"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης Φαρκαδόνας στο Δ. Συμβούλιο για τις καταστροφές

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το επείγον ζήτημα της αποκατάστασης των καταστροφών από τις πλημμύρες , αλλά και των μελλοντικών κινήσεων θωράκισης από ανάλογα φαινόμενα, έθεσε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρκαδόνας, τη Δευτέρα 2 Φλεβάρη, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αποστόλης Θωμόπουλος. Ο Απ. Θωμόπουλος έθεσε προς συζήτηση, ως επείγον και εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα , ζητώντας από το δημοτικό συμβούλιο να λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις, συνοδευόμενες από τα απαραίτητα μέτρα και ενέργειες , που θα αντιμετωπίζουν άμεσα τα προβλήματα που προέκυψαν.
Συγκεκριμένα ζήτησε:
1) Να κηρυχθεί πλημμυρόπληκτος ο δήμος Φαρκαδόνας
2) Να γίνει άμεσα καταγραφή όλων των καταστροφών
3) Να δοθούν άμεσα αποζημιώσεις για το 100% των ζημιών στους πληγέντες.
4) Να συζητηθεί από το δημοτικό συμβούλιο ο σχεδιασμός και την εκτέλεση όλων των αναγκαίων εγγειοβελτιωτικών, αντιπλημμυρικών έργων που θα προλαμβάνουν και θα αντιμετωπίζουν τις πλημμύρες. Να υπάρξει άμεσο αίτημα του δήμου Φαρκαδόνας προς τους αρμόδιους κρατικούς φορείς για έκτακτη επιχορήγηση του δήμου από τον κρατικό προϋπολογισμό για την αντιμετώπιση επειγουσών αναγκών αντιπλημμυρικής θωράκισης.
Το δημοτικό συμβούλιο συμφώνησε στην έκδοση ψηφίσματος που θα περιλαμβάνει τα 3 πρώτα αιτήματα που έθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση με τη δημοτική αρχή να δεσμεύεται στην άμεση προώθησή του στους ανωτέρω αρμόδιους κρατικούς φορείς .
Η τοποθέτηση της δημοτικής αρχής , όμως, ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτική για τις ουσιαστικές προθέσεις της στο αίτημα για συζήτηση σχεδίου μέτρων αντιπλημμυρικής θωράκισης στο δήμο , τη διεκδίκηση ανάλογης χρηματοδότησης, καθώς και έκτακτης επιχορήγησης για τις επείγουσες ανάγκες που δε μπορούν να περιμένουν. Η δημοτική αρχή απαξίωσε ουσιαστικά το ζήτημα με τοποθετήσεις του τύπου «δε γίνονται αυτά τα πράγματα», «δε μπορούν να γίνουν», αποφεύγοντας τη συζήτηση και δείχνοντας ότι δεν έχει καμιά διάθεση να σχεδιάσει, να απαιτήσει και να διεκδικήσει λύσεις αντιπλημμυρικής προστασίας για το μέλλον των αγροτών και των κατοίκων του δήμου Φαρκαδόνας. Αυτό το δείχνει , άλλωστε, και ο φετινός προϋπολογισμός του δήμου, στον οποίο τα ποσά για ανάλογες παρεμβάσεις , συντήρηση δικτύων , αποκατάσταση φθορών κλπ είναι μηδαμινά. Από την άλλη όλο και κάποια προγράμματα και ποσά θα βρει για εκδηλώσεις και παρεμβάσεις βιτρίνας …
Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι οι αγρότες και οι κάτοικοι των χωριών της Φαρκαδόνας δε μπορούν να περιμένουν να τους σώσει απ’ τις βροχές και τις πλημμύρες η δημοτική αρχή αλλά και όσοι συμβιβάζονται με τη μοιρολατρία και το «κακό μας ριζικό». Αποδεικνύεται ξανά ότι δε μας φταίει «ο κακός μας ο καιρός» ,αλλά συγκεκριμένες πολιτικές που συνεχίζονται και είναι πολλοί οι πιστοί να τις υποστηρίξουν και στο μέλλον.

Ό,τι κέρδισε ο λαός της περιοχής μας μέχρι σήμερα , ό,τι δέσμευση αποσπά τώρα , ο΄τι θα κερδίσει στο μέλλον θα είναι από το δικό του αγώνα . Κανένας δε χάρισε τίποτα στο λαό. Γι ‘ αυτό ο μόνος δρόμο που έχουμε είναι αυτός του οργανωμένου αγώνα μέσα από τους αγροτικούς συλλόγους ,τα σωματεία τους άλλους φορείς. Σ’ αυτό το δρόμο κινείται σταθερά η Λαϊκή Συσπείρωση Φαρκαδόνας, για να είναι η φωνή των φτωχών αγροτών, όλων των ανθρώπων του μόχθου , η μοναδική λαϊκή αντιπολίτευση μέσα στο δημοτικό συμβούλιο.

Από το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης