"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

7 C
Trikala

Παραβλέπεται η ουσία του προβλήματος – του Πάνου Σκοτινιώτη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην προσωπικότητα του Σταύρου Μπένου και στην κίνηση του Κυρ. Μητσοτάκη να απευθυνθεί σε ένα ακόμη πρόσωπο με κεντροαριστερές καταβολές. Παραβλέπεται, όμως, η ουσία του προβλήματος.

Σταύρος Μπένος – Το παιδί των κρίσεων | tovima.gr

Και η ουσία του προβλήματος είναι η παράκαμψη κάθε θεσμοθετημένης διαδικασίας δημοκρατικού προγραμματισμού και κάθε αρχής διοικητικής οργάνωσης. Γίνεται, δηλαδή, το αντίθετο από αυτό που είχε γίνει στην Καλαμάτα, την οποία επικαλούνται.

Εκεί, το τιτάνιο έργο της μετασεισμικής ανασυγκρότησης στηρίχθηκε σε μια βαθιά πολιτική διαδικασία, με επικεφαλής τον Σταύρο Μπένο, ως δήμαρχο όμως, και όχι ως πρόεδρο κάποιας επιτροπής πεφωτισμένων που στάλθηκε από την Αθήνα για να σώσει την πόλη.

Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι η ανασυγκρότηση μιας περιοχής με τα παραγωγικά και περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά της Βόρειας Εύβοιας, είναι μια σύνθετη διαδικασία, που απαιτεί ειδικές γνώσεις και δημιουργικές εμπειρίες.

Προφανώς, λοιπόν, και πρέπει να αξιοποιηθούν επιστήμονες με εξειδικευμένες γνώσεις και άνθρωποι με ικανότητες και εμπειρίες.

Άλλο όμως αυτό, και άλλο η ανάθεση της ανασυγκρότησης σε εξωθεσμικά όργανα, με μόνη ίσως αναφορά στο γραφείο του πρωθυπουργού. Καμία ανασυγκρότηση δεν πρόκειται να προχωρήσει ερήμην της τοπικής κοινωνίας και χωρίς την κινητοποίηση των τοπικών κοινωνικών και παραγωγικών δυνάμεων∙ με άλλα λόγια, χωρίς η πολιτική ευθύνη των επιλογών να ανήκει στα όργανα δημοκρατικού προγραμματισμού και τοπικής διακυβέρνησης.

Και κάτι τελευταίο:

Οι αναλογίες με την Καλαμάτα εξαντλούνται στην πολιτική διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί. Από ‘κει και πέρα αρχίζουν οι τεράστιες διαφορές, αφού η ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας έχει τελείως διαφορετικό περιεχόμενο από την αστική ανασυγκρότηση της Καλαμάτας

O Πάνος Σκοτινιώτης είναι πρώην δήμαρχος Βόλου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης