"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Παναγιώτης Πάτρας : «Έρπητας» της πολιτικής μας ιστορίας ο Τσίπρας

lafarm

Σχετικά άρθρα

patras

Ο Τσίπρας αποδεικνύεται ένας ακόμη ο «έρπητας» της πολιτικής μας ιστορίας, ένας από αυτούς τους χαρισματικούς λαοπλάνους δημαγωγούς που περιδιαβαίνουν ως κατάρα την χώρα ανά τακτά περιοδικά διαστήματα εκμεταλλευόμενοι την ζοφερή συγκυρία για να ηγεμονεύσουν πολιτικά σε έναν λαό απευθυνόμενοι πρωτίστως στο θυμικό του, λαϊκίζοντας και τάζοντας προς όλες τις κατευθύνσεις και χρησιμοποιώντας την κοινοβουλευτική πλειοψηφία κατά το δοκούν, αφού θεσμικά αντίβαρα δεν υπάρχουν στην ισχνή δημοκρατία μας.

Υβριδικός μάστορας του τακτικισμού στο πολιτικό παιχνίδι, βάζοντας γυαλιά σε όλο το παλαιό πολιτικό κατεστημένο επιζητεί να αφήσει ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στην ιστορία, ως επισφράγισμα διχόνοιας, δεινών και μη αναστρέψιμων καταστροφών.

Ο άνθρωπος αυτός κατόρθωσε να πείσει μια ολόκληρη χώρα λέγοντας ψέματα συνεχώς γεμίζοντας τους πολίτες της με μίσος ενάντια της Ευρώπης, ενάντια σε κάθε τι κοινό με τους συμμάχους μας στην ήπειρο που ζούμε. Μια χώρα η οποία όμως ήταν σαν έτοιμη από καιρό να τον πιστέψει.

Μια χώρα η οποία διαμορφώθηκε την τελευταία πεντηκονταετία με στρεβλά στοιχεία σύγχρονης αλλά και παραδοσιακής οικονομικής κουλτούρας. Και κατά αυτόν τον τρόπο θα ανοίξει άλλο ένα τεράστιο κεφάλαιο στην εθνική μας μοναξιά και αναδερφισμό, όπως δυστυχώς έχουμε κάνει με αρχή τον πρώτο Πελοποννησιακό πόλεμο στο μεγαλύτερο μέρος της σχεδόν τρισχιλιετούς ιστορίας μας.

Πάτρας Παναγιώτης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης