"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.2 C
Trikala

Παραδέχτηκε την παρακολούθηση Χατζηδάκη ο Βορίδης

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στην παραδοχή ότι ευσταθούν τα δημοσιεύματα περί παρακολούθησης του Κωστή Χατζηδάκη προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, χωρίς ωστόσο να αποδέχεται ότι διενεργήθηκε από την ΕΥΠ.

«Εφόσον επιβεβαιώνονται οι συνομιλίες προκύπτει πως υπήρξε υποκλοπή. Το θέμα είναι από ποιον» είπε χαρακτηριστικά, σε τηλεοπτικές δηλώσεις του στο Σκάι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε φέρει στο φως η εφημερίδα Documento, ο Κωστής Χατζηδάκης τελούσε υπό παρακολούθηση για τουλάχιστον δύο χρόνια, τόσο ως υπουργός Περιβάλλοντος όσο και ως υπουργός Εργασίας.  Ειδικότερα, σύμφωνα με τις καταγραφές των συνομιλιών του Κωστή Χατζηδάκη, υπάρχει και μια καταγεγραμμένη επικοινωνία  του με τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη. Η επίμαχη –επιβεβαιωμένη από τον ίδιο τον Θανάση Κουκάκη- επικοινωνία, αφορά sms που έστειλε στον υπουργό ο δημοσιογράφος στις 24 Δεκεμβρίου 2019, όπου και τον ενημέρωσε ότι η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών ζητά από την Τράπεζα Πειραιώς να καταθέσει μήνυση για να συνεχιστεί η δίωξη εναντίον της προηγούμενης διοίκησης της τράπεζας σε σχέση με την υπόθεση Σάλλα – Λογοθέτη.

Η επίμαχη συνομιλία επιβεβαιώθηκε από τον ίδιο τον Θανάση Κουκάκη, ο οποίος δήλωσε στο Documento ότι «επιβεβαιώνω ότι έχω στείλει το συγκεκριμένο sms στον υπουργό Κ. Χατζηδάκη».

«Ηταν μια περίοδος που η κυβέρνηση είχε μόλις τροποποιήσει τον Ποινικό Κώδικα για την κακουργηματική απιστία των τραπεζιτών και ήταν εμφανές ότι οι τραπεζικές διοικήσεις δεν θα υπέβαλλαν έγκληση προκειμένου να συνεχιστεί η δικαστική διερεύνηση και δίωξη των υποθέσεών τους. Γι’ αυτό και υπήρχε πολύ μεγάλη αντίδραση από την πλευρά των μικρομετόχων και των επενδυτών των τραπεζών, οι οποίοι ανέμεναν ότι θα υπάρξει δικαίωση για πολύ μεγάλα τραπεζικά σκάνδαλα, όπως της Τράπεζας Πειραιώς, του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, της Proton Bank, της Πανγαία κ.ά. Οπότε το συγκεκριμένο μήνυμα εξέφραζε στον κ. Χατζηδάκη αυτήν ακριβώς την αγωνία, όπως μου μεταφερόταν. Εξ όσων γνωρίζω, η δική μου επισύνδεση έγινε λίγο αργότερα και συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 2020. Από την πληροφόρηση που έχω, λοιπόν, δεν ήμουν σε επισύνδεση τη συγκεκριμένη περίοδο» σημείωσε ο Θανάσης Κουκάκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης