"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.9 C
Trikala

“Παίρνει πάνω του” το θέμα Ανεμογεννήτριες ο Σκρέκας – Τέλος σε ψηλά βουνά και μικρά νησιά – Θεσπίζεται συμβούλιο με συμμετοχή κοινωνικών φορέων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εμφανίζεται διατεθειμένη να επισπεύσει τις διαδικασίες κατάρτισης του νέου Ειδικού Χωροταξικού για τις ΑΠΕ στη χώρα μας.

Επιτέλους να δοθεί λύση σε ένα θέμα που έχει βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και της πολιτικής αντιπαράθεσης αφού ξεσήκωσε έντονες διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα.

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι στο ΥΠΕΝ έχει ωριμάσει η ιδέα για τη δημιουργία ενός θεσμοθετημένου συμβουλευτικού οργάνου, με τη συμμετοχή περιβαλλοντικών οργανώσεων και των φορέων που εκπροσωπούν τους επενδυτές ΑΠΕ, το οποίο θα λειτουργεί σε διαρκή βάση παρακολουθώντας τη διαδικασία κατάρτισης του νέου Ειδικού Χωροταξικού ΑΠΕ που εκπονεί η εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο κατόπιν διαγωνισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξει επανεξέταση των κανόνων που ισχύουν για εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε δύο περιπτώσεις: Τα ψηλά βουνά και τα μικρά νησιά.

Στο σημερινό χωροταξικό δεν έχουν αντιμετωπιστεί ως ειδικές περιπτώσεις. Στο καινούργιο θα αντιμετωπίζονται ως περιοχές με ιδιαιτερότητες και άρα θα τυγχάνουν ιδιαίτερης μεταχείρισης, με κατεύθυνση να απαγορευθεί η εγκατάσταση αιολικών πάρκων.

με πληροφορίες από energypress

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Και με τους νέους κανόνες, πάλι αντιδράσεις θα υπάρχουν. Οι Ελληναράδες θέλουν τις ΑΠΕ στο χωριό του γείτονα, όχι στο δικό τους…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης