"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Παπαδόπουλος : “Nα ξαναφτιάξουμε τη χώρα με κανόνες που όλοι θα σέβονται”

lafarm

Σχετικά άρθρα

«Ας πιάσουν το φραγγέλιο έστω και τώρα…» έγραψε ένας πολίτης κάτω από τη δημοσιοποίηση της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στο Υπουργικό Συμβούλιο. Κι είναι έτσι.

Αφού « οι νεκροί δεν μπορούν να μιλήσουν», αφού « εμείς δεν θα επιχειρήσουμε να αποδράσουμε ποτέ από τις ευθύνες μας», αφού « φορτωθήκαμε εθελοντικά τις στρεβλώσεις, τα λάθη και τις παραλείψεις δεκαετιών», αφού « θέλουμε να πάμε βαθιά στην πραγματικότητα γιατί μόνον έτσι μπορούμε να την αλλάξουμε… ας γκρεμίσουμε, έστω και τώρα, το παλιό φαύλο σύστημα της άναρχης ανάπτυξης – των στρεβλώσεων – των ελλειμάτων – του διεφθαρμένου κράτους – των ανισοτήτων … για να ξαναφτιάξουμε τη χώρα με κανόνες που όλοι θα σέβονται.

Ξεκινώντας από τους ηγέτες κάθε εξουσίας, τους προύχοντες, τους υπουργούς, τους διοικητές, τους αιρετούς εκπρόσωπους, τα υψηλόβαθμα στελέχη, τους διευθύνοντες… και φθάνοντας σε κάθε υπάλληλο του πελατειακού – διαπλεκόμενου  κράτους και κάθε γραφειοκράτη της αναποτελεσματικής δημόσιας διοίκησης…

Θεωρητικά, σχέδιο ολιστικής στρατηγικής για τη δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη, υπάρχει. Εγκρίθηκε και από τους εταίρους μας στην Ενωμένη Ευρώπη.

Όμως το σχέδιο πρέπει να εφαρμοστεί στην πραγματική ζωή. Εκεί που οδηγούν τα συμπεράσματα από τα αναπτυξιακά Συνέδρια κάθε περιοχής. Εκεί που οφείλουμε να κάνουμε ιεραρχήσεις, να αξιοποιήσουμε πόρους – ανθρώπινο δυναμικό  – ευρωπαϊκά προγράμματα – επενδύσεις – προωθητικές μεταρρυθμίσεις … χωρίς νέους εκτροχιασμούς, με επίγνωση των περιοριστικών παραγόντων – των δεσμεύσεων – της δημοσιονομικής ισορροπίας.

Αν το σχέδιο εφαρμοστεί δυναμικά με συγκεκριμένο χωροταξικό σχεδιασμό – με λογισμό και όνειρο, αν στο Μάτι – στη Πεντέλη – στη Μάντρα – στο Μαρούσι… υπάρξουν αποδείξεις αποτελεσματικής παρέμβασης με μπουλντόζες … οι πολιτικοί της διαπλοκής – τα λαμόγια – οι  νοσταλγοί της παλινόρθωσης της εξουσίας των στρεβλώσεων… δεν θα έχουν καμιά τύχη…

Η Ελλάδα των τεράστιων συγκριτικών πλεονεκτημάτων, μπορεί να γυρίσει σελίδα.

Να περάσει στην νέα εποχή, της ορθόλογης ανοικοδόμησης ( που συγχρηματοδοτείται στις πληγείσες περιοχές  μέχρι και με 95% από την ΕΕ, όπως ανακοίνωσε η Επίτροπος Κορίνα Κρέτσου ) – της ολιστικής ανασυγκρότησης – της νέας αναγέννησης – φέρνοντας στην επιφάνεια τις  αρετές ενός λαού που μεγαλούργησε στις κρίσιμες ιστορικές καμπές.

Το οφείλει στη μνήμη των νεκρών, των θυμάτων της εθνικής τραγωδίας και των πολιτών που υπέστησαν τα βάρη μιας κρίσης για την οποία δεν έφταιξαν…

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΚΗΣ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ –ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΠΕΚΕ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης