Πρόκειται για μια ναυτική εταιρεία που δεν έχει καμία υποχρέωση σε τράπεζα, ούτε έχει χρέη. Ιδρύθηκε το 1980 με σκοπό την καθημερινή σύνδεση της Σκύρου», ανέφερε ο πρόεδρος της «Σκύρος Ναυτική Εταιρεία» και πρόσθεσε:

«Για μας το πλοίο αυτό, είναι μοχλός ανάπτυξης. Στη Σκύρο υπάρχει σύνδεση χειμώνα – καλοκαίρι. Φέτος θέλαμε να κάνουμε ένα βήμα ανάπτυξης και να συνδέσουμε τη Σκύρο και με το Βόλο και με τα υπόλοιπα νησιά των Σποράδων. Διότι και η Σκύρος ανήκει στις Σποράδες, αλλά ποτέ δεν είχαμε συγκοινωνία ή με το Βόλο ή με τα υπόλοιπα νησιά. Προχωρήσαμε σ’ αυτό το εγχείρημα για πρώτη φορά με ένα δρομολόγιο. Το Σεπτέμβριο θα αξιολογήσουμε τα αποτελέσματα και θα εξετάσουμε πώς μπορούμε να το βελτιώσουμε για την επόμενη χρονιά».

Κάθε Σάββατο ο «Αχιλλέας» ξεκινά από τη Σκύρο και φτάνει Βόλο, αφού περάσει από τα λιμάνια της Αλοννήσου, της Σκοπέλου και της Σκιάθου. Κάθε Κυριακή, καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, στις 6.45 το πρωί θα αποπλέει από το λιμάνι του Βόλου με προορισμούς τη Σκιάθο, τη Σκόπελο, την Αλόννησο και επιστροφή στη Σκύρο, την οποία συνδέει με την Κύμη.

Λίγο μετά τις 9 το πρωί, οι επιβάτες έχουν φτάσει από Βόλο στη Σκιάθο. Ολη η κυριακάτικη ημέρα μπροστά τους για βουτιές στις θάλασσες του νησιού. Με ταχύτητα 16 – 17 μίλια, με χωρητικότητα 600 επιβάτες και 156 ΙΧ, ο «Αχιλλέας» καταπλέει γρήγορα στους προορισμούς του.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι ιδιαίτερα προσιτές. Τα δρομολόγια, το κόστος και κάθε άλλη πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα βρουν στην ιστοσελίδα της εταιρείας www. sne.gr.

Το πρακτορείο στο Βόλο, με το οποίο συνεργάζεται η «Σκύρος Ναυτική Εταιρεία» για την έκδοση εισιτηρίων για Σποράδες – Βόλο και επιστροφή είναι το VIS TRAVEL, τηλ. 24210 31059.

 

TAXYΔΡΟΜΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης