"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.6 C
Trikala

Ο Φρ. Ρούσβελτ και οι Μεσοχωρίτες

lafarm

Σχετικά άρθρα

Tο 1936 ο Φραγκλίνος Ρούσβελτ σε ομιλία του στο κογκρέσσο έκανε την εξής βαρυσήμαντη δήλωση : ” Η αδίστακτη επιδίωξη του ατομικού-συντεχνιακού συμφέροντος σε μία Δημοκρατία, όχι μόνο δεν συνάδει με την ηθική αλλά είναι αντίθετη με το συλλογικό συμφέρον και υπονομεύει συθέμελα την εθνική οικονομία”.

Φραγκλίνος Ρούζβελτ - Βικιπαίδεια


Δεν υπάρχουν ιστορικές καταγραφές που να αναφέρουν, ότι κατά τη προσπάθεια ανόρθωσης της Αμερικής μετά την οικονομική καταστροφή του 1929 με το περίφημο δόγμα New Deal, είχε ενσκήψει κάποιο ζήτημα όπως αυτό του φράγματος της Μεσοχώρας και ο μεταρρυθμιστής πρόεδρος είχε προβεί σ` αυτή τη διαπίστωση.


Αυτό που είναι σίγουρο, είναι ότι στη περίπτωση του έργου της εκτροπής του Αχελώου, ο ηγέτης των Η.Π.Α, δικαιώνεται πανηγυρικά αλλά δυστυχώς για τη σημερινή χρεοκοπημένη Ελλάς, δεν υφίσταται ανάλογη πολιτική προσωπικότητα και ηγεσίες, που θα προτάξουν το Εθνικό συμφέρον πάνω από ιδιοτελείς και ισχνές μειοψηφίες.

Κωνσταντίνος Κουτσονάσιος.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. To φράγμα Χούβερ επί του ποταμού Κολοράντο, κατασκευάστηκε κατά την Παγκόσμια Ύφεση του 1929 και εγκαινιάστηκε από τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Φ. Ρούζβελτ. Φυσικά δε σταμάτησε η λειτουργία του για δεκαετίες όπως στη Μεσοχώρα, από την ανικανότητα του Ελληνικού Κράτους και των “οικολόγων”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης