"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.1 C
Trikala

ΠΑΜΕ Τρικάλων : Κατοχυρώνεται και Διευρύνεται ο Εργασιακός Μεσαίωνας – Kάλεσμα σε νέες κινητοποιήσεις

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Η κυβέρνηση και ο Υπουργός της κος Κατρούγκαλος, νεκροθάφτες της κοινωνικής ασφάλισης, εφιάλτες των συνταξιούχων, έχουν βαλθεί να «σώσουν» τις εργασιακές σχέσεις και τα εργατικά δικαιώματα, όπως ακριβώς «έσωσαν» και τις συντάξεις με το νόμο λαιμητόμο. Κατ ‘εντολή του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών οργανώσεων έχουν βάλει στο στόχαστρο ότι έχει απομείνει από Συλλογικές συμβάσεις και τα εργατικά – συνδικαλιστικά δικαιώματα που μπαίνουν εμπόδιο στην ανάπτυξη που ευαγγελίζονται, δηλαδή στην διατήρηση και την αύξηση της κερδοφορίας των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων.

Αυτό υπηρετεί η Έκθεση των Σοφών!!.

PAME  1

Με τις σημερινές δηλώσεις  του Υπουργού, για την δήθεν «θετική κατεύθυνση» που κινείται το  πόρισμα της «επιτροπής σοφών», μας δίνει μια πρόγευση για την προετοιμασία του νέου κύκλου επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα.

Το συγκεκριμένο πόρισμα θέτει όρους και προϋποθέσεις για την υπογραφή ΣΣΕ που θα βοηθούν στην μεγαλύτερη μείωση των μισθών για να διασφαλίζουν την κερδοφορία του κεφαλαίου. Ταυτόχρονα ενισχύονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και μάλιστα προτείνονται ως αντίδοτο στην ανεργία.

Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργατοϋπάλληλους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Με οργάνωση και συσπείρωση στα ταξικά συνδικάτα, της ομοσπονδίες και τα εργατικά κέντρα, να εμποδίσουμε τον σχεδιασμό τους και ταυτόχρονα να οργανώσουμε  την δική μας επίθεση με βάση τις ανάγκες μας. Να διεκδικήσουμε την ζωή που μας αξίζει.

Η  Γραμματεία του ΠΑΜΕ στο Νομό μας   καλούμε όλα τα  Δ.Σ. των Σωματείων να συνεδριάσουν να στηρίξουν την πρωτοβουλία στήριξης στο Κάλεσμα  που υπογράφουν Ομοσπονδίες- Εργατικά Κέντρα και Σωματεία  για την κατάργηση των αντεργατικών νόμων, για την επαναφορά των ΣΣΕ και αναπλήρωση των απωλειών που έχουν δεχτεί οι εργαζόμενοι σε κάθε κλάδο, με αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές.

Απέναντι σ’ αυτή την δραματική κατάσταση των ανέργων, αλλά και των εργαζόμενων, των μικροαγροτών και επαγγελματιών, των συνταξιούχων, της νεολαίας και των γυναικών, με πρωτοβουλία  του Εργατικού  Κέντρου  Ν. Λάρισας και μετά από σύσκεψη δεκάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων εργαζομένων, συνταξιούχων, αγροτών και ΕΒΕ από τη Λάρισα, το Βόλο, τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα, όπου αποφασίσθηκε να οργανωθεί ένα μεγάλο Πανθεσσαλικό Συλλαλητήριο, την Τετάρτη 2 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ, στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, για να ακουστεί η δική μας φωνή και οι διεκδικήσεις μας.

Καλούμε τα Σωματεία, συνδικαλιστικές Οργανώσεις, Επιτροπές Αγώνα, σύλλογοι του Μαζικού κινήματος,  να δώσουν Οργανωμένα το παρών με τα μέλη τους, τος οικογένειές τους, να δώσει το αγωνιστικό παρόν κάθε άνεργος, εργαζόμενος, μικροαγρότης και μικροεπαγγελματίας, κάθε νέος-νέα, κάθε γυναίκα και συνταξιούχος.

Λεωφορεία από τα Τρίκαλα για το Συλλαλητήριο, θα αναχωρήσουν  στις 2 Νοέμβρη στις 5.00μ.μ. από την πλατεία «ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ» επί της Οδού:Β. Τσιτσάνη

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης