"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

20.8 C
Trikala

ΠΑΜΕ: Μεγάλη τρικαλινή συμμετοχή στο συλλαλητήριο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η Γραμματεία Ν. Τρικάλων του ΠΑΜΕ χαιρετίζει όλους εκείνους που συμμετείχαν από το Νομό μας το Σάββατο 1η Νοέμβρη στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, εργαζόμενους, άνεργους, Συνταξιούχους, Αυτοαπασχολούμενους, Αγρότες, Γυναίκες, νέους και συναντηθήκαμε με την αμέτρητη ανθρωποθάλασσα που κατέκλυσε το κέντρο της Αθήνας.
pame‘’Ενώσαμε τις φωνές μας με τις χιλιάδες φωνές που σηκώσανε κεφάλι διεκδικούν ζωή με αξιοπρέπεια, αρνούμενοι να ζήσουμε σε συνθήκες φτώχειας και εξαθλίωσης’’.
Χαιρετίζουμε τα εργατικά σωματεία και Συλλόγους του Νομού μας, τα σωματεία των αυτοαπασχολούμενων, συλλόγους αγροτικούς και Γυναικών, νεολαίας, Συνταξιουχικά σωματεία, Λαϊκές Επιτροπές, που πήραν απόφαση συμμετοχής, μεταφέροντας το μήνυμα του λαϊκού ξεσηκωμού.
Θέλουμε να επισημάνουμε χαιρετίζοντας τα σωματεία και συλλόγους του νομού μας που συνέβαλαν με τις αποφάσεις τους, συμμετέχοντας σ¨αυτή τη μεγάλη-λαϊκή συγκέντρωση, που δε συμφωνούν σε όλα με το ΠΑΜΕ, που δεν τσιμπήσατε στη συκοφαντία, τον αποπροσανατολισμό, την προβοκάτσια που μέρες τώρα σπέρναν επιχειρηματικοί όμιλοι και συνδικαλιστικές ηγεσίες και ομάδες, ότι το συλλαλητήριο είναι τάχα «κομματικό», ότι το αποφάσισε μόνο του το ΠΑΜΕ. Δεν τους πέρασε.
Το συλλαλητήριο έστειλε μήνυμα στην εργατική τάξη, στους εργαζόμενους, τη νεολαία, τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, τους άνεργους, ότι υπάρχουν νέες δυνάμεις που είναι έτοιμες να κάνουν το βήμα και να ενισχύσουν τις γραμμές του εργατικού, λαϊκού κινήματος και του ταξικού αγώνα.
Δόθηκε ισχυρό ταξικό μήνυμα στην κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους, ανέδειξε τις δυνατότητες και το δρόμο που μπορεί και πρέπει να αναπτυχθεί το ταξικό εργατικό-λαϊκό κίνημα, για να υψώσει ανυπέρβλητα εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική και να διαμορφώσει τους όρους για την ανατροπή της.
Ξέρουμε ότι ο αγώνας για την ώρα είναι πολύ σκληρός και άνισος.
Έχουμε απέναντί μας ένα συνασπισμένο και ισχυρό αντίπαλο και το κίνημά μας δεν είναι ακόμα όσο πρέπει έτοιμο και ισχυρό.
Μπορούμε, όμως, να φτάσουμε το κίνημά μας, τη συμμαχία μας, σε αυτό το ύψος. Μπορούμε να κερδίζουμε καθημερινά πολλές μάχες, μικρές και μεγάλες σε κάθε χώρο.
Μπορούμε να περάσουμε στην αντεπίθεση.
Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει το σημερινό μας συλλαλητήριο.
• Δεν κάνουμε πίσω ούτε βήμα, όσες θυσίες κι αν χρειαστούν.
• Δε δεχόμαστε να ζούμε με τα ψίχουλα.
• Δεν αποδεχόμαστε το ρεαλισμό της υποταγής και της μοιρολατρίας.
• Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να ζήσουμε μια ζωή με δικαιώματα, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας και τις δυνατότητες του καιρού μας.
• Αυτό που χρειάζεται είναι να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.
Για να ανασάνουμε χρειάζεται ανατροπή της βαρβαρότητας
που ζούμε!
Καλούμε τις δυνάμεις του λαϊκού κινήματος να βρεθούν σε θέση ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και αποφασιστικότητας για να τα βγάλουμε πέρα στο διαρκή πόλεμο που μας έχουν κηρύξει η πλουτοκρατία, οι κυβερνήσεις της και οι κάθε λογής μηχανισμοί που είναι στην υπηρεσία της.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα με μεγαλύτερο πείσμα, ανυπότακτα να ορθώσουν τείχος αντίστασης στην πολιτική που μας εξαθλιώνει, που μας θέλει σύγχρονους σκλάβους.
Με αγωνιστική ανάταση και ενθουσιασμό καλούμε όλα τα εργατικά σωματεία σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα στο νομό μας
pame1Καλούμε όλους τους εκλεγμένους στα Δ.Σ. των σωματείων και μαζικών Φορέων, να συνεδριάσουν ΑΜΜΕΣΑ για την καλύτερη οργάνωση για την επιτυχία της πανελλαδικής-πανεργατικής απεργίας στις 27 Νοέμβρη.
Τους καλούμε να συζητήσουν πλατιά με τα μέλη τους, να προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις, σε συσκέψεις, να φτάσει σε κάθε εργαζόμενο και άνεργο, σε κάθε λαϊκό σπίτι το μήνυμα, ο παλμός και η αποφασιστικότητα που είχε το συλλαλητήριο στην 1η Νοέμβρη.
– Η πάλη του εργατικού-λαϊκού κινήματος πρέπει να κλιμακωθεί, να δυναμώσει ο αγώνας σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.
– Να διεκδικήσουμε παντού αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.
– Ουσιαστική προστασία των ανέργων.
– Καμία παρέμβαση στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα.
– Να δυναμώσει ΠΑΝΤΟΥ, η εφ’ όλης της ύλης η αντιπαράθεση με την αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική, με τα κόμματα που την υπηρετούν.
Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ στο νομό μας καλεί σωματεία, εργατικά, αυτοαπασχολούμενων, συνταξιουχικά, συλλόγους γυναικών, αγροτικούς και νεολαίας να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση στις 27 Νοέμβρη που οργανώνει στις 10.00π.μ. στην Κεντρική Πλατεία Τρικάλων.
Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και με τους αγώνες μας μπορεί να επιβληθεί!

pame5 pame3 pame4

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης