"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Παναγιώτα Δριτσέλη: Πάρτε πίσω την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής-Μη τιμωρείτε τους μαθητές

lafarm

Σχετικά άρθρα

Είχε δεν είχε η Υπουργός Παιδείας κατάφερε για ακόμη μια φορά να δείξει το πιο ανάλγητο και τιμωρητικό πρόσωπό της.

Σε μια χρονιά που οι μαθητές έχουν βιώσει πρωτόγνωρες συνθήκες, η Κυβέρνηση επέλεξε
να νομοθετήσει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, θέτοντας εκτός ΑΕΙ χιλιάδες παιδιά, τα οποία, ειρήσθω εν παρόδω, είχαν καλές αποδόσεις.


Με αυτόν τον τρόπο, εξανεμίζεται το όποιο αφήγημα περί «αριστείας», αποκαλύπτοντας για ακόμη μια φορά το πραγματικό, σκληρό πρόσωπο όσων μας κυβερνάνε.

Η κ. Κεραμέως προκλητικά συνεχίζει τον ακραίο, αντιεκπαιδευτικό σχεδιασμό της, με γνώμονα μόνο τις ιδεοληπτικές της εμμονές, ενώ, συγχρόνως, υποκριτικά, εξακολουθεί να παραγνωρίζει τη νέα κοινωνική πραγματικότητα που η Κυβέρνηση της ΝΔ προκάλεσε στη χώρα.


Ετσιθελικά, λοιπόν, οδηγούνται χιλιάδες μαθητές στα ιδιωτικά κολλέγια και στην μετανάστευση σε ξένα Πανεπιστήμια,(εφόσον, βέβαια, υπάρχει η οικονομική δυνατότητα) και παράλληλα, περιφερειακά
Πανεπιστημιακά Ιδρύματα εξωθούνται στον αφανισμό.

Τόσο απλά αλλά και τόσο μεθοδικά, η Δημόσια, Καθολική, Δωρεάν Παιδεία αρχίζει ….. «να πάει περίπατο».

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Θα έπρεπε να ξέρει ότι
    1ο υπήρχε πάντα για όλα τα ειδικά μαθήματα βάση, που σημαίνει ότι αν δεν την έπιανες και όλα 20 να τα είχες δεν περνούσες.
    2ο συμφωνεί να εισάγονται στα πανεπιστήμια με 4,5,6,7, κλπ? Είχε φτάσει στο μαθηματικό να περνάνε με 12, 13 κλπ. χωρίς να έχουν ιδέα από μαθηματικά. Όλοι ξέρουν ότι είναι μια δύσκολη σχολή και ότι ακόμη κι αν περάσεις με τόσο χαμηλό βαθμό , σημαίνει ότι δεν μπορείς να παρακολουθήσεις, άρα κάποια στιγμή θα εγκαταλείψεις. Είναι καλύτερο να περνάνε τα παιδιά 2,3,4 χρόνια χωρίς να περνάνε κανένα η ελάχιστα μαθήματα?, να ξοδεύονται οι γονείς και στο τέλος να μην υπάρχει αποτέλεσμα?από το να βρίσκουν έγκαιρα το δρόμο τους, σύμφωνα με τις κλίσεις τους? και
    3ο Και βέβαια θα πάνε στο εξωτερικό, όπως γίνεται εδώ και πολλά χρόνια, εφόσον εσείς είστε εναντίον των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Γέμισαν τα πανεπιστήμια της Κύπρου, έλληνες φοιτητές, όπως παλιότερα αλλά και τώρα ακόμα τα πανεπιστήμια της Ιταλίας. Αν κάνεις μια έρευνα τα μισά και παραπάνω φαρμακεία της πόλης μας, είναι από το Καμερίνο, αλλά τελευταία και από Βουλγαρία,Ρουμανία κλπ Και βεβαια βρίσκουν οι γονείς χρήματα για να κάνουν τα παιδιά τους γιατρούς, φαρμακοποιούς, μηχανικούς κλπ. Εδώ τα βρίσκανε στη δεκαετία του 70 και από χωριά δεν θα τα βρούνε σήμερα?

    • Σας πήρε χαμπάρι ο λαός τι ακριβώς είστε και τι υπηρετείτε. Με 35.000 παιδιά που αφήσατε εκτός πανεπιστημίων δεν το σώζετε με τίποτα. Όταν τα δικά σου παιδιά αντιμετωπίσουν το πρόβλημα και αυτό θα έχει μπει στο σπίτι σου, τότε θα καταλάβεις το μέγεθος της καταστροφικής πολιτικής σας. Ρώτησε ομοϊδεάτες σου που αντιμετώπισαν το πρόβλημα να σου πούνε το πως νιώθουν και άκουσε τους τι λένε!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης