"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

«Παγκόσμιος εφιάλτης αν καταρρεύσει η Deutsche Bank»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η “μαύρη Παρασκευή” για την Deutsche Bank μονοπωλεί τον γερμανικό Τύπο του Σαββάτου, με τις ανησυχίες να είναι μεγαλύτερες από ποτέ και την αγωνία να κορυφώνεται μέχρι την Δευτέρα, που θα ανοίξουν πάλι οι “διεθνείς αγορές”.

Η Der Tagesspiegel περιγράφει τι θα συνέβαινε την επόμενη μέρα μιας χρεοκοπίας της Deutsche Bank. Εκτιμά, μάλιστα, ότι θα είναι πιο καταστροφική ακόμα κι από αυτή της Lehman Brothers τον Σεπτέμβριο του 2008 στις ΗΠΑ, όταν και ξεκίνησε το ντόμινο για την παγκόσμια οικονομική κρίση. 

«Όταν τα πράγματα δυσκολεύουν, οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται γρήγορα» γράφει η γερμανική εφημερίδα: «Η χρεωκοπία της Deutsche Bank θα ήταν πιο καταστροφική και από την κατάρρευση της Lehman. Η τράπεζα έχει 8 εκατομμύρια πελάτες στη Γερμανία και 20 εκατομμύρια παγκοσμίως. Θα ήταν θανάσιμο πλήγμα για την τράπεζα εάν αυτοί δεν την εμπιστεύονται πια και αποσύρουν τα χρήματά τους ενώ οι συνέπειες για την οικονομία και τους πολίτες θα ήταν ανυπολόγιστες».

Η τράπεζα έχει κεφάλαια που ξεπερνάνε το 1.8 τρισ. ευρώ και περισσότερους από 100.000 υπαλλήλους, ενώ έχει διασυνδέσεις με όλες τις τράπεζες του κόσμου. Θα μοιάζει αναπόφευκτο, δηλαδή, ένα παγκόσμιο κραχ, μεγαλύτερες εμβέλειας και ισχύος από της Lehman.

H Der Tagesspiegel, πάντως, καταλήγει μάλλον καθησυχαστικά, εκτιμώντας ότι εν τέλει η τράπεζα – κολοσσός δεν θα αφεθεί στην μοίρα της, λόγω του μεγέθους της: “Too big to fail – αυτό ισχύει σήμερα όπως και χθες”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης