"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17.3 C
Trikala

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο από τον Σύλλογο Γυναικών Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Παράσταση διαμαρτυρίας στον Διοικητή του Γ. Νοσοκομείου Τρικάλων πραγματοποίησαν εκπρόσωποι του Συλλόγου Γυναικών Ν. Τρικάλων (μέλος της Ο.Γ.Ε.) και του Σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ, εκφράζοντας την ανησυχία τους για τις ελλείψεις του Νοσοκομείου. Το κλείσιμο της παιδιατρικής κλινικής κατά το 3ήμερο της καθ.Δευτέρας έρχεται σαν συνέχεια-συνεπεια μιας σειράς αναδιαρθρώσεων στον τομέα της υγείας που δρομολογείται επί σειρά ετών από τις εκάστοτε κυβερνήσεις-με αφορμή το μνημόνιο και κύριο στόχο την πλήρη απαξίωση των δημόσιων δομών υγείας.
Οι επιπτώσεις είναι άμεσες για τις λαϊκές οικογένειες: Οι περικοπές της κρατικής χρηματοδότησης στα Νοσοκομεία, τα Κ.Υ. και το ΠΕΔΥ (ΕΟΠΥΥ), μετατρέπουν την υγεία σε ολοένα και πιο ακριβό εμπόρευμα, δυσπρόσιτο για τη λαϊκή οικογένεια.
Η κατάσταση στα Νοσοκομεία Τρικάλων και Καρδίτσας – κλινικές των οποίων έχουν συγχωνευθεί και λειτουργούν εκ περιτροπής- είναι οριακή. Αξίζει να τονισθεί η υπερπροσπάθεια που καταβάλουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου που ,μήνες τώρα, δουλεύουν εντατικά και κάτω από εξαιρετικά δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες, τόσο για τους ίδιους όσο και για τους ασθενείς .
Για πολλοστή φορά ταξικά σωματεία και αγωνιστικοί μαζικοί φορείς επισκέπτονται τον Διοικητή του Νοσοκομείου καθώς τα προβλήματα εντείνονται και η κατάσταση είναι τέτοια που δε «σηκώνει» αναμονή .
Οι όποιες αυταπάτες καλλιεργούνται από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ δεν πρέπει να καθησυχάζουν το λαό, η συνειδητή υποχρηματοδότηση και υποβάθμιση της λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων, στοχεύουν στο να προχωρήσει αφενός η εμπορευματοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας, αφετέρου να δοθεί πεδίο δράσης για να κερδοφορήσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι που δραστηριοποιούνται στο χώρο.

Σε υπόμνημα τους οι φορείς συνοψίζουν τα άμεσα αιτήματά τους:

 Άνοιγμα της παιδιατρική κλινική
 Λειτουργία Τακτικού και Έκτακτου παιδιατρικού Ιατρείου όλο το 24ΩΡΟ
 Καμιά συγχώνευση της παιδιατρικής κλινικής
 Άμεσα πρόσληψη ειδικευμένων παιδιάτρων μόνιμης, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
 Κάλυψη των αναγκών του παιδιατρικού τομέα, για το νομό μας είναι πάνω από 7.000 παιδιά!!
 Καμιά συγχώνευση της παιδιατρικής κλινικής με άλλα Νοσοκομεία της 5Η Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας.
 Να γίνονται οι εμβολιασμοί σε όλα τα παιδιά του νομού μας ΔΩΡΕΑΝ
 Πρόσληψη ειδικευμένων γιατρών για νεογνά για την κάλυψη των αναγκών του νοσοκομείου και του νομού μας. Λειτουργία τμήματος και Μονάδας Νεογνών.
 Ενιαίο, Καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, Προληπτικής και Επείγουσας Ιατρικής για όλους, που θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το κράτος .
Δωρεάν προγεννητικός έλεγχος για όλα τα ζευγάρια. Ουσιαστικά και άμεσα μέτρα για την προστασία της μητρότητας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης