"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.5 C
Trikala

Πάρος – Τρίκαλα… δεσμοί αίματος με τους ΠαριανοΣακαφλιάδες

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το ρεπορτάζ αυτό το γράψαμε όταν «πέσαμε» τυχαία πάνω σε μια σελίδα Φιλάθλων στο facebook, τους «Sakafliades Paros Fan Club» (facebook.com/sakafliadesparos).

Αμέσως επικοινωνήσαμε με τους διαχειριστές της οι οποίοι μας μίλησαν για την λατρεία που έχουν για την ποδοσφαιρική ομάδα του ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ αλλά και της μπασκετικής ομάδας του TRIKALA BC.

Όταν τα παιχνίδια της ομάδας είναι τηλεοπτικά δίνουν ραντεβού για να παρακολουθήσουν το ματς είτε σε κάποια καφετέρια είτε σε κάποιο σπίτι. Κάποιοι μάλιστα από αυτούς, ταξιδεύουν για να δουν από κοντά τον αγαπημένο τους σύλλογο, κυρίως στην Αθήνα αλλά   και  στα Τρίκαλα.

Ίσως να ακούγετε περίεργο όμως η Πάρος και τα Τρίκαλα έχουν πολύ στενούς δεσμούς αίματος και λέμε αίματος μιας και πολλοί είναι οι μεικτοί γάμοι μεταξύ Παριανών και Τρικαλινών όμως υπάρχουν και αμιγώς τρικαλινές οικογένειες  που ζουν στην Πάρο.

Η ιστορία ξεκινάει τουλάχιστον τρεις δεκαετίες πίσω όταν άρχισαν να έρχονται στο όμορφο νησί των Κυκλάδων για καλοκαιρινή δουλειά αρκετοί Τρικαλινοί. Πολλοί από αυτούς αγάπησαν το νησί κι έμειναν σε αυτό, αρκετοί είναι και οι Δημόσιοι υπάλληλοι, κυρίως Δάσκαλοι και Καθηγητές. Οι περισσότεροι από αυτούς βρήκαν εδώ το άλλο τους μισό και έγιναν εν δυνάμει Παριανοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στην Πάρο και την Αντίπαρο ζουν κοντά στους 200 ΠαριανοΣακαφλιάδες, φυσικά υπολογίζουμε και τα τέκνα τους που έχουν διπλή καταγωγή αλλά και το έτερο ήμισυ. Μέχρι και Δήμαρχο από τα Τρίκαλα είχε η Πάρος, τον κ. Χρήστο Βλαχογιάννη.  Και φυσικά δεν ξεχνάμε την αδελφοποίηση του Δήμου Τρικκαίων και του Δήμου Αντιπάρου τον Ιούνιο του 2016.

Το επόμενο βήμα τους ίσως θα έπρεπε να είναι  η δημιουργία ενόν Συλλόγου Τρικαλινών Πάρου-Αντιπάρου!

Από

cycladesplus.gr
Σπύρος Μάκαρης

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης