"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.9 C
Trikala

Παναγιώτα Δριτσέλη : H καρδιά των πολιτών χτυπά προοδευτικά και στο Νομό μας και στη χώρα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Κυρία Δριτσέλη, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές ποια είναι η εκτίμησή σας;

Είναι ίσως οι πρώτες εκλογές που διεξάγονται με νέους όρους επικοινωνίας. Έχουμε ξεφύγει από τις παλιές λογικές της πλατείας και σήμερα ο αγώνας δίνεται όλο και περισσότερο μέσα από την ψηφιακή δημόσια σφαίρα. Οι νέοι πρωτοπορούν σε αυτό κι έχουμε ξεπεράσει πολλές από τις παλαιοκομματικές λογικές του παρελθόντος. Σ’ αυτό το πλαίσιο η εκτίμησή μου είναι ότι οι πολίτες σήμερα μπορούν να έχουν καλύτερη εικόνα για όλους μας. Απ΄την άλλη, σε πολιτικό επίπεδο, η ΝΔ δίνει την αίσθηση ότι μιας ασυγκράτητης εξουσιομανίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει στοχευμένα και προγραμματικά. Αυτό, εξάλλου είναι και το κομβικό σημείο διαφοράς.

Εσείς είστε η νεότερη υποψήφια βουλευτής σε αυτές τις εκλογές μας και η νεότερη βουλευτής στην ιστορία του Νομού μας. Αυτό είναι για εσάς εμπόδιο ή πολιτικό πλεονέκτημα;

Στην αρχή κάποιοι προσπάθησαν να το προβάλουν αυτό ως μειονέκτημα. Ήταν εκείνοι που είχαν μάθει στο “κληρονομικό δίκαιο” στην πολιτική. Εγώ, όμως, έδωσα τη μάχη και σήμερα όλοι σέβονται τις απόψεις ενός πολιτικού που εκφράζει τη νέα γενιά. Για εμένα, πάντα ήταν προσόν η εγγύτητά μου με τις αγωνίες της νεότητας. Στις μάχες που έδωσα για την παιδεία αυτό λειτούργησε θετικά. Στους αγώνες που δώσαμε για την εργασία των νέων επίσης. Η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για τους νέους για παράδειγμα ήταν κάτι που καταφέραμε στο ΣΥΡΙΖΑ όλοι μαζί οι νέοι βουλευτές και υπουργοί!

Σε τοπικό επίπεδο τι κρατάτε από το έργο σας όλα τα προηγούμενα χρόνια;

Κρατάω την ολοκλήρωση μεγάλων έργων υποδομής, όπως ο Ε65 και η γέφυρα της Διάβας, κρατάω την δημιουργία της πολύ ανταγωνιστικής Σχολής Φυσικής Αγωγής, Άθλησης και Διαιτολογίας στο πανεπιστήμιο, κρατάω το αφορολόγητο των αγροτών, κρατάω τις 3000 νέες θέσεις εργασίας που δημιουργήσαμε στο Νομό Τρικάλων στον ιδιωτικό τομέα από το 2015 μέχρι το 2018. Επίσης, τη στήριξη του δημόσιου σχολείου και των δομών ειδικής αγωγής, τη δημιουργία Ειδικού Επαγγελματικού Λυκείου, την ίδρυση Βρεφονηπιακού Σταθμού Φρουράς Τρικάλων. Έργα αυτονόητα αλλά καθόλου δεδομένα μέχρι πριν από τέσσερα χρόνια.

Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σας για την επόμενη ημέρα;

Σε προσωπικό επίπεδο δεν είδα την πολιτική ποτέ ως ένα πεδίο εκπλήρωσης φιλοδοξιών. Δεν είμαι φιλόδοξη και δεν έχω το άγχος της προσωπικής προβολής ή ανέλιξης. Έχω όμως έντονες συλλογικές φιλοδοξίες κι αυτές σχετίζονται με την κοινωνική δικαιοσύνη, με την ανάπτυξη για τους πολλούς, με την προστασία των κοινωνικών αγαθών.

Πως αξιολογείτε την μέχρι τώρα προεκλογική εκστρατεία την δική σας και των αντιπάλων σας;

Υπάρχει μία ουσιώδης διαφορά. Εμείς στο ΣΥΡΙΖΑ δίνουμε την προεκλογική μάχη συλλογικά, ενώ στο παλαιό κομματικό σύστημα η προεκλογική λογική ήταν πάντα και παραμένει προσωποπαγής. Εμείς δεν κάνουμε αφισορύπανση, δεν λειτουργούμε φορτικά με τους πολίτες, επιλέγουμε μία διακριτική προεκλογική στρατηγική, με σεβασμό στην πολιτική δεοντολογία, με πολιτικό πολιτισμό. Η αίσθησή μου, λοιπόν, είναι ότι αυτός θα είναι κι ένας από τους λόγους που η ανατροπή των δεδομένων είναι εφικτή.

Η ιδεολογία σήμερα έχει χώρο στην πολιτική; Μπορούμε να μιλάμε για ιδεολογικούς στόχους σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία; Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κρατήσει κάτι από την αριστερή ιδεολογία;

Είναι σαφές ότι οι αξίες της αριστεράς και τα ιδανικά του προοδευτικού κόσμου βρίσκονται στον πυρήνα του προγράμματός μας. Δεν έχουμε απεμπολήσει ούτε στο ελάχιστο τις ιδεολογικές μας αναφορές, ακόμα κι όταν χρειάστηκε να λάβουμε δύσκολες κυβερνητικές αποφάσεις. Για εμάς η ιδεολογία είναι στο κέντρο της δράσης μας. Σε άλλα κόμματα, πολύ μακριά από εμάς, βρίσκονται η ιδιοτέλεια κι οι προσωπικές στρατηγικές.

Παναγιώτα, με το χέρι στην καρδιά, μπορεί να υπάρξει ανατροπή σε αυτές τις εκλογές;

Ξεκάθαρα ναι. Ο λόγος είναι ότι η καρδιά των πολιτών χτυπά προοδευτικά και στο Νομό μας και στη χώρα. Μπορεί να στενοχωρήσαμε τους πολίτες, αλλά όλοι ξέρουν ότι δεν το κάναμε για προσωπικό όφελος ενώ αναγνωρίζει ότι παλεύουμε από την πρώτη μέρα για να κάνουμε το αδύνατο δυνατό. Πίστευε κανείς ότι θα βγούμε από το μνημόνιο;

Πίστευε κανείς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντέξει τόσες πολυεπίπεδες κρίσεις;

Τα καταφέραμε όμως και σήμερα παλεύουμε για να το πετύχουμε και πάλι!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης