"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Πέθανε ο 16χρονος Κώστας που πυροβολήθηκε από αστυνομικό στο κεφάλι

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τραγική κατάληξη είχε η επίθεση αστυνομικού κατά του 16χρονου Ρομά τη νύχτα της 5ης Δεκέμβρη, καθώς ο Κώστας Φραγκούλης έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Ο νεαρός έδινε άνιση μάχη για τη ζωή του εδώ και οκτώ ημέρες, μετά από το χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε για να του αφαιρεθεί η σφαίρα που έριξε ο 34χρονος αστυνομικός της ΔΙΑΣ και καρφώθηκε στο κεφάλι του.

Το ανακοινωθέν από το Ιπποκράτειο

Η διοίκηση του νοσοκομείο εξέδωσε ανακοίνωση για τον θάνατο, την πρώτη για το συγκεκριμένο περιστατικό, παρότι είχαν υπάρξει έντονες διαμαρτυρίες για την απουσία ενημέρωσης εδώ και ημέρες.

Ο ασθενής Φ.Κ. ετών 16 προσκομίσθηκε στο ΤΕΠ του ΓΝΘ «Ιπποκράτειο» στις 5 Δεκεμβρίου στις 2:02 π.μ. με τη Μονάδα του ΕΚΑΒ με τραύμα από πυροβόλο όπλο στην αριστερή ινιακή χώρα, σε κωματώδη κατάσταση.

Υποβλήθηκε σε άμεση χειρουργική αντιμετώπιση. Οδηγήθηκε μετεγχειρητικά στη ΜΕΘ με μέγιστη μηχανική και φαρμακευτική υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών με την υγεία του να βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.

Σήμερα, Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, παρά την προαναφερόμενη υποστήριξη και τις άοκνες προσπάθειες του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού της ΜΕΘ, ο ασθενής απεβίωσε στις 10:10 το πρωί.

Η υπόθεση έχει δημιουργήσει εκρηκτικές συνθήκες στις κοινότητες των Ρομά με τους καταυλισμούς να βρίσκονται σε αναβρασμό και να πραγματοποιούνται οργισμένες κινητοποιήσεις. Η ΕΛ.ΑΣ. για ακόμη μια φορά απάντησε με καταστολή και συνεχείς επιχειρήσεις δημιουργώντας κλίμα αστυνομοκρατίας εν μέσω δύσκολων συνθηκών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης