"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Ο Στέλιος Βάσκος θα διασχίσει την Ευρώπη με σημαία του την «Αρωγή»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η ενίσχυση και υποστήριξη του τρικαλινού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρίες «ΑΡΩΓΗ» θα είναι αυτή τη φορά ο στόχος μιας ακόμη υπεράνθρωπης προσπάθειας που έχει αποφασίσει να φέρει εις πέρας ο Τρικαλινός ποδηλάτης της ΑΕΚ Στέλιος Βάσκος κι επί σειρά ετών πρωταθλητής Ελλάδος, Βαλκανιονίκης, Μεσογειονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής με την ομάδα της Πυροσβεστικής.

Ξεκινώντας από το Δημαρχείο Τρικκαίων στις 7 Ιουνίου 2017, ο Στέλιος Βάσκος θα διανύσει με το ποδήλατό του περισσότερα από 8.000 χιλιόμετρα σε 25 συνεχείς μέρες κάνοντας τη διαδρομή: Ελάδα-Βουλγαρία-Ρουμανία-Ουγγαρία-Σλοβακία-Πολωνία-Γερμανία-Βέλγιο-Γαλλία-Ιταλία-Σλοβενία-Κροατία-Μαυροβούνιο-Αλβανία-Ελλάδα. Στόχος του να στείλει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα σε κάθε άκρη της Ευρώπης, τείνοντας χείρα βοηθείας, και εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη του προς τα άτομα με αναπηρία για έναν καλύτερο κόσμο.


Ο Στέλιος Βάσκος ο άνθρωπος που μετέδωσε την ποδηλατική φλόγα στην Τρικαλινή κοινωνία κι έδωσε το ερέθισμα να ασχοληθούν εκατοντάδες ποδηλάτες στο Νομό Τρικάλων, έχοντας στο ενεργητικό του εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα με το ποδήλατο στο δρόμο, βάζει ένα ακόμη στοίχημα επιδιώκοντας κάτι το ανεπανάληπτο: ένα παγκόσμιο ρεκόρ!!!

vaskos
Εκκίνηση
Η εκκίνηση θα γίνει από το Δημαρχείο Τρικάλων την Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017 στις 9 μ.μ. Η αποστολή θα απαρτίζεται από τρία αυτοκινούμενα οχήματα, ένα ψυγείο κι ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο. Επίσης, θα τον ακολουθεί εξειδικευμένη ομάδα αποτελούμενη από γιατρό, μασέρ και συνοδούς, ώστε να είναι υπό συνεχή παρακολούθηση κι επίβλεψη για να αποφευχθεί οτιδήποτε απρόοπτο, για την ασφάλεια του αθλητή.
Η τροφοδοσία, η υδροδοσία κι ό,τι άλλο είναι αναγκαίο θα γίνονται εν κινήσει. Το εγχείρημα θα πραγματοποιηθεί με την άδεια της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, το υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.
Οι άνθρωποι της ΑΡΩΓΗΣ με μεγάλη χαρά στέκονται συμπαραστάτες κι αρωγοί σε όλη αυτή την προσπάθεια ενισχύοντας τον Στέλιο Βάσκο με όποιο μέσο διαθέτουν.
Μηνύματα και προσφορά
Ο βετεράνος υπεραθλητής θέτει ξανά τον εαυτό του σε δοκιμασία στην προσπάθειά του να μεταδώσει σημαντικά μηνύματα στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Θα κάνει το αδύνατο δυνατό σε μία δοκιμασία που ξεπερνά τα ανθρώπινα όρια, αποδεικνύοντας ότι ανήκει αποδεδειγμένα στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν φοβούνται να «θυσιαστούν» προκειμένου να αλλάξουν κάτι προς το καλύτερο και να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση, θέτοντας τα υψηλά ιδανικά του και την ορμή του σώματος και της ψυχής του πάνω από όλα, ακόμη κι από τον ίδιο του τον αυτό εαυτό.
Για τους περισσότερους το ποδήλατο είναι ένα απλό μέσο μετακίνησης.

Για τον Στέλιο Βάσκο αποτελεί μέσο βαθύτερης έκφρασης. Εκφράζει τα ιδανικά, τα πιστεύω του και τις αξίες μίας ολόκληρης ζωής. Κι αυτό το έχει αποδείξει κατά τη διάρκεια της ζωής του, μέσα από τις υπερπροσπάθειες, τα δεκάδες μετάλλια και διακρίσεις που έχει πάρει. 

Οι μεγαλύτερες διακρίσεις του όμως είναι η κοινωνική προσφορά που παρέχει μέσα από τα δύσκολα εγχειρήματα που αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας: Τα κοινωνικά μηνύματα και η υλική προσφορά προς ασθενείς κοινωνικές ομάδες και ιδρύματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης