"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Παζάρια με τους ιεράρχες πάνω στη δημόσια υγεία – του Κώστα Κωστούλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφορικά με τη λειτουργία των εκκλησιών είπε πως έγινε μια καλή συζήτηση Πρωθυπουργού και Αρχιεπισκόπου και βρίσκονται κοντά να βρεθεί μια χρυσή τομή.

Έτσι η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξουν οι ναοί τις ημέρες των Χριστουγέννων και των Φώτων με ανώτατο όριο 9 ατόμων στις εκκλησίες και 25 στις μητροπόλεις. Υπεύθυνοι για την τήρηση των κανόνων θα είναι οι ιεράρχες και όχι η ελληνική αστυνομία.

Ακόμη και τώρα το κράτος είναι έρμαιο του ιερατείου.

Συγνώμη αλλά κανένα τελετουργικό δεν αξίζει να στοιχίσει ανθρώπινες ζωές και να βάλει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Οι εκκλησίες οφείλουν να παραμείνουν εντελώς κλειστές όπως συμβαίνει με το σύνολο των δραστηριοτήτων που λαμβάνουν χώρα σε κλειστούς χώρους.

Η προσπάθεια που έχει καταβάλει η κοινωνία μας σχεδόν ένα χρόνο τώρα είναι τεράστια.

Οφείλουμε να ξεπεράσουμε τις αγκυλώσεις μας και να καταστρώσουμε ένα σχέδιο επιβίωσης και επανόρθωσης.

Του χρόνου τέτοιες μέρες πρέπει να είμαστε όλοι εδώ και να πατάμε γερά στα πόδια μας.

«Θεσσαλών Δρώμενα» : Κώστας Κωστούλας με τον Eυρωβουλευτή Στέλιο Κούλογλου στην TRT
Kώστας Κωστούλας

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τέτοια παζάρια ζητούσαν και οι φορείς των διαδηλώσεων στην επέτειο 17Ν και 6Δ για να καταγράψουν “επαναστική γυμναστική” και να περιχαρακώσουν το “κομματικό ποίμνιο”

    • Παντελώς ψευδής, αστοχη, άσχετη ως προβοκατορικη η παρατήρηση σου Trikalinos. Κανένα παζάρι δεν έγινε. Στις συγκεντρώσεις της 17Ν και 6 Δεκ. οι διαδηλωτές υπέστησαν μια άνευ προηγουμένου συμπεριφορά από τα σώματα ασφαλείας, σε όλη την Ελλάδα, με προσαγωγές, βία και τραυματισμούς

  2. Κοσμική και θεοκρατική εξουσία είναι ενιαία και ομοούσιος δυαδική μορφή διακυβέρνησης τους τελευταίους δύο αιώνες στην Ελλάδα. Η επίσημη εκκλησία είναι από τα πιο ισχυρά φεουδαρχικά κατάλοιπα της ελληνικής κοινωνίας και όχι μόνο, με τους ανώτατους εκπροσώπους, στελέχη του αστικού κρατικού μηχανισμού, ιστορικά να συντάσσονται και να συμπορεύονται με ξένες δυνάμεις κατοχής και με ολοκληρωτικές εξουσιες υποταγμένες στον ξένο παράγοντα (βλ. Ναζιστική κατοχή, χούντα, Αμερικανο-Αγγλοκρατουμενο εμφυλιακο κράτος κλπ.). Επί οθωμανικής αυτοκρατορίας, ήταν ο μεγαλύτερος φορομπηχτικος μηχανισμός για τους Έλληνες. Έχουμε, δε, την ιδιοτυπία στην Ελλάδα, να έχουν αξιώματα αντίστοιχα των βαθμών του στρατού. Θεσμός μεσαιωνικός και σκοταδιστικος. Δυστυχώς, σε κάποιους δεν έχει ακόμα περάσει από πάνω τους ο Διαφωτισμός.

  3. Συγκεντρώσεις επί συγκεντρώσεων, παρακίνηση σε απείθεια από νάρκισσους πολιτικούς και “ευαίσθητες” πολιτικοποιημένες αοιδούς. Εισαγγελέας ή πρόστιμα, πουθενά. Λοιμωξιολόγοι βουβοί μπροστά στη δυναμική της διασποράς στα πεζοδρόμια. Σήμερα έκριναν και εισηγήθηκαν όσα γνωρίζουμε, θα τους ακούσουμε, ο ορθός λόγος επιτάσσει να ακούμε τους ειδικούς. Ας είμαστε όλοι λίγο πιο προσεκτικοί στην κοσμοπλημμύρα των υπερεστιών μετάδοσης που ακούνε στο όνομα “σούπερ μάρκετς”, και, αντί να βάλουμε κατά ανθρώπων που εκφράζουν τις πνευματικές τους ανάγκες (δεν είμαστε χθεσινοί, μια “Αντιγόνη” του Σοφοκλή όλοι την έχουμε διδαχθεί στο Λύκειο…), ας είμαστε το ίδιο ορθολογιστές σε όλες τις περιστάσεις και ας γίνουμε λίγο πιο φειδωλοί στην ικανοποίηση “αναγκών” εξίσου επίφοβων για διασπορά του ιού (κατά τους ειδικούς, πάντα) όπως τα ρεβεγιόν, τα νυχάδικα και τα κομμωτήρια… Καλά Χριστούγεννα! Με υγεία!

  4. Προς Antigone.
    Γνωρίζουμε τα ηθικά διδάγματα που προκύπτουν από την Αντιγόνη αλλά στο σημείωμα σας δεν μας προσδιορίζετε με σαφήνεια ποιος είναι ο Κρέων.

    Δικαιόπολης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης