"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.2 C
Trikala

«Παρατηρώ, Μαθαίνω, Δημιουργώ» στον πολυχώρο ’’SCOOP ART GALLERY’’

lafarm

Σχετικά άρθρα

Την Πέμπτη  23  Ιουνίου, στις 20:30

O πολυχώρος ,’’SCOOP ART GALLERY’’  εγκαινιάζει,

την ετήσια έκθεση με τίτλο:  «Παρατηρώ, Μαθαίνω, Δημιουργώ»

με έργα παιδιών και ενηλίκων των Εικαστικών Εργαστηρίων, της περιόδου 2015 – 2016.

 

Η φαντασία, η παρατήρηση, η ευρηματικότητα και η δημιουργικότητα πρωταγωνιστούν στα έργα των μαθητών. 

Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα ζωγραφικής, κεραμικής, ψιφηδωτών,   κ.ά.,  όλων των τμημάτων που προέκυψαν μέσα από τις σύγχρονες διδακτικές μεθόδους της εικαστικής παιδείας.

Στα Εικαστικά Εργαστήρια λειτουργούν παιδικά τμήματα και τμήματα ενηλίκων υπό τη διεύθυνση της κας. Πηνελόπης Σχιζοδήμου .

vazo

Στα τμήματα αυτά προσφέρεται η δυνατότητα οι μαθητές να μάθουν διαφορετικές τεχνικές και χειρισμούς εκφραστικών μέσων και εργαλείων όπως: σχέδιο, ζωγραφική, κεραμική, κατασκευή μάσκας, κολάζ, κατασκευές βιτρω, ψιφηδωτό κ.τ.λ.

Μέσα από  προγράμματα ξεχωριστά για κάθε ηλικία, οι μαθητές αποκτούν αυτογνωσία, ανακαλύπτουν πολλαπλούς τρόπους έκφρασης, διευρύνουν τη φαντασία τους και γνωρίζουν την ιστορία της τέχνης και τον πολιτισμό.

Το παιδαγωγικό μοντέλο των εργαστηρίων αποσκοπεί στο να διευρύνει την αντιληπτική ικανότητα των παιδιών μαθαίνοντάς τα να συλλαμβάνουν τον κόσμο που τα περιβάλλει, όχι μόνον σαν σύνολο εννοιών που προσδιορίζονται λεκτικά και ταξινομούνται με συγκεκριμένα   μαθησιακά συστήματα, αλλά πολυδιάστατα μέσα από την οπτική σύνταξη, μέσα από το σχήμα, την κίνηση, τον όγκο και τη μορφή, μέσα από την παρατήρηση  του χώρου και των φυσικών υλικών κ.ά.

 

Η επαφή με την τέχνη δεν είναι μόνο ένας παράγο­ντας αισθητικής και καλλιτεχνικής μόρφωσης, αλλά συντελεί απεριόριστα στη μόρφωση της προσωπικότητας, στην αρμονική ανάπτυξη του ατόμου και στην ψυχική του ισορροπία. Είναι ένα φυσικό μέσο μάθησης σε όλα τα στάδια της ανάπτυξης του ατόμου γιατί του μαθαίνει τις αξίες και τις βασικές διδαχές για την πλήρη πνευματική, συγκινησιακή και κοινωνική ένταξή του.

Επίσης,  η έκθεση αυτή αποσκοπεί  και στην ευρύτερη γνωριμία με το κοινό, στα πλαίσια της εξωστρέφιας

με μια ομιλία-εισήγηση

Την Τρίτη 28 Ιουνίου με την λήξη της έκθεσης

θα κλείσουμε με μια πολύ ενδιαφέρουσα εισήγηση με θέμα: ‘’Τα ρεύματα στη Ζωγραφική’’ με εισηγητή τον κ. Θωμά Δασκάλου, Αρχιτέκτονα Μηχανικό – Εικαστικό

Η παρουσίαση θα περιλαμβάνει μια συνοπτική επεξηγηματική αναφορά στα σημαντικότερα καλλιτεχνικά ρεύματα που επηρέασαν την ιστορία της ζωγραφικής από την Αναγέννηση (1455) μέχρι σήμερα.

Όλα τα εικαστικά κινήματα τοποθετημένα κατά χρονολογική σειρά με σύντομες επεξηγήσεις σχετικά με τα κύρια εκφραστικά χαρακτηριστικά της κάθε σχολής για την καλύτερη κατανόηση της εξέλιξης της ζωγραφικής στην ιστορία.

Για την κάθε ενότητα θα προβάλλεται εποπτικό υλικό με αντίστοιχα αντιπροσωπευτικά ζωγραφικά έργα μεγάλων δημιουργών ξένων και Ελλήνων.

 

Διάρκεια της ‘Εκθεσης  22-06-2016 έως 28-06-2016

 

’’SCOOP ART GALLERY’’  Γλάδστωνος 5 – Τρίκαλα

Δ/ΣΗ : Πηνελόπη ΣΧΙΖΟΔΗΜΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης