"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.4 C
Trikala

Παγκόσμια διάκριση για τον Τρικαλινό φυσικό Μιχάλη Χατζηδάκη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο κ. Μιχαήλ Χατζηδάκης, Φυσικός, εκπαιδευτικός της Δ/νσης Β/θμιας Εκπαίδευσης ν. Τρικάλων που υπηρετεί ως Υποδιευθυντής στο 3ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων «ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ», με  την ιδιότητα του ερευνητή του Εργαστηρίου Διάχυτου Υπολογισμού του Τμήματος Πληροφορικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών που διευθύνει ο αν. καθηγητής κ. Ευστάθιος Χατζηευθυμιάδης, έλαβε μέρος στην υλοποίηση του προγράμματος E-PreS που αφορά στην αξιολόγηση ασκήσεων εκκένωσης σχολικών κτηρίων σε περίπτωση σεισμού, πλημμύρας ή έκρηξης ηφαιστείου.

Το E-PreS είναι ένα πρόγραμμα που χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο οποίο επικεφαλής είναι το Πανεπιστήμιο Αθηνών, με εταίρους τον Ο.Α.Σ.Π., το μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, το Ινστιτούτο ηφαιστειολογίας INGV (Ιταλία), το Κέντρο Εκπαιδευτικών Πρωτοβουλιών CEI (Βουλγαρία) και το Εθνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Εξέλιξης στις Κατασκευές URBAN-INSEC (Ρουμανία).

Η εν λόγω εργασία υποβλήθηκε στην 8η Διεθνή Έκθεση Δημιουργικότητας και καινοτομίας EUROINVENT 2016 όπου τιμήθηκε με Χρυσό Μετάλλιο.

Στα πλαίσια της διάχυσης των αποτελεσμάτων του προγράμματος και με την υποστήριξη του σχολείου στο οποίο υπηρετεί, καθώς και της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης ν. Τρικάλων, ο εν λόγω εκπαιδευτικός εκπόνησε επιστημονική εργασία η οποία κρίθηκε κατάλληλη για δημοσίευση στην ψηφιακή βιβλιοθήκη IEEEXplore και παρουσιάστηκε στο συνέδριο ICT-DM 2016 στην Βιέννη, Αυστρία, μετά από αυστηρή επιλογή. Στο συνέδριο υποβλήθηκαν συνολικά 73 εργασίες από τις οποίες έγιναν δεκτές προς δημοσίευση 26.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης