"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.6 C
Trikala

Ο Τσίπρας , ένας κουρασμένος πρωθυπουργός !!!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η εικόνα του έλληνα πρωθυπουργού σε όλες τις μεγάλες πολιτικές του στιγμές, σε όλα τα κρίσιμα και σημαντικά ραντεβού του με μεγάλους ηγέτες δείχνει ξεκάθαρα γιατί η χώρα είναι τόσο χαμηλά !!!!!
1η εικόνα : Επίσκεψη Ολάντ.
Ο ένας κάθεται κλαρίνο στον εθνικό ύμνο και ο δικός μας να κουνιέται σαν εκκρεμές με ανοικτά τα πόδια και τα χέρια του να πιάνει τα αρ…..του.
2η εικόνα : Επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ  Ιδρυμα Κλίντον
Θλιβερή η εικόνα του πρωθυπουργού να μην καταλαβαίνει τι του λέει ο Μπιλ
Κλίντον και να γελάει σαν παιδάκι που δεν ξέρει τι να απαντήσει.
3η εικόνα : Επίσκεψη Ομπάμα  στην Αθήνα.
Η θλιβερή εικόνα του  Τσίπρα  προσβάλλει διαρκώς τη χώρα μας κι εμείς
συνεχίζουμε να το ανεχόμαστε ή απλά να το αντιμετωπίζουμε με χιούμορ στο
διαδίκτυο. Ίσως γιατί ξέρουμε ότι τελικά ζούμε σε μια επαρχία που το παίζει
χώρα και οι πολίτες είμαστε  απλά αρχοντοχωριάτες.
🔹 Όταν συναντάς έναν Πλανητάρχη δεν είσαι έτοιμος να σε πάρει ο ύπνος και να χασμουριέσαι .  Ο Τσίπρας στη συνάντηση με τον Ομπάμα το έκανε κι αυτό.
🔹 Ούτε κοιτάζεις το ρολόι σου από αμηχανία ή γιατί δεν έχεις τι άλλο να πεις.
🔹 Όταν βλέπεις τον Ομπάμα να ακούει τον εθνικό ύμνο και να βάζει το δεξί του χέρι στην καρδιά δείχνοντας τον προσήκοντα σεβασμό, εσύ δεν μπορείς να είσαι σε αφασία.
🔹 Δεν μιλάς στον ενικό στον πρόεδρο των ΗΠΑ , λες και είστε φιλαράκια.
🔹 Δεν κάθεσαι στο καναπέ του Μαξίμου λες και είσαι σπίτι του και παρακολουθείς αγώνα  Ολυμπιακός  – Παναθηναϊκός.
🔹 Ούτε ξύνεσαι,
🔹 Oύτε στριφογυρίζεις λες και σε έχει πιάσει κόψιμο.
Υπάρχουν στοιχειώδεις κανόνες καλής συμπεριφοράς, αν τουλάχιστον δεν σου έμαθαν κανόνες επικοινωνίας.
Δεν είναι μόνον η θλιβερή εικόνα του κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ομπάμα. Είναι και η γενικότερη ενασχόλησή του με τα προβλήματα της καθημερινότητας. Δείχνει συνεχώς εκνευρισμένος, απαντά στη Βουλή με οργή ενώ παλιότερα είχε άλλη συμπεριφορά.
Εμφανίζεται να είναι σε κακή κατάσταση μετά από το ναυάγιο των τηλεοπτικών αδειών και την άτακτη υποχώρηση απέναντι στους… νταβατζήδες.  Δείχνει επίσης μετά από τον ανασχηματισμό , να μη θέλει να είναι στην επικαιρότητα. Κάνει δηλώσεις βαριεστημένες και κοινότυπες δείχνει γενικώς να έχει αφήσει όλη τη δουλειά  στους σωματοφύλακες που όρισε, δηλαδή τον Τζανακόπουλο… , και  βεβαίως τον Παππά.
Όλοι οι άλλοι που είχαν πρώτο ρόλο μέχρι τώρα έχουν εξαφανιστεί.
Η Γεροβασίλη, ο Τσακαλώτος, ο Σκουρλέτης, ο Κατρούγκαλος, ο μπάρμπα Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Σπίρτζης δείχνουν να αποστασιοποιούνται από τον «κουρασμένο» και εν πολλοίς παρατημένο πρωθυπουργό.
Παρά τις διακηρύξεις  για το χρέος ή ορισμένες δηλώσεις για τα μάτια του κόσμου σχετικά με τη διαπλοκή όλη η υπόλοιπη δραστηριότητα της κυβέρνησης θυμίζει ιατρικό διάγραμμα… βαριά άρρωστου που περιμένει… ευθανασία.
Ο λόγοι  που συμβαίνει όλο αυτό:
1ος : Η κυβέρνηση και προσωπικά ο Τσίπρας βλέπουν ότι η κοινωνία είναι απέναντί τους και ό,τι κι αν κάνουν δεν υπάρχει  γυρισμός.
2ος : Σε όλα τα επίπεδα τα έχουν κάνει μαντάρα, όλοι οι Έλληνες μηδενός εξαιρουμένου διαμαρτύρονται για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, για τα ψέματα και για τις παλινωδίες.
3ος  : Η πραγματική οικονομία στενάζει .
4ος   : Η καθημερινότητα τους έχει πάρει από κάτω .
5ος  : Αντιλαμβάνονται ότι η εικόνα δεν μπορεί να βελτιωθεί ούτε με επικοινωνιακά κόλπα, ούτε με την επιμονή να αναδεικνύουν τον Μπ. Ομπάμα σε σωτήρα της χώρας, ούτε βεβαίως με το να ρίχνουν το φταίξιμο για όλα στους ξένους.
Μια ματιά μόνο να ρίξει κανείς στα social media θα καταλάβει το «δούλεμα» που πέφτει στον ΣΥΡΙΖΑ. Τα… τρολ της κυβέρνησης και οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι έχουν ηττηθεί κατά κράτος σε ένα ευνοϊκό γι’ αυτούς πεδίο.
Η εξέλιξη των πραγμάτων έχει δύο δρόμους.
Ο πρώτος είναι ο ιδιαίτερα αισιόδοξος για την κυβέρνηση. Να λυθούν ως δια μαγείας όλα και η κυβέρνηση να πανηγυρίζει στο Σύνταγμα !!
Ο δεύτερος, ο πιο πιθανός, είναι ο κουρασμένος πρωθυπουργός και τα «κλαταρισμένα» άλογα της κυβέρνησης να μην αντέξουν άλλο ούτε τις πιέσεις των ξένων ούτε την εσωτερική μουρμούρα.
Και τότε  η πτώση της να είναι αυτονόητη πολύ πιο σύντομα απ’ ότι φανταζόμαστε.

Γεώργιος Μακρυνίκας
Μαθηματικός
Πρ. Νομάρχης Γρεβενών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης