"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.3 C
Trikala

Πάνω από 70 πρόσφυγες νεκροί και παρατημένοι για μέρες σε φορτηγό στην Αυστρία

lafarm

Σχετικά άρθρα

austria-truck-migrants

Πάνω από 70 πρόσφυγες βρέθηκαν νεκροί σε φορτηγό αυτοκίνητο στην Αυστρία, μερικά μόνο χιλιόμετρα μακριά από τη Βιέννη, όπου ήταν σε εξέλιξη η σύνοδος κορυφής της Βιέννης για τα Δυτικά Βαλκάνια.  Σε εξέλιξη έρευνα για τον εντοπισμό των διακινητών.

Σύμφωνα με την αυστριακή αστυνομία, τα πτώματα βρέθηκαν μέσα σε ένα φορτηγό που ήταν σταθμευμένο σε αυτοκινητόδρομο στο ανατολικό τμήμα της Αυστρίας, όχι πολύ μακριά από τα σύνορα με την Ουγγαρία, στον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί από τη Βουδαπέστη στη Βιέννη.

Τα πτώματα βρίσκονταν σε προχωρημένο στάδιο σήψης και το φορτηγό είχε εγκαταλειφθεί, με την πίσω πόρτα ανοιχτή. Είχε πινακίδες Ουγγαρίας αλλά έφερε το logo εταιρείας με έδρα τη Σλοβακία. Σύμφωνα με πηγές της αυστριακής αστυνομίας, το όχημα  ήταν ανατολικά της Βουδαπέστης νωρίς την Τετάρτη το πρωί και πέρασε τα σύνορα της Αυστρίας αργότερα την ίδια μέρα. Οι αρχές εκτιμούν ότι οι πρόσφυγες ήταν ήδη νεκροί όταν το φορτηγό βρέθηκε σε αυστριακό έδαφος και περιμένουν τα αποτελέσματα της νεκροψίας για να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες.

 

Σοκαρισμένοι… δηλώνουν οι ευρωπαίοι ηγέτες

Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης της Βιέννης για τα δυτικά Βαλκάνια έμαθαν οι ευρωπαίοι ηγέτες που πληροφορήθηκαν για την τραγική είδηση κατά τη διάρκεια της διάσκεψης. Μάλιστα, ο αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν μιλούσε στο βήμα, λέγοντας πως πρέπει να γίνει κάτι ώστε να σταματήσει η παράνομη διακίνηση ανθρώπων.

«Σήμερα πρόσφυγες έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθεια τους να σωθούν  δραπετεύοντας… την έχασαν στα χέρια των διακινητών» είπε ο Αυστριακός καγκελάριος,  Βέρνερ Φάιμαν τονίζοντας την απόλυτη ανάγκη να δοθούν γρήγορα λύσεις που να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά το κύμα των προσφύγων που κατακλύζει την Ευρώπη.

«Συγκλονισμένη» από την «τρομερή είδηση» δήλωσε η Ανγκελα Μέρκελ. «Είναι μια προειδοποίηση», είπε, «ώστε να στρωθούμε στη δουλειά, ώστε να επιλύσουμε το πρόβλημα αυτό και να δείξουμε αλληλεγγύη».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, δήλωσε ότι «ποτέ πριν στην Ιστορία τόσο πολλοί άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τρέχοντας τα σπίτια τους για να ξεφύγουν από τον πόλεμο, τη βία και τις διώξεις. Και δεδομένου του μεγάλου αριθμού των συγκρούσεων που είναι σε εξέλιξη, το ρεύμα των προσφύγων που ζητούν προστασία στην Ευρώπη δεν προβλέπεται να μειωθεί στο προσεχές μέλλον».

Η διάσκεψη για τα Δυτικά Βαλκάνια συγκλήθηκε με στόχο να βρεθεί μια λύση από κοινού στην εισροή των προσφύγων από τις εμπόλεμες περιοχές και έχει ως αποτέλεσμα να κατακλύζονται  ορισμένες μόνο χώρες, κυρίως οι χώρες υποδοχής όπως η Ελλάδα και η Ιταλία, ενώ άλλες μένουν αναλογικά ανεπηρέαστες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης