"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.5 C
Trikala

ΠΑΜΕ Τρικάλων: Έλληνες και ξένοι εργάτες, ενωμένοι, τιμούμε την Πρωτομαγιά

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

 

Εργατικά Σωματεία και Συνδικάτα, συνδικαλιστές, εκλεγμένοι  σε Δ.Σ. σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, μέλη  συλλόγων του κινήματος, ο σύλλογος Γυναικών(μέλος ΟΓΕ), επισκεφτήκαμε χθες, 25/4/΄17 τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Πόλη μας, εκφράζοντας την ταξική μας ενότητα, την εργατική μας αλληλεγγύη, με το μήνυμα:

Τιμούμε τη Διεθνή Ημέρα Εργαζομένων, την 1η Μάη, ενισχύοντας τον αγώνα μας ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Αγωνιζόμαστε για εργασία για όλους με πλήρη δικαιώματα σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Δεν θα είμαστε σκλάβοι στον 21ο αιώνα.

Τα μέτρα κατά των εργαζομένων που επέβαλε η ελληνική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζοντας από όλες τις προηγούμενες, λαμβάνονται για να υποστηρίξουν τις επιχειρηματικές ομάδες.

Αφορούν όλους μας, τους Έλληνες και τους μετανάστες εργαζόμενους, τους διωκόμενους από τις χώρες τους, τους πρόσφυγες, που θα πάρουν μέρος στη διαδικασία παραγωγής στην Ελλάδα ή σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ.  Παντού, επιβάλλονται μέτρα κατά των εργαζομένων.

Η καπιταλιστική ανάπτυξη βασίζεται στην ακραία εκμετάλλευση, στην εργασία χωρίς δικαιώματα, στην κλοπή από τους λαούς και ακόμη και στη σφαγή τους μέσω του ελέγχου των ενεργειακών πηγών, των αγορών, των οδών μεταφοράς και του επαναπροσδιορισμού των συνόρων.

Ο πόλεμος στη Συρία, στον οποίο εμπλέκονται ισχυρές καπιταλιστικές δυνάμεις όπως η ΗΠΑ – ΕΕ – Ρωσία, έχει κοστίσει τις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, έχει ξεριζώσει εκατομμύρια και η τραγωδία δεκάδων χιλιάδων προσφύγων συνεχίζεται και στη χώρα μας.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετεί την Ελλάδα βαθύτερα σε αιματηρά ιμπεριαλιστικά σχέδια. Έχει φέρει τα γεράκια του πολέμου, το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και συμμετέχει στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ.

Δεν θα αιμορραγούμε για τα κέρδη τους στην Ειρήνη!

Δεν θα γίνουμε σάρκα για τα όπλα τους στον πόλεμο!

Σταματήστε τις ιμπεριαλιστικές παρεμβάσεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ για να σταματήσει ο ξεριζωμός των προσφύγων!

Απαιτούμε:

  • Καμία συμμετοχή, καμία συμμετοχή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται και σε εκείνες που προετοιμάζονται.
  • Όχι στο μίσος των εθνικιστών. Αλληλεγγύη με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Συνεχίζουμε στο μονοπάτι που  εκατομμύρια εργαζόμενοι  Παγκόσμια, άνοιξαν με τον ασυμβίβαστο ταξικό τους αγώνα!

Όλοι στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση στην

Κεντ.  Πλ. Τρικάλων στις 10.00π.μ.
Ζήστε τη Διεθνή Ημέρα Εργατών! 1η Μαΐου.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αφού οι Έλληνες εργάτες δίνουν το βροντερο παρών στις κινητοποιήσεις από τον καναπε τους τί έμεινε; οι ξένοι εργάτες! Μέχρι να βολευτουν κι αυτοί στον καναπε τους θα έχουμε να γεμιζουμε τις απεργιακες συγκεντρώσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης