"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.6 C
Trikala

Ο Τρικαλινός Βαγγέλης Kαραθάνος στη λίστα Forbes με τους 30 πιο επιτυχημένους ανθρώπους κάτω των 30 ετών

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στη λίστα των 30 πιο επιτυχημένων κάτω των 30 ετών που δημοσιεύεται κάθε χρόνο από το περιοδικό Forbes, βρίσκεται ο τρικαλινός Βαγγέλης Καραθάνος. Εφευρέτης, φοιτητής και ιδρυτής της εταιρίας Geabit, μιας startup που βοηθά τους αγρότες να παράγουν ασφαλέστερες και υψηλότερης ποιότητας καλλιέργειες.

Ο Βαγγέλης Καραθάνος, 21 ετών, μέσω της εταιρείας του έχει ως στόχο να ξεκλειδώσει όλη τη δυναμική μιας καλλιέργειας, μεγιστοποιώντας τη σοδειά του αγρότη μειώνοντας παράλληλα τα κόστη, τη χρήση χημικών και νερού. Αναπτύσσει αισθητήρες που καταγράφουν και αναλύουν, με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, την υγεία, την ανάπτυξη των φυτών καθώς και τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν σε μια καλλιέργεια.

Η Geabit έχει βραβευθεί από τη Nissan σαν μια από τις 19 startups που αλλάζουν τον κόσμο καθώς και από το κράτος του Ισραήλ με το πρώτο βραβείο καινοτομίας για τα 70 χρόνια Ισραήλ. Οι αγρότες που χρησιμοποιούν την τεχνολογία της Geabit για πρώτη φορά καταγράφουν κατά μέσο όρο 30% αύξηση στη σοδειά τους στο πρώτο έτος με την τεχνολογία της Geabit να έχει φτάσει μέχρι στιγμής σε 6 χώρες, ανάμεσα τους η Ολλανδία το Ισραήλ και η Ισπανία. Δείγμα της καινοτομίας της είναι επίσης το γεγονός ότι η Geabit ανήκει στο Inception Program της NVIDIA, στο πρόγραμμα στο οποίο ανήκουν startups που φέρνουν την επανάσταση σε τομείς μέσω Deep Learning και τεχνητής νοημοσύνης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης