"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Παρέμβαση του ΠΑΜΕ για τις καθαρίστριες του Νοσοκομείου Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Η  ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΑΓΩΝΑ εργαζομένων του Γ.Νοσοκομείου Τρικάλων καλούμε την Διοίκηση με απόφαση του Διοικητικού  Συμβουλίου,  να συνεχίσουν να εργάζονται  και οι 4 καθαρίστριες που πετιούνται έξω από την νέα σύμβαση στην καθαριότητα,  1η  Γενάρη 2018.

Οι πανηγυρισμοί και οι υποσχέσεις της Διοίκησης  ότι υλοποίησε τη δέσμευση για καμιά απόλυση δεν υφίσταται αφού έμειναν έξω 4 συναδέλφισες καθαρίστριες από τις 37 που είδη εργάζονται γιατί  δεν πληρούν τα κριτήρια μοριοδότησης. Τη στιγμή που οι πραγματικές ανάγκες στην καθαριότητα του Γ.Νοσοκομείου είναι πάνω από 65(βάση του οργανισμού που προέβλεπε) από τις 45 που έχουν προσλάβει. Αφού τους ξεζούμισαν τόσα χρόνια οι προηγούμενοι εργολάβοι, οι προηγούμενες κυβερνήσεις και στη συνέχεια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τις ατομικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου, συμβάσεις «ντροπής!» τώρα πετάγονται σαν “στυμμένες λεμονόκουπες” στην ανεργία και προστίθενται στο μακρύ κατάλογό της.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου ανάρτησε τον κατάλογο ονομάτων  της νέας προκήρυξης για την καθαριότητα με Σ.Ο.Χ(συμβάσεις ορισμένου χρόνου)στο Γ.Ν.Τρικάλων, προβλέποντας “45 καθαρίστριες¨  μέχρι 31/12/ 2019” στην καθαριότητα. Εκ των οποίων 33εργαζόμενες από τις 37 που είδη εργάζονται και 12 νέες καθαρίστριες.

Τα όποια κριτήρια και αν επελέγησαν δεν αναιρούν ότι ο αριθμός των εργαζομένων παραμένει μειωμένος για τις ανάγκες του νοσοκομείου. Δηλαδή θα συνεχιστεί η εντατικοποίηση της δουλειάς στη λογική της εξοικονόμησης των δαπανών του νοσοκομείου και οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν 5ωρα, 6ωρα, με ενισχυμένη  την εντατικοποίηση θα καλούνται μέσα στο 5ωρο-6ωρο να καθαρίζουν 2 και 3 τμήματα!.χωρίς ρεπό.

Οι 45 εργαζόμενες στην καθαριότητα καλούνται να απεμπολήσουν το δικαίωμά τους στη δουλειά, το δικαίωμά τους στη ζωή δηλαδή, αφού οι συμβάσεις ντροπής ορίζουν σαφώς ότι δεν έχουν δικαίωμα στην εργασία πέραν τις 31/12/2019″ παρόλο που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες χρόνων!  Για τις καθαρίστριες που θα συμπληρώνουν τους 25 μήνες ( πάνω από 25 εργαζόμενες τέλος Ιουλίου 2018 συμπληρώνουν το 25μηνο),αν  θα συνεχίσουν να εργάζονται δεν  διασφαλίζεται από την Σ.Ο.Χ.

Ευθύνες έχουν το υπουργείο και η διοίκηση της 5ης ΥΠΕΘεσσαλίας που δεν έχει πάρει μία οριστική απόφαση για μονιμοποίηση του προσωπικού που δουλεύουν με Σ.Ο.Χ. που τόσα χρόνια κρατάνε  το νοσοκομείο όρθιο.

Όσο και αν η διοίκηση του Γ.Ν.Τρικάλων, της 5ης ΥΠΕ και η ηγεσία του υπουργείου προσπαθήσουν να δικαιολογήσουν και να χρυσώσουν το χάπι της απόλυσης των 4 καθαριστριών, το βασικό είναι ότι διαιωνίζεται το απαράδεκτο καθεστώς της ομηρίας και της ανακύκλωσης της ανεργίας.

Η ΕΠ.Αγώνα του Γ.Νοσοκομείου καλούμε όλους τους εργαζόμενους Υγειονομικούς να στηρίξουν τις συναδέλφισσες που κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους (μετά το τέλος της Σ.Ο.Χ.)και να σκεφτούν, κυρίως οι μόνιμοι συνάδελφοι, ότι το καθεστώς της ακραίας εκμετάλλευσης, ομηρίας και ανασφάλειας που βιώνουν σήμερα οι συνάδελφοι στη καθαριότητα, αύριο στην σίτιση, φύλαξη, Τεχνική Εταιρίας, πλυντήρια, κλπ., είναι η εικόνα από το ζοφερό μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας αν δεν οργανωθούμε.

Αν δεν υψώσουμε  τοίχο απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων της ΕΕ, ΔΝΤ και των μεγαλοεπιχειρηματιών που μας θέλουν δούλους του 21ου αιώνα  για να αυξάνουν τα κέρδη τους.

Αν δεν αγωνιστούμε διεκδικώντας χρηματοδότηση από το κράτος για Δωρεάν Δημόσια Υγεία –Π.Φ.Υ.-Πρόνοια, ταυτόχρονα με  δικαιώματα σύμφωνα με τις δυνατότητες της εποχής μας και τις ανάγκες μας.

Αν δεν διεκδικήσουμε:

  • Καμιά απόλυση στην καθαριότητα  μετά από δουλειά χρόνων!
  • Μετατροπή των συμβάσεών τους σε 8ωρο!
  • Να καταργηθεί το αίσχος των ατομικών συμβάσεων!
  • Οι εργαζόμενοι να πάψουν να είναι όμηροι κυβέρνησης  και ελεγκτικών υπηρεσιών!
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης!
  • Έξω οι εργολάβοι από το νοσοκομείο μας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης