"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.7 C
Trikala

“Ο Τρικαλένιος και η Ληθένια” ξαναζούν τον μύθο τους

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ένας καλικάντζαρος και μια νεράιδα, δυο πλάσματα γεννιούνται. Φωτιά και Νερό, δυο διαφορετικοί κόσμοι, που έμελλε να συναντηθούν στη διάρκεια του Δωδεκάμερου των Χριστουγέννων. Οι κόσμοι τους και η ίδια η ύπαρξή τους κινδυνεύουν. Θα προλάβουν να σταματήσουν την καταστροφή; Σε ποιες περιπέτειες θα μπουν για να τα καταφέρουν; Με ποιους φόβους πρέπει να παλέψουν; Οι απαντήσεις επί σκηνής….

Το παραμύθι «Ο Τρικαλένιος και η Ληθένια» παρουσιάζεται με νέα σκηνοθετική άποψη και πνοή στην πόλη των δύο ηρώων. Στα Τρίκαλα, με την αύρα της χριστουγεννιάτικης γιορτής και τη μυρωδιά των ξωτικών, με τους καλικάντζαρους να αναμένουν και τα τραγούδια να συνοδεύουν τα εδέσματα των ημερών, η παράσταση δίνεται στη μουσική σκηνή «Κεντιρκή Πλατεία». Για να φανεί ξανά, πως η πρόσδεση στα παραμύθια μας είναι στοιχείο του βουνού και του κάμπου, της ζωής μας στα Τρίκαλα, της εικόνας των παιδικών χρόνων, της μαγικής απόδρασης μετά το κλείσιμο των σχολείων και της απάντησης στο μεγάλο ερωτηματικό: μα, τι συμβαίνει αυτό το Δωδεκάμερο;

Η παράσταση συνδυάζει διαφορετικά στοιχεία για να προσδώσει την αντίληψη της άφεσης στον κόσμο του ονειρικού με τις πραγματικές όμως εκφάνσεις: με άλλα λόγια, για να μας κάνει ξανά παιδιά!

 

Info

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ μουσική σκηνή

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Ωρα έναρξης 9.30 μ.μ.

Είσοδος 5 ευρώ – Οικογενειακό 10 ευρώ

 

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Βάσω Γκουγκαρά

Μουσική – Ερμηνεία: Θάνος Φερφυρής

Κείμενο – Στίχοι: Δημήτρης Τσιόκας

Αφήγηση: Βίκυ Ιακωβάκη

Συμμετέχουν τα παιδιά: Μαρίνα Ζήση Σωτήρης Τσιαμάντας

Μοντάζ Ήχου – Γραφικά: Νίκος Μπαλάφας

Εικονογράφηση: Αποστόλης Ιωάννου

Ηχογραφήσεις: Studio Alpha-Thita

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΒΙΝΤΕΟ: Apollonas Τ.

trikalenios

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης