"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

20.4 C
Trikala

Πανελλήνια Διάκριση και μεγάλη επιτυχία για το 1ο Γυμνάσιο Πύλης

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Για πέμπτη  χρονιά προκριθήκανε στην Τελική Φάση του Διαγωνισμού

64  μαθητές !!!, 7 μαθητές της Α΄ , 16 μαθητές της Β’ και 41  μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου!

 Ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός «Λυσίας» διενεργείται κάθε χρόνο υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και παίρνουν μέρος μαθητές από τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της χώρας. Οι μαθητές αρχικά εγγράφονται ηλεκτρονικά στην σελίδα του διαγωνισμού www.lysiasedu.org, αποκτούν προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης (ταυτότητα,password), και κάνουν είσοδό στον διαγωνισμό μέσω Internet. Εκεί καλούνται να απαντήσουν ο καθένας ξεχωριστά σε 56 ερωτήσεις γενικών γνώσεων με θέματα που αφορούν την ύλη των μαθημάτων του σχολείου που έχουν διδαχθεί (ιστορία, μαθηματικά, φυσική, χημεία, βιολογία, πληροφορική, νεοελληνικά, φυσική αγωγή, γεωγραφία, πολιτισμός, κλπ). Για κάθε σωστή απάντηση συγκεντρώνουν βαθμούς οι οποίοι προστίθενται στη συνολική τους βαθμολογία. Οι μαθητές με την υψηλότερη βαθμολογία προκρίνονται στην Τελική Φάση. Ο Διαγωνισμός γίνεται για κάθε τάξη, από την Δ΄ Δημοτικού μέχρι και την Γ΄ Λυκείου, και υπάρχει διαφορετικό είδος ερωτήσεων ανά τάξη.

pili gymn

Από το 2004, και κάθε χρόνο, το 1ο Γυμνάσιο Πύλης έχει αγκαλιάσει ιδιαιτέρως το συγκεκριμένο διαγωνισμό, με τη συμμετοχή όλων των μαθητών και των 3 τάξεων του σχολείου, στα πλαίσια του μαθήματος της Πληροφορικής. Κάθε χρόνο σχεδόν, μαθητές του σχολείου προκρίνονται στην τελική φάση του Διαγωνισμού, με την επιτυχία να συνεχίζεται και φέτος. Με την καθοδήγηση και πάλι του καθηγητή Πληροφορικής του σχολείου κ. Καππά Κων/νου, από τους 209 μαθητές του σχολείου που πήρανε μέρος φέτος στην αρχική φάση του διαγωνισμού, οι 64 από αυτούς καταφέρανε να προκριθούν στην Τελική φάση, αριθμός τεράστιος σε σχέση με άλλα χρόνια (ποσοστό πρόκρισης 30,6%)!!!

 

Συγκεκριμένα, οι μαθητές που προκρίθηκαν ανά τάξη είναι:

Α΄ Γυμνασίου:

Θάνου Δήμητρα, Κοντοκώστα Ίριδα,  Κουκουτσέλου Κων/να, Ντάκου Γλυκερία, Σκυλοδήμου Ηλιάνα, Σταρίδα Σπυριδούλα και Τσιώλη Ελπίδα

Β΄ Γυμνασίου:

Αδάμος Γιώργος, Αναγνώστου Κωνσταντίνος, Βρατσίστα Άννα, Γέτσης Νίκος, Γκάτζος Άρης, Δάσκαλος Χρήστος, Ευαγγελάκου Κωνσταντίνα, Θάνου Σταυρούλα, Θέος Δημήτρης, Καραταΐρη Γεωργία, Καραχάλιος Αναστάσιος, Καφρίτσας Κων/νος, Λαμπρογεώργου Μαρία, Μανούρας Αθανάσιος, Σπυρίδου Δήμητρα, και Τσέλιγκα Μαρία

(οι επιτυχόντες μαθητές της Β’ τάξης)

 και της Γ΄ Γυμνασίου:

Βελώνη Θωμαή, Γκισκάν Τιμόθεος, Γκύσγια Κλαρίσα, Δήμος Παναγιώτης, Δημοφίλου Μαριλίζα, Θάνου Ελένη, Ιατρού Μαρία, Καλλίρης Άρης, Καλογήρου Αλεξάνδρα, Κανδύλη Σωτηρία, Καρακίτσιος Χριστόφορος, Καρβούνα Ελένη, Κατράνα Γλυκερία, Κοθρά Κων/να, Κολέτσιος Άγγελος, Κοντοκώστας Ευκλείδης, Κουτελίδα Σοφία, Κουφογάζου Λαμπρινή, Λάμπρος Γεώργιος, Μαρκάτας Παναγιώτης, Μουτογεώργος Νίκος, Μπαλά Χριστίνα, Μπαλκίζας Γεώργιος, Ντεμιράϊ Άννα-Μαρία, Ξυντάρα Αγγελική, Οικονόμου Στέλιος, Πάλλα Σταυρούλα, Πανάγου Κωνσταντίνα, Παπαγιάννης Δημήτριος, Παπανικολάου Γιώργος, Ραμνιώτη Φωτεινή, Σαμπάνι Σάββας, Σκαμπαρδώνης Σωτήρης, Σκυλοδήμου Λουίζα, Σταρίδα Σταμούλω, Ταμπάκου Αριστείδης, Τασιά Φανή, Τριάντης Δημήτριος, Τσιούκα Χριστίνα, Χάμου Δήμητρα και Χαρίση Βασιλική.

 

(οι επιτυχόντες της Γ’ τάξης με τον καθηγητή Πληροφορικής του σχολείου)

 

Η  διάκριση αυτή είναι πολύ σημαντική υπόθεση για ένα περιφερειακό σχολείο και αποτελεί ουσιαστικό κίνητρο για τη σχολική ζωή και ηθική επιβράβευση για τους μαθητές.

 

Αποτελέσματα Διαγωνισμού «Λυσίας» 2016

Επιτυχόντες Τελικής Φάσης Α΄ Γυμνασίου Β΄ Γυμνασίου Γ΄ Γυμνασίου
Μαθητές σχολείων της χώρας 301 301 300
Μαθητές σχολείων Ν. Τρικάλων 12 19 44
1ο Γυμνάσιο Πύλης 7 16 41

   Πηγή: www.lysiasedu.org

 

Η Τελική φάση του Διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16/4/2016 σε Πιστοποιημένα Κέντρα «Λυσία» ανά την Ελλάδα. Εκεί, θα διαγωνιστούν ταυτόχρονα (on-line) οι επιτυχόντες ανά τάξη πανελλαδικά για την τελική κατάταξη, απαντώντας σε 35 γενικές ερωτήσεις σε διάστημα 1 ώρας. Οι επιτυχόντες του Ν. Τρικάλων θα διαγωνιστούνε στα Τρίκαλα ευελπιστώντας όλοι σε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες για τους παραπάνω μαθητές. Οι 9 πρώτοι από κάθε τάξη πανελλαδικά, βραβεύονται με σημαντικά δώρα από τους χορηγούς σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιείται στην Αθήνα, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές στο διαγωνισμό θα λάβουν αναμνηστικό δίπλωμα για τη συμμετοχή τους.

 

Αυτό που αξίζει και έχει μεγάλη σημασία είναι ότι όλοι οι μαθητές που παίρνουν μέρος στον διαγωνισμό, στηρίζουν την φιλανθρωπία, αφού για κάθε συμμετοχή οι διοργανωτές του διαγωνισμού, καταβάλλουν ένα πολύ σημαντικό χρηματικό ποσό στο Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο η «Ελπίδα».

 

Για τη διάκριση αυτή και τη συμμετοχή όλων των μαθητών, ο Δ/ντής του σχολείου και ο σύλλογος των καθηγητών, εξέφρασαν τα θερμά τους συγχαρητήρια και ευχήθηκαν καλή επιτυχία και στην τελική φάση.

 (Σημ.: Τα ονόματα όλων των επιτυχόντων μαθητών βρίσκονται στην ιστοσελίδα  www.lysiasedu.org )

 Οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Πύλης συμμετέχουν και βοηθούν στο Διαγωνισμό «Λυσίας» (φωτ 2,3)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης