"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.4 C
Trikala

«Πένθος στις ράγες των Τεμπών»: Το μήνυμα των μαθητών του ΓΕΛ Βαλτινού

lafarm

Σχετικά άρθρα

Έναν τίτλο μιας σπαρακτικής είδησης που έχει καθηλώσει το πανελλήνιο τις τελευταίες ημέρες έκαναν εικόνα οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γενικού Λυκείου Βαλτινού, αποδίδοντας έτσι φόρο τιμής στους νεκρούς της τραγωδίας. 

Συντετριμμένοι από το γεγονός αυτό στα Τέμπη και θέλοντας να περάσουμε το δικό μας μήνυμα, με πρωτοβουλία μας σχηματίσαμε με τις τσάντες μας τις ράγες στις οποίες έγινε το μοιραίο, καθώς και τον τόπο του «εγκλήματος». Το σύμβολο του πένθους ωστόσο προτιμήσαμε να το φτιάξουμε με τα σώματά μας, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να δείξουμε τη θλίψη και τη συμπαράστασή μας στις οικογένειες των θυμάτων. Δεν υπάρχουν λόγια ικανά να περιγράψουν το τραγικό αυτό γεγονός που βύθισε τη χώρα μας σε βαθύ πένθος και προκάλεσε ανείπωτο πόνο στις καρδιές πολλών οικογενειών.

Η δράση μας αυτή είναι μια «βουβή» διαμαρτυρία η οποία ελπίζουμε να αφυπνίσει και να ενεργοποιήσει τους πολίτες, ώστε να αποτραπούν στο μέλλον παρόμοια τραγικά συμβάντα. Μέσω της συγκινητικής αυτής ενέργειας θελήσαμε σε στενή συνεργασία με τους καθηγητές και τη διεύθυνση του σχολείου να εκφράσουμε την αγανάκτησή μας απέναντι στους υπαίτιους της τραγωδίας, κάνοντας ταυτόχρονα την ευχή να μη θρηνήσουμε άλλους νεκρούς από ανθρώπινες παραλείψεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης