"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Παναγιώτα Δριτσέλη : “Ασάφεια στα οικονομικά, σκληρό κράτος της δεξιάς στα υπόλοιπα…”

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Η νέα κυβέρνηση ολοκλήρωσε την διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων και ήδη διαφάνηκαν οι πραγματικές προθέσεις της σε όλους τους κρίσιμους τομείς πολιτικής. Σε σχέση με την οικονομία και τις περιβόητες φοροελαφρύνσεις, αυτές ακόμα αναμένονται.

Πέρα από γενικόλογες διακηρύξεις, δεν απάντησε η νέα κυβέρνηση ως προς το ποιες είναι ακριβώς οι παρεμβάσεις στη φορολογία που σχεδιάζει, ποιο είναι το κόστος τους και πως θα καλυφθεί. Θα φέρει ισοδύναμα σε περικοπές; Θα μετακυλήσει το βάρος της μείωσης της φορολογίας των πλουσίων στα χαμηλά ισοδύναμα; Θα μειώσει το αφορολόγητο;

Θα περικόψει κοινωνικά επιδόματα; Στις ερωτήσεις αυτές ούτε ο νέος πρωθυπουργός, ούτε το οικονομικό του επιτελείο έδωσαν απαντήσεις. 
Σε ότι αφορά τους υπόλοιπους τομείς πολιτικής ξεχωρίζει κανείς την επαναφορά του δόγματος “νόμος και τάξη” και την διασπορά κλίματος φόβου και κινδυνολογίας σε σχέση με την προστασία του πολίτη, την οπισθοδρόμηση σε μοντέλα σωφρονισμού που προσιδιάζουν σε παλαιές δεξιές πρακτικές, αλλά και το σχέδιο διάλυσης των δημοσίων πανεπιστημίων. 
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης τα “δωράκια” της νέας κυβέρνησης στους ιδιώτες της κοινωνικής ασφάλισης, αλλά και στους κερδοσκόπους που βολιδοσκοπούν τον αγροτικό κόσμο.

Η ΝΔ θέλει να “βγάλει στο σφυρί” τα επικουρικά ταμεία, αλλά και τον ΕΛΓΑ. Αυτό σημαίνει ότι για τον αγρότη το ασφάλιστρο που πληρώνει για την προστασία από φυσικές καταστροφές θα αυξηθεί δραματικά, ενώ και για τους συνταξιούχους τα νέα δεδομένα δεν φαίνονται ευοίωνα. Τέλος, σε σχέση με τα μεγάλα λόγια περί ανάπτυξης κι επενδύσεων, αυτό που τελικά αναμένεται δεν είναι άλλο από την προσπάθεια εκποίησης δημοσίων αγαθών και την ιδιωτικοποίηση κρατικών επιχειρήσεων με όρους Λατινικής Αμερική

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης